Παρασκευή 22 Απριλίου 2016

ΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΟΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΠΕΞ

Ανακοίνωση Υπουργείου Εξωτερικών με αφορμή τη συμπλήρωση τριών ετών από την απαγωγή του Μητροπολίτη Χαλεπίου, κ. Παύλου και του Συρορθόδοξου  Μητροπολίτη, κ. Ιωάννη

Συμπληρώνονται σήμερα τρία χρόνια από την απαγωγή των δύο Ιεραρχών του Χαλεπίου στη Συρία, του Μητροπολίτη Χαλεπίου κ. Παύλου και του Συρορθοδόξου Μητροπολίτη κ. Ιωάννη των οποίων ο εντοπισμός δεν έχει καταστεί ακόμη δυνατός.

Το Υπουργείο Εξωτερικών παραμένει στο πλευρό των Εκκλησιών τους και των οικείων των δύο Ιεραρχών και δε θα σταματήσει να υποστηρίζει τις προσπάθειες για την ανεύρεση και την απελευθέρωσή τους.


Συνάντηση Υπουργού Εξωτερικών, Ν. Κοτζιά, με τον Υπουργό Εξωτερικών της πΓΔΜ, N. Poposki, στο περιθώριο της Τετραμερούς Συνάντησης στη Θεσσαλονίκη (22.04.2016)

Ο Υπουργός Εξωτερικών, κ. Νίκος Κοτζιάς, είχε σήμερα, στο περιθώριο της τετραμερούς συνάντησης στη Θεσσαλονίκη για τη διασυνοριακή συνεργασία, διμερή συνάντηση με τον Υπουργό Εξωτερικών της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας, κ. Nikola Poposki.

Συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στις διμερείς, πολιτικές και οικονομικές, σχέσεις, στην πορεία υλοποίησης των Μέτρων Οικοδόμησης  Εμπιστοσύνης και τις πολιτικές διαβουλεύσεις, καθώς και στα προβλήματα της περιοχής.

Διμερής συνάντηση Υπουργού Εξωτερικών, Ν. Κοτζιά, με  Βούλγαρο ομόλογό του, D. Mitov, στο περιθώριο της Τετραμερούς Συνάντησης στη Θεσσαλονίκη 

Ο Υπουργός Εξωτερικών, κ. Νίκος Κοτζιάς, είχε σήμερα, στο περιθώριο της τετραμερούς συνάντησης στη Θεσσαλονίκη για τη διασυνοριακή συνεργασία, διμερή συνάντηση με τον Υπουργό Εξωτερικών της Βουλγαρίας, κ. Daniel Mitov.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν οι πολιτικές και οικονομικές σχέσεις των δύο χωρών, το εξαιρετικό επίπεδο της διμερούς συνεργασίας, ο συντονισμός των δράσεων των δύο εταίρων στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και η συνεργασία με τρίτα κράτη τόσο στο πλαίσιο σχημάτων τριμερούς συνεργασίας όσο και σε πολυμερές επίπεδο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου