ΔΙΠΛ.ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑ


Δυνατότητες επαγγελματικής σταδιοδρομίας στο Υπουργείο 

Εξωτερικών

Δυνατότητες επαγγελματικής σταδιοδρομίας στο Υπουργείο ΕξωτερικώνΤο Υπουργείο Εξωτερικών προσφέρει δυνατότητες επαγγελματικής σταδιοδρομίας σε ανθρώπους που ενδιαφέρονται να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε έναν κρίσιμο και απαιτητικό τομέα, αυτόν της προώθησης των διεθνών σχέσεων της χώρας. Απευθύνεται σε νέες και νέους, που ενδιαφέρονται να υπηρετήσουν την Ελλάδα στο εξωτερικό και συγχρόνως να γίνουν ο δίαυλος επικοινωνίας της χώρας μας με άλλους λαούς, ιδιαίτερα σήμερα, σε μια εποχή που οι κάθε μορφής επαφές μεταξύ των κρατών, των πολιτισμών, των οικονομιών, αυτών των ίδιων των ανθρώπων, είναι περισσότερο παρά ποτέ πυκνές. Πέρα από τα γενικά προσόντα διορισμού ως δημοσίου υπαλλήλου, οι προϋποθέσεις και τα απαιτούμενα ειδικά προσόντα για την εισαγωγή και τη σταδιοδρομία ποικίλλουν ανάλογα με τους Κλάδους υπαλλήλων του Υπουργείου Εξωτερικών.

Γενικά Προσόντα Διορισμού: Άρθρο 66 Οργανισμού

Διπλωματικός Κλάδος

Απευθύνεται σε πτυχιούχους Πανεπιστημίου, χωρίς περιορισμό στο γνωστικό αντικείμενο του τίτλου σπουδών τους. Απαιτείται άριστη γνώση της αγγλικής και γαλλικής γλώσσας καθώς και συμμετοχή σε ειδικό διαγωνισμό, που διενεργεί τουλάχιστον μια φορά το χρόνο το Υπουργείο Εξωτερικών. Οι επιτυχόντες του διαγωνισμού φοιτούν στη Διπλωματική Ακαδημία του Υπουργείου. Μετά την ολοκλήρωση της φοίτησης, συμμετέχουν εκ νέου σε εξετάσεις, που διενεργεί η Διπλωματική και οι επιτυχόντες διορίζονται ως Ακόλουθοι Πρεσβείας.

Σχετικές πληροφορίες:

● Π.Δ. 17/1999 "Περί οργανώσεως και λειτουργίας της Διπλωματκής Ακαδημίας του Υπουργείου Εξωτερικών" (ΦΕΚ Α΄ 10/1999)

● Ενδεικτική Βιβλιογραφία

● Ειδικά προσόντα διορισμού: άρθρο 15 παρ.6, άρθρο 66 και άρθρο 91 Οργανισμού Υπουργείου Εξωτερικών
ΕΧΕΤΕ ΥΠΟΨΗ ΚΑΙ ΤΑ ΕΞΗΣ:
Οι αριστείς του δημοϋπαλληλισμού είναι οι διπλωμάτες. Υψηλού επιπέδου άτομα, με ευρυτάτη μόρφωση και ειδικές ικανότητες... Το Υπουργείο εξωτερικών όμως από εποχής υπάρξεώς του ήταν άντρο βόλεψης των κανακάρηδων "καλών" οικογενειών των Αθηνών... Στα τελευταία 30 χρόνια το καθεστώς αυτό των "ημετερων" άρχισε να φθίνει με αποτέλεσμα να εισέρχονται στον διπλωματικό κλάδο ολοένα και περισσότερα άτομα που που δεν έχουν "μπάρμπα στην Κούλουρη" αλλά είναι απλά Ελληνόπουλα με ξεχωριστές αξιοσύνες..  Στην κατηγορία αυτή πρέπει να ανήκει και ο σημερινός υπουργός Εξωτερικών κ. Δημ. Αβραμόπουλος... παλαιός διπλωματικός που εισήλθε στο σώμα μάλλον, χωρίς μέσο.. ή έστω με λίγο μέσο... 
Πάντως ο στίβος του Διπλωμάτη, είναι πολύτροπα ενδιαφέρον..Και παρά τα "κλειστά κυκλώματα" που ανθούν εντός του Υπουργείου Εξωτερικών ..ο ενδιαφερόμενος αν έχει πείσμα και ικανότητες, σίγουρα θα επιπλεύσει και χωρίς μέσον!
Τα παρακάτω θα σας βοηθήσουν σημαντικά για να δείτε τι σας περιμένει σε γνωστικό επίπεδο τουλάχιστον! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου