Δευτέρα 24 Αυγούστου 2015

ΠΕΡΙΠΟΥ..ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΑ ...ΝΕΑ!

Η Αλβανια οφείλει να απαντήσει εδώ και τώρα! ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΣΧΗΜΙΕΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΝΑΟΥ!

Απάντηση Εκπροσώπου ΥΠΕΞ σε χθεσινή ανακοίνωση Εκπροσώπου Αλβανικού ΥΠΕΞ σχετικά με τα επεισόδια που έλαβαν χώρα στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου στους Δρυμμάδες Χειμάρας.

«Ιδιαιτέρως ενθαρρυντικά είναι τα όσα διαλαμβάνονται στη χθεσινή ανακοίνωση του Εκπροσώπου του Αλβανικού Υπουργείου Εξωτερικών σχετικά με τις δεσμεύσεις της Αλβανίας για τον σεβασμό και την απόλυτη προστασία των ατομικών, θρησκευτικών και περιουσιακών δικαιωμάτων των μειονοτήτων στη συγκεκριμένη χώρα.
Η Ελλάδα, όπως άλλωστε το πράττει μέχρι σήμερα, θα βρίσκεται στο πλευρό της γειτονικής χώρας στην πορεία της προς την Ευρώπη, υπό την προϋπόθεση, βεβαίως, ότι η Αλβανία ανταποκρίνεται πλήρως σε όλες τις υποχρεώσεις της που προβλέπονται από το διεθνές δίκαιο και το ευρωπαϊκό κεκτημένο.
Αυτός, άλλωστε, είναι και ο λόγος που το Υπουργείο Εξωτερικών αναμένει την απάντηση αλλά και τη λήψη άμεσων μέτρων από την πλευρά της αλβανικής κυβέρνησης για όσα συνέβησαν στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου στους Δρυμμάδες Χειμάρρας».




Ανακοίνωση Υπουργείου Εξωτερικών σχετικά με πρόγραμμα φιλοξενίας ομογενών από την περιοχή Μαριούπολης


Πρόγραμμα φιλοξενίας 191 ομογενών, μελών της ελληνικής μειονότητας από την ευρύτερη περιοχή της Μαριούπολης και της Ανατολικής Ουκρανίας, πραγματοποιείται από τις 24 Αυγούστου έως και τις 12 Σεπτεμβρίου, στη χώρα μας, με πρωτοβουλία του Υπουργείου Εξωτερικών και της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού.
Οι 191 ομογενείς, στην πλειοψηφία τους παιδιά και ηλικιωμένοι, μεταφέρθηκαν οδικώς στο Κίεβο και στη συνέχεια, αεροπορικώς στη Ρόδο, με λεωφορεία που χορήγησε η εταιρεία Mouzenidis Travel και πτήσεις charter της εταιρείας Aegean Airlines. Τη διαμονή των ομογενών σε ξενοδοχείο της Ρόδου φροντίζει η Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού.
Το πρόγραμμα φιλοξενίας των Ελλήνων ομογενών της Ουκρανίας αποσκοπεί στην ανακούφιση της δοκιμαζόμενης από τον πόλεμο ελληνικής μειονότητας, στη σύσφιξη των δεσμών μίας ιστορικής ελληνικής ομογένειας με την πατρίδα, καθώς και στη γνωριμία των νεώτερων ομογενών με τον ελληνικό πολιτισμό και την Ελλάδα.


Συνέντευξη Τύπου Ν. Γ. Μιχαλολιάκου - Δευτέρα 24/8 17:00

Ο Γενικός Γραμματέας του Λαϊκού Συνδέσμου - Χρυσή Αυγή, Νικόλαος Γ. Μιχαλολιάκος θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στους εκπροσώπους των ΜΜΕ την Δευτέρα 24 Αυγούστου στις 17:00 στα γραφεία του κόμματος (Μεσογείων 131, 4ος όροφος).

H συνέντευξη Τύπου θα μεταδοθεί ζωντανά από την ΕΡΤ2.

ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΛΚΗΣ:


Συνάντηση του Υφυπουργού Εξωτερικών κ. Ιωάννη Αμανατίδη με τον κ. Άκη Γεροντόπουλο

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών, κ. Ιωάννης Αμανατίδης, συναντήθηκε σήμερα, με τον πρώην ΥΦΥΠΕΞ, κ. Άκη Γεροντόπουλο.
Μετά το πέρας της συνάντησης ο κ. Αμανατίδης δήλωσε: «Με τον κ. Γεροντόπουλο είχαμε την ευκαιρία να ανταλλάξουμε απόψεις για ζητήματα πολιτιστικής και θρησκευτικής διπλωματίας καθώς και για θέματα του Ελληνισμού της Διασποράς, τομείς ευθύνης που ο ίδιος χειρίσθηκε επί μακρόν. Η εμπειρία είναι πάντοτε πολύτιμη και χαίρομαι που ο κ. Γεροντόπουλος προσφέρθηκε να μου μεταφέρει τη βιωματική γνώση του από τη θητεία του στο Υπουργείο».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου