Δευτέρα, 20 Απριλίου 2015

ΕΜΕΙΣ,ΩΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ...ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ...Η ΑΝ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΤΙ;

300.000 Έλληνες στον Λίβανο κινδυνεύουν από το Ισλαμικό Κράτος

300.000 Έλληνες στον Λίβανο κινδυνεύουν από το Ισλαμικό Κράτος
Με το Ισλαμικό Κράτος να εξαπλώνει τις φλόγες του Τζιχάντ, του Ιερού Πολέμου, σε Μέση Ανατολή και Μεσοποταμία είναι μέγιστης εθνικής σημασίας να δούμε τι συμβαίνει με τους ελληνικούς ή ελληνικής καταγωγής πληθυσμούς στην περιοχή, για τους οποίους το επίσημο ελληνικό κράτος παριστάνει ότι δεν υπάρχουν.
Η μακραίωνη παρουσία των Ελλήνων στη Μέση Ανατολή, από τα μινωικά χρόνια, δεν μπορεί έτσι ξαφνικά να «εξαφανίστηκε». Εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες αποίκισαν αυτές τις περιοχές από το 2.000 π.Χ., αργότερα στα ελληνιστικά χρόνια, στη ρωμαϊκή περίοδο αλλά και τον μεσαίωνα. Τι έγιναν όλοι αυτοί οι άνθρωποι; Δεν άνοιξε φυσικά η γη και τους κατάπιε…

Τις απαντήσεις, σε ό,τι αφορά τον Λίβανο, τις δίνει ο ιδρυτής και Πρόεδρος του Ορθοδόξου Κόμματος του Λιβάνου, Ροντρίγκ (Δημήτρης) Ελ Χούρι, σε παλιά του συνέντευξη που έχει κάνει τον γύρο του διαδικτύου. Την αναδημοσιεύουμε ως έχει, μιας και το διαχρονικό της ενδιαφέρον τώρα είναι ακόμα μεγαλύτερο.
Είναι θέμα ζωτικής σημασίας για τον Ελληνισμό να έχουμε πραγματική γνώση για την ισχυρή ελληνική πληθυσμιακή παρουσία στην περιοχή για να κατανοήσουμε ότι αυτά που συμβαίνουν στη Μέση Ανατολή μας αφορούν ως έθνος και ως πολιτισμό περισσότερο από όσο φανταζόμαστε μέσα από τη μίζερη ελλαδοκεντρική μας πραγματικότητα.
Η Ελληνική Ορθόδοξη κοινότητα του Λιβάνου, απαριθμεί 3.000 Έλληνες εξ Ελλάδος. Οι ελληνόφωνες περιοχές της χώρας συγκεντρώνονται κυρίως στην πρωτεύουσα Βηρυτό, και στην Τρίπολη, στο Βόρειο Λίβανο. Δώστε μας περισσότερες λεπτομέρειες για την Ελληνική κοινότητα του Λιβάνου.
Η λίστα της Ελληνικής Ορθόδοξης Κοινότητας στο Λίβανο με τους 3.000 Έλληνες που ζουν στο Λίβανο, δίνει μια λανθασμένη καταμέτρηση.
Ο πραγματικός αριθμός είναι περίπου 300.000 και είναι 7-8% του πληθυσμού, και η τέταρτη μεγαλύτερη κοινότητα του Λιβάνου, μετά από τους σουνίτες, Σιίτες, και Μαρωνίτες.
Ο αριθμός 3.000 αντιπροσωπεύει εκείνους που έχουν την «ελληνική ιθαγένεια» από το σύγχρονο ελληνικό κράτος … και εκείνων που ήρθαν από την Μικρά Ασία στο Λίβανο μετά το 1920.
Αλλά εκείνοι που έχουν «ρίζες ελληνικές», εκείνοι που μιλούσαν κάποτε ελληνικά, εκείνοι που ονομάζονται «Ρουμ» (στην αραβική γλώσσα) είναι σήμερα περισσότερο από 300.000.
Όταν οι Άραβες κατέκτησαν τη γης μας το 634 μ.Χ., ονόμασαν τη γη μας «γη των Αλ Ρουμ (γη των Ρωμιών)» και ο πρώτος Άραβας ιστορικός «Αλ Γιακίντι (al wakidi)», από τον 8ο αιώνα,) σημείωσε ότι σε πόλη της Συρίας και του Λιβάνου, οι Άραβες εισβολείς ήταν υποχρεωμένοι να μιλούν με τους προγόνους μας (αλ-ρουμ), στην «ελληνική γλώσσα» «λούχα ρουμία».
Το ίδιο και οι Τούρκοι μετά από αυτούς, ακοκαλούσαν τους Έλληνες «Ρουμ» και την ελληνική γλώσσα «ρωμαίικα».
Μετά από 1400 χρόνια, αραβικής κατάκτησης έχουμε αραβοποιηθεί απόλυτα, αλλά κρατάμε το όνομά μας, «Ρουμ» και κρατάμε την ελληνική γλώσσα στις λειτουργίες …
Και πρέπει να ξέρετε ότι η Ελληνική Ορθόδοξη Κοινότητα, και η Ελληνική Κοινότητα των Καθολικών (Ουνίτες) έχουν τις ίδιες ρίζες … και η Ελληνική Κοινότητα των Καθολικών αριθμεί τώρα περίπου 190.000 στο Λίβανο.
Και μην ξεχνάτε ότι πολλοί Έλληνες φιλόσοφοι και οι άγιοι είναι από την Αντιόχεια. (Άγιος Χρυσόστομος, Άγιος Δαμασκηνός, ο Άγιος Ρωμανός ο Μελωδός, ….).
Οι Έλληνες στον Λίβανο, αν και μιλούν αραβικά κρατούν στο μυαλό τους, ότι είναι Έλληνες που αναγκάστηκαν να αποδεχθούν τον αραβισμό. Αλλά η προπαγάνδα που γίνεται από τα πολιτικά κόμματα προσπαθεί να τους πείσει ότι είναι Ορθόδοξοι Άραβες ή Σύροι, αλλά όχι Έλληνες. Τι συμβαίνει ακριβώς με αυτό το θέμα;
Εμείς εξακολουθούμε να αποκαλούμε τους εαυτούς μας «Ρουμ».
Στα παλιά αραβικά χειρόγραφα το όνομα «Ρουμ» στη χώρα μας σημαίνει «ελληνικός λαός», και ο όρος «λούχα ρουμία» σημαίνει «ελληνική γλώσσα».
Και είμαστε εδώ, πολλούς αιώνες πριν από τους Άραβες. Ο Παπαδόπουλος, στο βιβλίο του, η ιστορία της Εκκλησίας της Αντιοχείας, λέει: «η πλειοψηφία της Εκκλησίας της Αντιοχείας ήταν Έλληνες» (σελίδα 51).
Και για την αραβοποίηση, λέει στο ίδιο βιβλίο, «η δίωξη έχει ενταθεί από 773 … Ο Χαλίφης αλ-Μανσούρ … εμπόδιζε τη διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας στα παιδιά.
Από τότε, οι Χριστιανοί, ειδικά η Ορθόδοξη Εκκλησία ήταν υποχρεωμένη να μεταφράσει τα βιβλία στα αραβικά … και αυτό είναι που προκάλεσε την αραβοποίηση του ελληνικού λαού «(σελίδα 570 – 571).
Η προπαγάνδα των πολιτικών κομμάτων, επηρεαζόμενη από τους μουσουλμάνους, λέει σήμερα σε όλο τον κόσμο ότι είναι «Άραβες» και ότι οι χριστιανοί κατάγονται από τις αραβικές φυλές που δεν είναι η αλήθεια διδάσκουν αυτή ανακριβή ιδεολογία στα σχολεία (Συρία) και στο Λίβανο και πολλοί από τους ανθρώπους επαναλαμβάνουν ανακριβή ιδεολογία, χωρίς ιστορικές αναφορές, και χωρίς αναζήτηση της ιστορικής αλήθειας.
Η προπαγάνδα των κομμάτων των Μαρωνιτών, λέει στην «Ορθόδοξη νεολαία» μας ότι όλοι οι Χριστιανοί είμαστε «Αραμαίοι» και όχι Έλληνες … και ότι οι «Ρουμ» ήταν εισβολείς όπως οι «Άραβες» και πολλά μέλη του πληθυσμού των «Ρουμ» επαναλαμβάνουν αυτή την ιδέα χωρίς αφύπνιση … επηρεαζόμενοι από τα ισχυρά μέσα μαζικής ενημέρωσης των Μαρωνιτών.
Η αλήθεια είναι: σε αυτή τη γη κάποτε, υπήρχαν πολλά έθνη-κοινότητες. Οι Σύροι (Μαρωνίτες), οι Έλληνες (Ρουμ), και οι Άραβες ( Μουσουλμάνοι) ….
Θα πρέπει να αποδεχθούμε το «πλουραλισμό» του τόπο αυτού … γιατί αυτή είναι η «ιστορική αλήθεια» και όχι η «ιδεολογική».Η Ελληνική Ορθόδοξη νεολαία του Λιβάνου είναι απόγονοι των Ελλήνων της Αντιοχείας, δηλαδή είναι Έλληνες από την ελληνιστική εποχή. Υπάρχει μια προσπάθεια από μέρους σας για να δημιουργηθεί ένα πολιτικό κόμμα για την Ελληνική Ορθόδοξη Κοινότητα. Ποιοι είναι οι στόχοι του κόμματος;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου