Δευτέρα 11 Μαΐου 2015

ΟΙ ΓΥΦΤΟΣΚΟΠΙΑΝΟΙ…ΑΣ ΚΟΨΟΥΝ ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ!

Αποτέλεσμα εικόνας για κουτρας κωνσταντινος




Απάντηση Εκπροσώπου ΥΠΕΞ σε ερώτηση δημοσιογράφου
σχετικά με χθεσινές δηλώσεις του Προέδρου της πΓΔΜ

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με τις χθεσινές δηλώσεις του Προέδρου της πΓΔΜ, που απέδιδαν ευθύνες στην Ελλάδα για τη στασιμότητα στην ευρω-ατλαντική προοπτική της χώρας του, ο Εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών, Κωνσταντίνος Κούτρας, δήλωσε τα εξής :

«Δυστυχώς, η αναζωπύρωση της έντασης στη πΓΔΜ επιβεβαιώνει αυτό που επανειλημμένως έχουμε πει, ότι δηλαδή στη γειτονική μας χώρα υπάρχουν σοβαρά προβλήματα που αφορούν στη λειτουργία του κράτους δικαίου, στο σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, στην εφαρμογή της διεθνοτικής συμφωνίας της Αχρίδας, στο σεβασμό της αρχής της καλής γειτονίας και στο έλλειμμα δημοκρατίας της χώρας.
Ας στραφεί, λοιπόν, η πολιτική ηγεσία των Σκοπίων στη θεραπεία αυτών των ζητημάτων, επιδεικνύοντας πνεύμα αυτοκριτικής και συναίνεσης, αντί να ψάχνει αποδιοπομπαίους τράγους, κατηγορώντας άλλους για το αδιέξοδο της ευρω-ατλαντικής της προοπτικής, την οποία η Ελλάδα ειλικρινώς και σταθερά υποστηρίζει.
Εκφράζουμε τη λύπη μας και τα θερμά μας συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων της τελευταίας κρίσης, που ελπίζουμε να αποδειχθεί ένα μεμονωμένο φαινόμενο. Τώρα πρέπει να πρυτανεύσει η αυτοσυγκράτηση, η λογική και ο διάλογος».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου