Τετάρτη 13 Απριλίου 2016


Παρέμβαση ΑΝΥΠΕΞ Ν. Ξυδάκη στο άτυπο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της Ε.Ε. (Άμστερνταμ, 12.04.16) 

O Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για τις Ευρωπαϊκές Υποθέσεις, κ. Νίκος Ξυδάκης, συμμετείχε στο άτυπο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Άμστερνταμ.

Οι θεματικές της συνεδρίασης περιελάμβαναν την πρόταση για την ενίσχυση του ρόλου του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων στην προετοιμασία και παρακολούθηση των αποφάσεων των Ευρωπαϊκών Συμβουλίων καθώς και το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο 2014-2020, σε συνέχεια σχετικής διάσκεψης που διοργάνωσε η Ολλανδική Προεδρία στο Άμστερνταμ στις 28 Ιανουαρίου.


«Η σημερινή μας συζήτηση λαμβάνει χώρα εντός ενός ευρύτερου πλαισίου, όπου οι φόβοι που εκφράζουν οι Ευρωπαίοι πολίτες για το μέλλον της ΕΕ έχουν αποκτήσει χαρακτηριστικά καταιγίδας.

Πρέπει να ανταποκριθούμε στις προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε, στην προσφυγική / μεταναστευτική κρίση, στην οικονομική και νομισματική κρίση με την παρατεταμένη υψηλή ανεργία, την επιβράδυνση της ανάπτυξης, και την ταχέως αυξανόμενη φτώχεια, καθώς και τις τρομοκρατικές επιθέσεις με τις οποίες ερχόμαστε αντιμέτωποι.

Ιδιαίτερα σε τέτοιες περιόδους θα πρέπει να επικεντρωθούμε στην ταχεία, ενιαία και ομοιόμορφη εφαρμογή των αποφάσεων που λαμβάνονται στο υψηλότερο επίπεδο, αν θέλουμε οι ενέργειές μας να έχουν οποιαδήποτε πραγματική επίδραση», σημείωσε μεταξύ άλλων στην παρέμβασή του ο ΑΝΥΠΕΞ.

Τέλος ο κ. Ξυδάκης  ενημέρωσε τους συναδέλφους του για τα πρόσφατα περιστατικά στην Ειδομένη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου