Τετάρτη 19 Αυγούστου 2015

ΡΕ ΟΙ ΜΕΜΕΤΗΔΕΣ ...ΕΙΝΑΙ ΜΕΜΕΤΗΔΕΣ! ΑΦΕΡΙΜ ΤΣΟΓΛΑΝ ...ΕΡΝΤΟΓΑΝ!

Η Τουρκία αποπειράθηκε "θερμό επεισόδιο" στα Ίμια, με "δόλωμα" λαθρομετανάστες

Εκμεταλλευόμενοι τους μετανάστες που τούρκοι δουλέμποροι μεταφέρουν κατά εκατοντάδες στα ελληνικά νησιά, σήμερα οι Τούρκοι επιχείρησαν να στήσουν θερμό επεισόδια στα Ιμία.

Σήμερα το πρωί 27 μετανάστες εγκαταλείφθηκαν στα Ίμια και όπως και δύο σκάφη του Λιμενικού έσπευσαν να τους περισυνελλέξουν.

Τότε εμφανίστηκε μια τουρκική ακταιωρός καλώντας του άνδρες του Λιμενικού να αποχωρήσουν υποστηρίζοντας ότι έχουν εισέλθει σε τουρκικά χωρικά ύδατα. Φυσικά το Λιμενικό δεν αποχώρησε και ολοκληρώνοντας με επιτυχία την επιχείρηση διάσωσης των μεταναστών. Μάλιστα η τουρκική ακταιωρός έκανε και επικίνδυνους ελιγμούς εμποδίζοντας την επιχείρηση.

Όπως αναφέρουν πηγές από το Αρχηγείο του Λιμενικού δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει παρόμοιο περιστατικό.

Αργά το απόγευμα εξεδόθη και η ακόλουθη ανακοίνωση: Σήμερα περίπου στις 09:00 π.μ., 27 Σύριοι πρόσφυγες διασώθηκαν από το Ελληνικό Λιμενικό, στην περιοχή των Ιμίων. Τα μέλη του Ελληνικού Λιμενικού Σώματος, διαχειρίστηκαν με εξαιρετική αποτελεσματικότητα και υπευθυνότητα, τόσο το ανθρωπιστικό έργο της διάσωσης, όσο και την κατάσταση που δημιουργήθηκε από την παρουσία σκαφών της τουρκικής ακτοφυλακής στην περιοχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου