Σάββατο 4 Μαρτίου 2017



ΘΑ ΚΑΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΝ ΜΑΘΕΥΤΕΙ…ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΦΥΛΑΞΤΕ ΤΟ ΠΡΙΝ ΤΟ ΚΑΤΕΒΑΣΟΥΝ..

Σύμφωνα με τον ίδιο, τα ενεργειακά κοιτάσματα της Ελλάδος ξεπερνούν τα 20 δις. βαρέλια ισοδύναμου πετρελαίου, όταν η Αμερική δεν έχει πάνω από αυτό το ποσό. Ειδικότερα ο ενεργειακός πλούτος της Αμερικής εκτιμάται περίπου στα 20 δισ. βαρέλια ισοδύναμου πετρελαίου, εκ των οποίων τα 15 δις βαρέλια ισοδύναμου πετρελαίου βρίσκονται στον κόλπο του Μεξικού.
Όπως μας λέει μολονότι η κυβέρνηση έχει προκηρύξει διαγωνισμούς για θαλάσσια οικόπεδα πλούσια σε κοιτάσματα υδρογονανθράκων με πιο πρόσφατα αυτά στο Ιόνιο και στην Κρήτη, δεν έχει συμπεριλάβει περιοχές που από τη δεκαετία του 90 είναι γνωστές στο εξωτερικό -τόσο από Νορβηγούς, όσο και Γάλλους- για τον ενεργειακό πλούτο που κρύβουν.
Συγκεκριμένα, μιλάμε για δύο περιοχές στην Κρήτη και συγκεκριμένα η μία βρίσκεται νοτιοανατολικά της Γαύδου και η άλλη είναι η λεκάνη της Ηροδότου ( επίσης στην Κρήτη ) που διεκδικούν Αίγυπτο και Ελλάδα. Ειδικότερα δε για την λεκάνη της Ηροδότου σημειώνει ο Αντώνης Φώσκολος εκτιμήσεις αναφέρουν ότι ο πλούτος της ο ενεργειακός ανέρχεται στα 12 δις. Ισοδύναμου πετρελαίου εκ των οποίων τα 6 δις. ανήκουν στην Ελλάδα.
Όπως λέει χαρακτηριστικά αν η Ελληνική πολιτεία είχε προχωρήσει στην διαδικασία αξιοποίησης των κοιτασμάτων της από τα μέσα της δεκαετίας του 2000 τότε που είχαν γνωστοποιηθεί στους αρμόδιους υπουργούς, οι οποίοι απλώς ακούγοντας τα στοιχεία για τον πλούτο που κρύβει η χώρα γύρισαν επιδεικτικά την πλάτη δεν θα υπήρχε ανάγκη να μπούμε σε κανένα μνημόνιο.
Αλλά και τώρα που δείχνει ότι προχωρά στην αξιοποίηση των κοιτασμάτων όλα προχωρούν με βηματισμό χελώνας σημειώνει ο καθηγητής. Αναρωτιέται δε γιατί δεν συμπεριλήφθηκαν στον διαγωνισμό όλα τα οικόπεδα με ενεργειακό ενδιαφέρον, παρακάμπτοντας τις διάφορες εμπλοκές που δημιουργεί το Υπουργείο Εξωτερικών.
Δέσποινα Καραγιαννοπούλου
reporter.gr
http://hellas-now.com

1 σχόλιο:

  1. Γεια σας, κυρίες και κύριοι, Χρειάζεστε επειγόντως επιχειρηματικό δάνειο, προσωπικό δάνειο ή στεγαστικό δάνειο; Εάν ναι, θα σας συμβουλεύσω να επικοινωνήσετε με την Sunshine Financial Group μέσω αυτής της ηλεκτρονικής διεύθυνσης (sunshinefinancialgroupinc@gmail.com) για να λάβετε το δάνειό σας.

    Η Sunshine Financial Group είναι μια ολοκληρωμένη επιχείρηση χρηματοοικονομικών υπηρεσιών που δεσμεύεται να σας βοηθήσει να βελτιώσετε τη μακροπρόθεσμη οικονομική σας επιτυχία. Προσαρμοσμένα προγράμματα μας έχουν σχεδιαστεί για να βοηθήσουν στην ανάπτυξη, την προστασία και τη διατήρηση του πλούτου σας παρέχοντας εξατομικευμένες υπηρεσίες και τεχνογνωσία.

    Αν δυσκολεύεστε να πάρετε δάνειο από τις τοπικές τράπεζες ή άλλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, μην ανησυχείτε γιατί έχουμε βοηθήσει πολλούς ανθρώπους και οργανισμούς που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες σε όλο τον κόσμο. Όταν κάνετε αίτηση μαζί μας, υποβάλετε αίτηση με μια αξιόπιστη εταιρεία που φροντίζει για τις ανάγκες χρηματοδότησής σας. Θα φροντίσουμε όλη αυτή τη διαδικασία.

    ΚΕΝΤΡΙΚΕΣ ΠΑΡΟΧΕΣ;
    - Εφαρμόστε οποτεδήποτε, οπουδήποτε.
    - Λάβετε μετρητά σε λιγότερο από 24 ώρες
    - Δάνειο από € 2000 σε € 20 εκατομμύρια
    - Δεν υπάρχουν κρυφές χρεώσεις.
    - Χαμηλό επιτόκιο 3%
    - Έχετε την ευκαιρία να επιλέξετε την ημερομηνία αποπληρωμής, είτε εβδομαδιαία, μηνιαία ή ετήσια για χρονικό διάστημα 1-30 ετών.
    - Προσφέρουμε τόσο εξασφαλισμένα όσο και μη εξασφαλισμένα δάνεια

    Εάν χρειάζεστε ένα επείγον δάνειο εντός 24 ωρών, παρακαλώ γράψτε στο email παρακάτω για περισσότερες πληροφορίες
    Ηλεκτρονική επικοινωνία: (sunshinefinancialgroupinc@gmail.com)
    WhatsApp Επικοινωνία: +447903159998
    Ανυπομονούμε να ακούσουμε από εσάς

    ΑπάντησηΔιαγραφή