Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2016

αντε...ντε...να σταματήσει πια το θέατρο των Αμερικανοσιωνιστών..που τα έχουν κάνει μπάχαλο στη Συρία,όπως φυσικά στην Γιουγκοσλαβία κ.λ.π.ΣΠΕΡΝΟΥΝ ΠΑΝΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟ-ΠΟΝΟ για λίγα δολλάρια στο πουγκί των Εβραίων Τραπεζιτών!

ΑΝΥΠΕΞ, Ν. Ξυδάκης προς Ύπατο Αρμοστή του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες F. Grandi: «Τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να βρεθεί ο Γ.Γ. του ΟΗΕ στο Ανατολικό Αιγαίο»
 


Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, κ. Νίκος Ξυδάκης, συνάντησε, σήμερα, στο Υπουργείο Εξωτερικών τον Ύπατο Αρμοστή του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες, κ. Filippo Grandi. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε μετά τη συνάντηση του κ. Grandi με τον Πρωθυπουργό.

Οι δύο συνομιλητές επικεντρώθηκαν στη, χωρίς ιστορικό προηγούμενο, προσφυγική κρίση και τις απαραίτητες ενέργειες που πρέπει να γίνουν για την αντιμετώπισή της προς όφελος τόσο των ανθρώπων που δραπετεύουν από εμπόλεμες ζώνες όσο και των κρατών διέλευσης και υποδοχής. Συζητήθηκαν οι ανησυχητικές εξελίξεις στην οδό των Δυτικών Βαλκανίων και οι δυνατότητες αντιμετώπισης της προσφυγικής και μεταναστευτικής κρίσης, η οποία εκφεύγει όχι μόνο των δυνατοτήτων μιας χώρας αλλά ακόμα και ολόκληρης της Ευρώπης.
«Θα είχε βαρύνουσα πολιτική σημασία και υψηλό συμβολισμό η επίσκεψη του ίδιου του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, κ. Ban Ki Moon, στο Ανατολικό Αιγαίο, την πύλη εισόδου του ρεύματος των προσφύγων και μεταναστών στην Ευρώπη», τόνισε ο κ. Ξυδάκης κατά τη διάρκεια της συζήτησης.
Ιδιαίτερη μνεία έγινε στην παροχή υποστήριξης από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες προς τις ελληνικές αρχές για τη διαχείριση των προσφυγικών ροών. Οι συνομιλητές αναφέρθηκαν, επίσης, σε πτυχές της επιχείρησης του ΝΑΤΟ και συμφώνησαν στην ανάγκη προώθησης των διαδικασιών μετεγκατάστασης και επανεγκατάστασης των προσφύγων. Ο Ύπατος Αρμοστής επεσήμανε πως από τη στιγμή που οι πρόσφυγες φτάνουν σε ευρωπαϊκό έδαφος, περνούν δηλαδή στα ελληνικά χωρικά ύδατα, τότε η Ελλάδα και η Ευρωπαϊκή Ένωση οφείλουν να σεβαστούν τις διεθνείς συνθήκες που ορίζουν τα δικαιώματα όσων χρήζουν διεθνούς προστασίας.
Στη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της επίσκεψης του Ύπατου Αρμοστή στην Ελλάδα, συμμετείχαν επίσης ο κ. Vincent Cochetel, Διευθυντής του Περιφερειακού Γραφείου Ευρώπης της Ύπατης Αρμοστείας και Περιφερειακός Συντονιστής για την Προσφυγική Κρίση, η κα Melissa Fleming, Επικεφαλής του Τομέα Επικοινωνίας και Ενημέρωσης και Εκπρόσωπο Τύπου του Ύπατου Αρμοστή, ο κ. Christian Baureder, Ειδικός Βοηθός του Ύπατου Αρμοστή και ο κ. Philippe Leclerc, Αντιπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας στην Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου