Σάββατο 18 Απριλίου 2015

Σωτήριο για την Ευρώπη το GERxit και όχι το GRExit… 

Του Αριστοτέλη Βασιλάκη  

Στη δίνη μιας καλοστημένης κρίσης η Ευρώπη θα βγει κερδισμένη μόνο αν ξεμπερδέψει επιτέλους από τους αντιευρωπαϊστές Γερμανούς. Αυτή η σκέψη δεν αποτελεί ακόμα μια λαϊκίστικη κορώνα, κάποιου επιπόλαιου που το παίζει ήρωας, γράφοντας ανέξοδες «σοφιστείες» από ένα πληκτρολόγιο. Είναι αυτό που θα έπρεπε να είχε συμβεί από την πρώτη στιγμή που «στήθηκε» η οικονομική κρίση, για να μεγαλώσουν οι λογαριασμοί κάποιων και να ισχυροποιηθεί η γεωπολιτική θέση κάποιων άλλων. 


Οι Έλληνες έχουμε αντέξει χιλιάδες χρόνια κάτω από πολλούς και ποικίλης μορφής κατακτητές. Έχουμε όμως πάντα σε πρώτη ζήτηση την αξιοποίηση του γεωστρατηγικού μας ρόλου αυτού που μετατρέπει μια κουκίδα στο χάρτη απαραίτητο κόμβο για τρεις ηπείρους.  Κατά την ταπεινή μου άποψη οι Έλληνες πολιτικοί θα πρέπει επιτέλους να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να απαντήσουν σθεναρά ΟΧΙ στις επιδιώξεις των Γερμανών, οι οποίοι μας απειλούν με πτώχευση, επειδή αρνούμαστε – πλέον – να γίνουμε προτεκτοράτο τους.  

Οι θιασώτες των μνημονιακών πολιτικών θα πρέπει επιτέλους να απολογηθούν σ’ έναν μπερδεμένο – από την προπαγάνδα των φιλογερμανικών συστημικών ΜΜΕ – λαό γιατί έπρεπε να μπούμε στην διαδικασία της απόλυτης φτωχοποίησης προκειμένου να γλιτώσουμε τάχα κάτι από το οποίο ποτέ στην ουσία δεν κινδυνεύσαμε. Υπάρχει λοιπόν plan B; Σαφέστατα και υπάρχει… Στις πραγματικές Δημοκρατίες δεν υπάρχουν ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΙ, πολύ δε περισσότερο δεν υπάρχουν ΑΔΙΕΞΟΔΑ…  Το «ανήκομεν εις τη Δύση» δεν σημαίνει απαραίτητα και «ανήκομεν στο Βερολίνο». Θα πρέπει να γίνουμε μπροστάρηδες των Ευρωπαϊκών λαών και να αρνηθούμε να γίνουμε αποικία ενός νέου Ράιχ ή ενός νέου «Παραπετάσματος», σ’ έναν ευρωπαϊκό νότο που έχει αρχίσει όλο και περισσότερο να θυμίζει στρατόπεδο καταναγκαστικής εργασίας για «υπανθρώπους».  Να αρνηθούμε την συγκεκριμένη Ευρώπη. Δεν είναι αυτή η Ευρώπη που ονειρεύτηκαν σοφοί και μεγάλοι πολιτικοί, όπως ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, οι οποίοι πρωταγωνίστησαν στην έκφραση της Ευρωπαϊκής Ιδέας και έβαλαν τα θεμέλια για μια Ευρώπη της Ειρήνης, της Προόδου, της Ανάπτυξης και της Δημοκρατίας. Αυτή η Ευρώπη κινδυνεύει να μην υπάρχει πια. Εξαιτίας της αλαζονείας και του εθνικισμού των Γερμανών. Δεν χρειάζεται να γίνει κανένα GRExit… Να γίνει GERxit, για να ησυχάσουμε όλοι.

Copy and WIN : http://ow.ly/KNICZ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου