Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2016


tourkiaaa

ΦΟΒΟΣ ΚΑΙ ΤΡΟΜΟΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ -ΣΚΙΑΖΟΝΤΑΙ ΤΟΥΣ ΚΟΥΡΔΟΥΣ!

Όσο οι Κούρδοι πλησιάζουν στο στόχο τους, οι Τούρκοι γίνονται όλο και πιο ανήσυχοι.

Ο αναπληρωτής πρόεδρος της κυβέρνησης Γιαλτσίν Ακντογάν δήλωσε:’’Η Τουρκία επιθυμεί τη δημιουργία ζώνης ασφαλείας έκτασης 10 χιλιομέτρων στη συριακή πλευρά της μεθορίου της, η οποία θα περιλαμβάνει την πόλη Αζάζ, προκειμένου να αποτρέψει προσπάθειες να «αλλάξει η δημογραφική δομή» της περιοχής’’.


Οι κυβερνητικές δυνάμεις της Συρίας με την υποστήριξη των ρωσικών αεροσκαφών προσεγγίζουν τα τουρκικά σύνορα για να βρίσκονται ανά πάσα στιγμή σε ετοιμότητα.
Αυτό εκμεταλλεύονται οι Κούρδοι και προσπαθούν χτίζοντας μεγάλες συμμαχίες να καταλάβουν εδάφη της Συρίας.

Οι Κούρδοι θέλουν διακαώς να σχηματίσουν το ανεξάρτητο Κουρδιστάν και η Τουρκία κάνει τα πάντα για να το αποτρέψει καθώς φοβάται μήπως εισχωρήσουν σε αυτό και περιοχές που ανήκουν τώρα στο Ιράκ, στη Συρία και στην Τουρκία.

«Υπάρχει ένα παιγνίδι που παίζεται με σκοπό να αλλάξει η δημογραφική δομή. Η Τουρκία δεν πρέπει να είναι μέρος αυτού του παιγνιδιού», δήλωσε ο Ακντογάν σε συνέντευξή του στον τουρκικό τηλεοπτικό σταθμό AHaber.

Η Αζάζ είναι το τελευταίο προπύργιο των ανταρτών πριν από τα σύνορα με την Τουρκία βόρεια της συριακής πόλης Χαλέπι, τμήμα αυτού που ήταν, πριν από την επίθεση της συριακής κυβέρνησης, ένας δρόμος εφοδιασμού από την Τουρκία των ανταρτών που μάχονται εναντίον του Μπασάρ αλ-Άσαντ. (
http://www.voicenews.gr/)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου