Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2016

Στο Ισραήλ ο Τσίπρας- (μαζί με 9 υπουργούς)


ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΥΑΙ ΘΕΤΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Με επίσκεψη στο ελληνικό προξενείο στα Ιεροσόλυμα θα ξεκινήσει η επίσκεψη του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, στο Ισραήλ.--ΚΑΙ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ 

Στο Ισραήλ ο Τσίπρας
Στο προξενείο, ο πρωθυπουργός θα έχει συνάντηση με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων, Θεόφιλο Γ, και παρουσία του θα παρακολουθήσει την παρουσίαση έρευνας της διεπιστημονικής ερευνητικής ομάδας προστασίας μνημείων του ΕΜΠ με τίτλο: «Ολοκληρωμένο πρόγραμμα διαγνωστικής έρευνας και στρατηγικός σχεδιασμός υλικών και επεμβάσεων συντήρησης και αποκατάστασης του Ιερού Κουβουκλίου του Παναγίου Τάφου στον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα». Συντονίστρια του προγράμματος είναι η καθηγήτρια Αντωνία Μοροπούλου.
Στις 16:30 θα ξεκινήσει η δεύτερη διευρυμένη συνάντηση Ελλάδας-Ισραήλ, η οποία θα πραγματοποιηθεί σε κεντρικό ξενοδοχείο των Ιεροσολύμων.

Επίθεση στον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα με αφορμή την επίσκεψή του στο Ισραήλ εξαπολύει το ΚΚΕ.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του «η επίσκεψη του Πρωθυπουργού Α. Τσίπρα και πολυμελούς κυβερνητικού κλιμακίου στο Ισραήλ, για τις εργασίες του 2ου Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας-Ισραήλ, συνδέθηκε αυτή τη φορά με την επίσκεψη που θα ακολουθήσει στην Κύπρο και την πολυδιαφημισμένη τριμερή συνεργασία. Βεβαίως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν πρωτοτυπεί, δεν “εγκαινιάζει” κάτι το “νέο”, αφού και οι προηγούμενες ελληνικές κυβερνήσεις κινήθηκαν στην ίδια κατεύθυνση της εμβάθυνσης των σχέσεων της χώρας με το κράτος του Ισραήλ, που καταδυναστεύει τον Παλαιστινιακό λαό».
Επισημαίνει στη συνέχεια ότι «μονάχα που τώρα αυτή "σερβίρεται" στο όνομα της "ασφάλειας", που δήθεν μπορούν να εγγυηθούν τα διάφορα "Συμβούλια" κι οι "συνεργασίες". Όμως ο λαός μας έχει πλέον μεγάλη πείρα από ανάλογες καταστάσεις, όπως π.χ. από το Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδας-Τουρκίας.
Είναι πλέον πασιφανές πως όλα αυτά τα "Συμβούλια" και οι "Συμμαχίες" δεν έχουν καμία σχέση με τα πραγματικά συμφέροντα των εργαζομένων, αλλά εξυπηρετούν τα στενά συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων». Επιπλέον, συνδέονται με τους ενδοϊμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς για το μοίρασμα του ενεργειακού πλούτου, των δρόμων μεταφοράς του, των μεριδίων των αγορών, κι απ' αυτήν την άποψη είναι επικίνδυνοι για το λαό μας και τους άλλους λαούς της περιοχής υπογραμμίζει η ανακοίνωση του ΚΚΕ, καταλήγοντας «την ασφάλεια, την ειρήνη, την ευημερία δεν μπορούν να την εγγυηθούν αυτοί που κάθε μέρα κατασφάζουν του λαούς».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου