Πέμπτη 10 Μαρτίου 2016

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΜΙΤ-ΚΑΤΑΣΚΟΠΕΙΑ ΣΥΖΗΤΑΕΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΝΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙ! ΡΕ ΤΟΝ ΜΠΟΥΝΤΑΛΑ ΕΦΕΝΤΗ!

Ποιά είναι η τουρκική ΤΙΚΑ που ετοιμάζει "έφοδο" στην Ελλάδα;

Με την αποδοχή της παρουσίας της ΤΙΚΑ στη χώρα μας, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θα άνοιγε τον δρόμο για την ισχυροποίηση της επιρροής της Άγκυρας 

Δεν είναι η πρώτη φορά που το γράφω, ούτε πρόκειται να είναι η τελευταία. Ότι ζητήματα που αφορούν την εξωτερική πολιτική της Ελλάδας τα πληροφορούμαστε από τον ξένο Τύπο, επιτρέποντάς μας να υπονοήσουμε ότι ασκείται μυστική διπλωματία μακριά από τα φώτα, και με τον ελληνικό λαό να πληροφορείται τελευταίος τα γεγονότα, ώστε να μη αντιδράσει. Τι άλλο να υποθέσω;

Χάρις στις πληροφορίες του Viadiplomacy μαθαίνουμε πως οι Τούρκοι ζητούν να εγκατασταθεί στην Ελλάδα η ΤΙΚΑ (Τουρκικός Οργανισμός Συνεργασίας και Συντονισμού) προς τρίτες χώρες, που χωρίς ουδεμία αμφιβολία αποτελεί τον Δούρειο Ίππο ο οποίος λειτουργεί ως υποκατάστημα της ΜΙΤ.

Την ίδρυση, λοιπόν, παραρτήματος στην Αθήνα, διαπραγματεύεται η ελληνική κυβέρνηση με την Τουρκία, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της τουρκικής κυβέρνησης και δηλώσεις του στην τουρκική εφημερίδα Zaman.

Ο κ. Ακντογάν, δήλωσε ότι λόγω της υπόστασης αλλά και της φύσης του αντικειμένου του Οργανισμού για την ίδρυση ενός παραρτήματος του ΤΙΚΑ στην Ελλάδα, απαιτείται η υπογραφή διακρατικής συμφωνίας. Για αυτό το λόγο, σύμφωνα πάντα με τον ίδιο η τουρκική κυβέρνηση ξεκίνησε κατά την διάρκεια των τελευταίων επαφών που είχαν οι δύο πλευρές, διαπραγματεύσεις με Έλληνες αξιωματούχους.

Τι είναι αυτή η ΤΙΚΑ; Θα αναφέρω μόνον τις τελευταίες δραστηριότητές της στην Αλβανία. Με τουρκική χρηματοδότηση θα αναστηλωθούν τα Τζαμιά στο Κάστρο της Πρέζα, στο Παζάρι της Κρούγια, της Ναζιρέσα στο Ελμπασάν, του Μολυβιού στο Μπεράτι και του Ιλιάζ Μπέη Μιραχώρι στην Κορυτσά. Όταν λέμε τουρκική χρηματοδότηση, εννοούμε από τα κέρδη των εμπορικών δραστηριοτήτων της ΤΙΚΑ στις τρίτες χώρες. Στην Αλβανία φερ’ ειπείν ελέγχει την σταθερή τηλεφωνία της χώρας.

Ουσιαστικά, ο οργανισμός αυτός αποτελεί το μακρύ χέρι της Τουρκικής εξωτερικής πολιτικής σε δεκάδες χώρες όπου η Τουρκία επιθυμεί να διατηρεί σημαντική οικονομική, πολιτιστική και πολιτική επιρροή. Ο οργανισμός ΤΙΚΑ αποτελεί το καλύτερο και πιο σημαντικό εργαλείο για την εφαρμογή της πολιτικής της ήπιας ισχύος της του Τουρκικού κράτους που ξεκίνησε πριν από σχεδόν 25 χρόνια ο Τουργκούτ Οζάλ και συνεχίζει την δραστηριότητα της.

Οποιαδήποτε πιθανότητα αποδοχής του τουρκικού αιτήματος από την Ελληνική κυβέρνηση θα αποτελούσε μοιραίο λάθος για την Ελλάδα διότι με την αποδοχή της παρουσίας της ΤΙΚΑ στην χώρα μας η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θα άνοιγε το δρόμο για την ισχυροποίηση της επιρροής της Άγκυρας όχι μόνο επί του πληθυσμού της Μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη αλλά και του συνόλου του Μουσουλμάνων που διαβιούν στην Ελλάδα παράνομα ή νόμιμα και τους οποίους στο παρελθόν η ηγεσία της γειτονικής χώρας έχει προσπαθήσει να προσεταιριστεί αξιοποιώντας τον παράγοντα θρησκεία.

Σε παλαιότερο άρθρο στην τουρκική εφημερίδα Sabah, αναφέρεται ότι το «όραμα» των Τούρκων πολιτικών στα Βαλκάνια, βασίζεται στο διάλογο υψηλού επιπέδου (!) που κληρονόμησαν από την εποχή της Οθωμανικής αυτοκρατορίας, έχοντας ισχυρούς ιστορικούς και πολιτιστικούς δεσμούς μαζί της, και ο οποίος παραμένει η ισχυρότερη εναλλακτική λύση για την εξάλειψη του θρησκευτικού εξτρεμισμού και των εθνοτικών εντάσεων στην περιοχή.

Με λίγα λόγια, όπως μόνο οι Τούρκοι ξέρουν πραγματικά να «σερβίρουν», υλοποιείται η ολοκληρωτική επιστροφή των νέο-οθωμανών σε μια περιοχή, την οποία θεωρούν ότι αποκόπηκε βίαια από την αυτοκρατορία τους με παρέμβαση εξωγενών παραγόντων, όπως ο ρωσικός εθνικισμός.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Κουρτουλμούς, τόνισε μεταξύ άλλων στο κρατικό πρακτορείο TRT, ότι «σήμερα υπάρχει μία Τουρκία που προχωρά στα ίχνη των παγκοσμίων χωρών συμβάλλοντας με τη δυνατή παρουσία της σε όλες τις γωνιές του κόσμου».

Επανερχόμενος στο Viadiplomacy, παραθέτω το συμπέρασμά του: Μέσω της ΤΙΚΑ, η Άγκυρα ευελπιστεί να καταφέρει σε βάθος χρόνου να κερδίσει την εμπιστοσύνη των λαών της περιοχής, να εμπεδώσει στις τοπικές κοινωνίες την κεντρική ιδέα ότι όλοι αποτελούν μέρος μιας κοινής Οθωμανικής κληρονομιάς, στην οποία πρωτεύοντα ρόλο από πλευράς επιρροής και οικονομικής πολιτικής και πολιτιστικής ισχύς θα έχει η Τουρκία.

Μακεδών
Πηγή Voria

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου