Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2016

Η ΠΑΤΑΤ-ΠΑΤΑΤ ΟΛΛΑΝΔΙΑ... ΘΑ ΠΡΟΕΔΡΕΥΕΙ. ΣΤΩΜΕΝ ΚΑΛΩΣ!


Έναρξη της Ολλανδικής Προεδρίας του Συμβουλίου
της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Με την ευκαιρία της έναρξης της Ολλανδικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά το πρώτο εξάμηνο του 2016, ο Πρόεδρος κ. Juncker και το Σώμα των Επιτρόπων, πραγματοποιούν μια πρώτη επίσημη επίσκεψη στις Κάτω Χώρες στις 6 και 7 Ιανουαρίου.
Σήμερα τα μέλη του Σώματος θα γίνουν δεκτά από τον Δήμαρχο του Άμστερνταμ, κ. Eberhard Van der Laan και θα επισκεφθούν τον Ολλανδό Πρωθυπουργό, κ. Mark Rutte, στο Εθνικό Ναυτικό Μουσείο. Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος κ. Juncker και ο Πρωθυπουργός κ. Rutte θα συναντηθούν σε διμερές επίπεδο, και θα ακολουθήσει Συνέντευξη Τύπου.

Ακολούθως, το Σώμα των Επιτρόπων και τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου των Κάτω Χωρών θα συναντηθούν στο πλαίσιο των λεγόμενων «θεματικών συνεδριάσεων» για να εξετάσουν και να συζητήσουν τις πέντε προτεραιότητες που περιγράφονται στοστρατηγικό θεματολόγιο της Ολλανδικής Προεδρίας, και περιλαμβάνουν:
- Απασχόληση, ανάπτυξη και ανταγωνιστικότητα.
- Οικονομική και νομισματική ένωση, χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες, κοινωνικές υποθέσεις και περιφερειακή πολιτική.
- Ενεργειακή ένωση, κλίμα και μεταφορές.
- Η ΕΕ ως ισχυρός παγκόσμιος παράγοντας.
- Και τέλος, θέματα ελευθερίας, δικαιοσύνης, ασφάλειας και καταπολέμησης της τρομοκρατίας.
Επίσης, το Σώμα των Επιτρόπων θα γίνει δεκτό από τον Βασιλιά Γουλιέλμο-Αλέξανδρο και την Βασίλισσα Μάξιμα στα βασιλικά ανάκτορα στο Άμστερνταμ, ενώ στη συνέχεια θα έχει διάλογο με τα μέλη του Κοινοβουλίου των Κάτω Χωρών, στη Χάγη.
Πρόκειται για την 12η φορά που οι Κάτω Χώρες ασκούν την εκ περιτροπής Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ – η τελευταία φορά ήταν το 2004.
Μπορείτε να αναζητήσετε το ενημερωτικό φυλλάδιο με τις προτεραιότητες της Ολλανδικής Προεδρίας από τον παρακάτω σύνδεσμο
http://ec.europa.eu/greece/pdf/20160107eunlbrochure.pdf



Σημειώνεται ότι την Πέμπτη 14 Ιανουαρίου και ώρα 11.30, η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα και το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Ολλανδίας, οργανώνουν Συνέντευξη Τύπου κατά τη διάρκεια της οποίας θα παρουσιαστούν οι προτεραιότητες και το πρόγραμμα της Ολλανδικής Προεδρίας (θα ακολουθήσει σχετική πρόσκληση).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου