Δευτέρα 8 Ιουνίου 2015


Απάντηση Εκπροσώπου ΥΠΕΞ, Κ. Κούτρα σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με περιεχόμενο δελτίου αζερικού πρακτορείου ειδήσεων APA ως προς επίπεδο ελληνικής συμμετοχής στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες στο Μπακού


Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με περιεχόμενο δελτίου αζερικού πρακτορείου ειδήσεων APA ως προς το επίπεδο ελληνικής συμμετοχής στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες στο Μπακού, o Εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ, Κωνσταντίνος Κούτρας, δήλωσε τα εξής:

«Οι πληροφορίες και εκτιμήσεις που αναφέρονται στο, από 06/06, δελτίο του αζερικού πρακτορείου ειδήσεων APA, το οποίο αναπαράγει περιεχόμενο άρθρου που δημοσιεύτηκε στον ελληνικό Τύπο στις 29/05 είναι παντελώς ανακριβείς.
Ο Πρέσβης της Ελλάδας στο Μπακού εργάζεται συστηματικά και με ζήλο για την προώθηση της συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Αζερμπαϊτζάν. Στο πλαίσιο της εκτέλεσης της αποστολής του, ουδέποτε προέβη σε αρνητική εισήγηση σχετικά με την εκπροσώπηση σε ανώτατο πολιτειακό επίπεδο της Ελληνικής Κυβέρνησης στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες στο Μπακού.

Δημοσιεύματα που επιχειρούν να εμφανίσουν την Ελλάδα ως συμμέτοχο σε μια διεθνή προσπάθεια αποκλεισμού των Ευρωπαϊκών Αγώνων του Μπακού είναι κακόβουλα και μπορούν να αποδοθούν μόνο σε αποκυήματα νοσηρής φαντασίας.
Η Ελληνική Κυβέρνηση παραμένει απολύτως προσηλωμένη στην πολύπλευρη ανάπτυξη και καλλιέργεια των ελληνο-αζερικών σχέσεων σε όλους τους τομείς, για την περαιτέρω προώθηση των οποίων έχει, ήδη, υποβληθεί στην αζερική πλευρά πρόταση για κοινό σχέδιο δράσης.
Και βεβαίως, ευχόμαστε ολόψυχα στους Αζέρους φίλους μας καλή επιτυχία στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου