Παρασκευή 15 Μαΐου 2015

Πολιτιστική Διπλωματία..το δυνατό όπλο της εξωτερικής πολιτικής της Βραζιλίας
Brazilian diplomats receive rigorous training at the Instituto Rio Branco - Brazil's elite diplomatic academy – Brasilia, Brazil.
Brazilian diplomats receive rigorous 
training at the Instituto Rio Branco - Brazil's
 elite diplomatic academy – Brasilia, Brazil.
Η Πολιτιστική διπλωματία είναι ένα σημαντικό εργαλείο της εγγύτητας μεταξύ των λαών, που συμβάλλουν για να ανοίξουν οι αγορές για την πολιτιστική βιομηχανία και τη δημιουργία πολιτιστικών και γλωσσικών δεσμών.Είναι επίσης ένα εργαλείο για την τόνωση του πολιτικού και οικονομικού διαλόγου, καθώς ενθαρρύνει την αμοιβαία κατανόηση και δημιουργεί εμπιστοσύνη, το ενδιαφέρον και το σεβασμό μεταξύ των εθνών.Η βραζιλιάνικη διπλωματία προωθεί τη διάδοση του πολιτισμού και της Βραζιλιανές τέχνες σε πολλαπλές διαστάσεις, επιδιώκει να τονώσει τη συνεργασία πολιτιστική και τη διδασκαλία της πορτογαλικής γλώσσας.


  • Από τη μία πλευρά, αναδεικνύει τη μοναδικότητα του πολιτισμού μας, από την άλλη, αποκαλύπτει τις συγγένειες που συνδέονται με άλλους ανθρώπους -. Ιδιαίτερα σημαντική, δεδομένου ότι η χώρα μας καλωσόρισε τις μεταναστευτικές ροές από πολλά διαφορετικά στρώματα του Εξωτερικού., Η διάδοση του
    Βραζιλιανου πολιτισμού πραγματοποιείται μέσω των πολιτιστικών τομέων των πρεσβειών και προξενείων. Είναι στο χέρι τους να συντονιστούν με ξένα πολιτιστικά ιδρύματα, συμπεριλαμβανομένων των πανεπιστημίων, τα μουσεία, φεστιβάλ, αίθουσες συναυλιών και τα θέατρα. Για την επίτευξη των πολιτιστικών στόχων, το Υπουργείο αντλεί από το ετήσιο πρόγραμμα του Πολιτιστικού Τμήματος, τις Πολιτιστικές δράσεις Μικτών Επιτροπών και προγράμματα πολιτιστικών στελεχών. Στον δημόσιο τομέα, είναι παραδοσιακοί εταίροι της Itamaraty το Υπουργείο Πολιτισμού, το Εθνικό Ίδρυμα -Βιβλιοθήκη, οι ομοσπονδιακές και πολιτειακές Ανώτατες σχολές-πανεπιστήμια- και τμήματα Πολιτισμού των κρατών και των δήμων. Το υπουργείο αποκαλύπτει επίσης τη βραζιλιάνικη λογοτεχνία μέσω της μετάφρασης και της δημοσίευσης στις χώρες των εθνικών συγγραφέων. . Έργα πολλών Βραζιλιανών συγγραφέων - κλασσικά και σύγχρονα - έχουν μεταφραστεί σε ξένες γλώσσες, με την υποστήριξη του Υπουργείου Εξωτερικών Το Πολιτιστικό Τμήμα του Υπουργείου Εξωτερικών , αρμόδιος για τη διάδοση της Βραζιλίας πολιτισμού στο εξωτερικό, είναι οργανωμένο σε πέντε ενότητες:

    • Το Τμήμα Προώθησης της πορτογαλικής γλώσσας (DPLP) προωθεί τη διάδοση της πορτογαλικής γλώσσας στον προφορικό λόγο του στη Βραζιλία και συντονίζει τη διαχείριση της Βραζιλίας Πολιτιστικού Δικτύου, που σχηματίζεται από τα πολιτιστικά κέντρα της Βραζιλίας!
    • Η Πολιτιστική Διάχυση Εργασιών (DODC) διαδίδει και προωθεί την βραζιλιάνικη κουλτούρα και την τέχνη σε πολλές και διάφορες μορφές της και συμμετέχει στη διαπραγμάτευση και την εφαρμογή της διμερούς πολιτιστικής συνεργασίας.
    • Το Τμήμα Προώθησης Οπτικοακουστικών Μέσων (DAV) έχει ως αποστολή την προώθηση του εθνικού κινηματογράφου, ανεξάρτητη παραγωγή για την τηλεόραση και την Βραζιλιάνικη διαφήμιση στο εξωτερικό.
    • Η Αποκάλυψη Συντονισμού (Γνωστοποιήσεις) είναι υπεύθυνη για τη διάδοση στο εξωτερικό των πληροφοριών σχετικά με τον πολιτισμό, την επικαιρότητα και άλλες πτυχές της Βραζιλίας πραγματικότητα, και με την ανταλλαγή στη Βραζιλία, πτυχές των δημόσιων πολιτικών των άλλων χωρών να συμβάλουν στον εμπλουτισμό του στη συζήτηση και διαμόρφωση των εθνικών πολιτικών.
    • Οι συμφωνίες Διεύθυνση Πολυμερείς Πολιτιστικών Θεμάτων (DAMC) υπεύθυνη για θέματα πολιτισμού που απευθύνεται σε πολυμερείς οργανισμούς όπως η UNESCO, MERCOSUR, UNASUR, ΟΑΚ, CELAC και OEI.
    • Το Τμήμα Εκπαιδευτικών Θεμάτων (DCE) φροντίζει για θέματα που σχετίζονται με την εκπαίδευση του Υπουργείου Εξωτερικών, καθώς η εκπαιδευτική συνεργασία που προσφέρονται από τη Βραζιλία και αντιγράφτηκε από άλλες χώρες, διεθνείς οργανισμούς και ξένες υπηρεσίες συμμετέχει στις διαπραγματεύσεις και την παρακολούθηση της εφαρμογής των συμφωνιών που αφορούν την εκπαιδευτική συνεργασία, ανακοινώνει ευκαιρίες υποτροφιών που προσφέρονται για τους Βραζιλιάνους και αλλοδαπούς στη Βραζιλία.
    • ΠΗΓΗ: Υπουργείο εξωτερικών Βραζιλίας

  • Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου