Παρασκευή 15 Μαΐου 2015

ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΕΙΧΑΜΕ ΚΑΙ ΤΡΑΓΟΥΔΑΚΙ ΚΑΙ ΚΑΡΣΙΛΑΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΤΖΙΑ...ΈΤΣΙ;
 

Συνάντηση ΥΠΕΞ Ν. Κοτζιά με Ύπατη Εκπρόσωπο Ε.Ε. για Εξωτερική Πολιτική & Πολιτική Ασφάλειας F. Mogherini 

Ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, είχε σήμερα, συνάντηση, στο περιθώριο της Διάσκεψης των Υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ στην Αττάλεια, με την Ύπατη Εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Εξωτερική Πολιτική και την Πολιτική Ασφάλειας, Federica Mogherini, την οποία ενημέρωσε για τα αποτελέσματα της επίσκεψής του στην Τουρκία.
Ο κ. Κοτζιάς και η κυρία Mogherini αντάλλαξαν, επίσης, απόψεις για τις τελευταίες εξελίξεις στην Κύπρο και την προοπτική επανέναρξης των δικοινοτικών συνομιλιών. Συζήτησαν, στη συνέχεια, για την κατάσταση στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, εκφράζοντας την κοινή τους ανησυχία για τα πρόσφατα γεγονότα στην πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας.
Τέλος, ο κ. Κοτζιάς και η κυρία Mogherini συζήτησαν για την κατάσταση στην Ουκρανία, καθώς και για το επερχόμενο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων και το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του Ιουνίου, το οποίο θα ασχοληθεί και με θέματα Κοινής Πολιτικής Ασφάλειας και Άμυνας.

Συνάντηση Υπουργού Εξωτερικών Ν. Κοτζιά με Υπουργό Εξωτερικών της Βουλγαρίας D. Mitov (Αττάλεια, 14.05.2015)

Ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, είχε σήμερα, συνάντηση, στο περιθώριο της Διάσκεψης των Υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ στην Αττάλεια, με τον Υπουργό Εξωτερικών της Βουλγαρίας, Daniel Mitov.

Οι δύο Υπουργοί εξέτασαν τις διμερείς πολιτικές και οικονομικές σχέσεις των δύο χωρών, τις προοπτικές ανάληψης κοινών πρωτοβουλιών με στόχο την διασφάλιση της περιφερειακής σταθερότητας και ανάπτυξης, καθώς και την προπαρασκευή της επόμενης Τριμερούς Συναντήσεως Ελλάδας – Βουλγαρίας – Ρουμανίας.
Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε σε ζητήματα ενεργειακής πολιτικής, αλλά και στο θέμα της περιβαλλοντικής ασφάλειας, ιδίως όσον αφορά τη διασυνοριακή διαχείριση των υδάτων του ποταμού Νέστου. Ειδική αναφορά έγινε και στο πρόβλημα της υπερχείλισης του Έβρου και στην ανάγκη υιοθέτησης ενός αποτελεσματικότερου συστήματος έγκαιρης προειδοποίησης μεταξύ Ελλάδας και Βουλγαρίας.
Ο Υπουργός Εξωτερικών εξέφρασε τη στήριξή του στις προσπάθειες της Βουλγαρίας - αλλά και της Ρουμανίας - να ενταχθούν στο Χώρο Σέγκεν και αποδέχτηκε την πρόσκληση του Βούλγαρου ομόλογού του να πραγματοποιήσει επίσκεψη στη Σόφια, προκειμένου να γίνει μία διεξοδικότερη συζήτηση όλων αυτών των θεμάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου