Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2015

ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ

Παρέμβαση Υφυπουργού Εξωτερικών, Γιάννη Αμανατίδη στο Παγκόσμιο Δημόσιο Φόρουμ «Διάλογος Πολιτισμών»  (Ρόδος 9.10.2015)



 «Τα θεσμικά όργανα των κοινωνιών καλούνται να δώσουν τις αναγκαίες απαντήσεις για τις αιτίες που προκαλούν τις πολυεπίπεδες αυτές κρίσεις και να ανταποκριθούν στο αίτημα των λαών για μια νέα κοινωνική συμφωνία που θα ρυθμίζει τις σχέσεις των πολιτών» τόνισε ο Υφυπουργός Εξωτερικών και Γενικός Γραμματέας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Ορθοδοξίας, Γιάννης Αμανατίδης, κατά την τοποθέτησή του στο Παγκόσμιο Δημόσιο Φόρουμ «Διάλογος Πολιτισμών», που πραγματοποιείται στη Ρόδο.

Οι σχέσεις των πολιτών «δεν θα βασίζονται μόνο στους κανόνες της αγοράς, αλλά πάνω σε μια κοινά αποδεκτή ηθική βάση» υπογράμμισε ο κ. Αμανατίδης, καθώς εκτίμησε ότι «η κρίση του παραδοσιακού αξιακού συστήματος, αποτελεί μια οδυνηρά βεβαιωμένη πραγματικότητα του σύγχρονου κόσμου, η οποία δεν περιορίζεται από εθνικά όρια και αποτελεί δημιούργημα πολλών ανθρώπων και ομάδων, με διαφορετικές νοοτροπίες και επιδιώξεις, θρησκευτικές πεποιθήσεις και πρακτικές, που όλο και περισσότερο συμπίπτουν, δυναμώνουν και γίνονται ομοιόμορφες».

 Εκπροσωπώντας τη Διακοινοβουλευτική Συνέλευση της Ορθοδοξίας, ο κ. Αμανατίδης υποστήριξε ακόμη ότι «οι μεγάλες θρησκείες, μέσα από συγκεκριμένες μορφές παρεμβάσεων και μέσα από την στενότερη συνεργασία τους, απαλλαγμένες από σκοπιμότητες  και  εθνικιστικές εξάρσεις πρέπει να συμβάλουν στην αλληλοκατανόηση και συνεργασία των πολιτών», προκειμένου να αντιμετωπιστούν φαινόμενα φανατισμού και μισαλλοδοξίας.




Συμμετοχή ΥΦΥΠΕΞ Δ. Μάρδα στη Συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Δήμων Ιαματικών Πηγών Ελλάδος (ΣΔΙΠΕ)



Ο Υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για τις Διεθνείς Οικονομικές Σχέσεις κ. Δ. Μάρδας θα συμμετάσχει, σήμερα το απόγευμα, στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Δήμων Ιαματικών Πηγών Ελλάδος (ΣΔΙΠΕ), που θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη. Στη συνεδρίαση θα μετέχουν Δήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι των 54 δήμων-μελών του ΣΔΙΠΕ απο όλη την Ελλάδα.

Ο κ. Μάρδας θα προτείνει συγκεκριμένη μέθοδο αξιοποίησης των Ιαματικών Πηγών και θα συζητήσει με τα μέλη του Συνδέσμου τις δυνατότητες αναβάθμισης του Ιαματικού Τουρισμού αλλά και προτάσεις για την προσέλκυση ξένων επενδύσεων με σκοπό την ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών και την ενίσχυση της εθνικής οικονομίας. Το Υπουργείο Εξωτερικών και η Γραμματεία Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων μπορεί να συμβάλει καταλυτικά στη διαμόρφωση ενός στρατηγικού σχεδίου προσέλκυσης ξένων επενδύσεων για την αξιοποίηση των Ιαματικών Φυσικών Πόρων της χώρας με στόχο τον εκσυγχρονισμό των υποδομών. Οι επενδύσεις θα έχουν στόχο, αφενός, τη διαμόρφωση ενός υψηλής ποιότητας προϊόντος που θα απευθύνεται σε υψηλά εισοδήματα, κυρίως απο επισκέπτες του εξωτερικού και, αφετέρου, την κάλυψη των αναγκών της πλειονότητας των Ελλήνων πολιτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου