Τετάρτη 22 Απριλίου 2015

ΤΡΙΑ ΒΡΑΒΕΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ ΑΠΟΣΠΑΣΑΜΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ! ΧΙΟΣ-ΛΑΣΗΘΙ-ΣΥΡΟΣ!


ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ...ΝΑ ΤΗ ΣΕΒΟΝΤΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΛΑΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΝ ΤΟΝ ΚΑΤΑΣΠΑΡΑΓΜΌ ΤΗΣ.. ΑΛΛΑ ΚΑΝΕΙΣ ΕΝΤΑΥΘΑ ΔΕΝ ΣΥΓΚΙΝΕΙΤΑΙ... 

ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ...ΝΑ ΤΗ ΣΕΒΟΝΤΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΛΑΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΝ ΤΟΝ ΚΑΤΑΣΠΑΡΑΓΜΌ ΤΗΣ..
ΚΑΛΑ...ΡΕ ΤΡΕΧΑΝΤΗΡΗΔΕΣ...ΔΕΝ ΣΥΛΛΟΓΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ; ΓΙΑΤΙ ΚΟΠΑΝΑΤΕ ΜΥΓΕΣ; ΣΑΣ ΔΙΝΟΥΜΕ ΙΔΕΑ ΚΑΙ ΟΡΑΜΑ ...ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΠΑΙΞΕΤΕ ΚΑΙ ΩΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ...ΑΝ ΚΑΙ ΣΠΟΥΔΑΜΈΝΟΙ ...ΣΤΗ ΕΥΤΕΛΗ ΕΣΠΕΡΙΑ!

ΜΑ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ  ΣΥΓΚΙΝΕΊΤΑΙ; ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ!
 Δεν υπάρχει γωνιά ελληνική που να μην έχει βραβευθεί κι αναγνωρισθεί ως πολιτιστικό ΜΝΗΜΕΙΟ!
Και η ΕΤΑΙΡΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ  τί ζητάει.; ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΕΙ ΟΛΑΚΕΡΗ Η ΕΛΛΑΣ ΩΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ! 


Στην Ελλάδα τρία βραβεία Europa Nostra για την πολιτιστική κληρονομιά

Στην Ελλάδα τρία βραβεία Europa
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η Europa Nostra ανακοίνωσαν στις 14 Απριλίου τους νικητές των βραβείων της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Πολιτιστική Κληρονομιά / Βραβεία Εuropa Nostra για το 2015. Τρία από αυτά απονέμονται στην Ελλάδα!Βραβεύτηκαν: το Αρχοντικό Αντουάνικο στη Χίο, η αποκατάσταση ανεμόμυλων στο οροπέδιο του Λασιθίου, στην Κρήτη και το σχέδιο HERMES, η ψηφιακή δηλαδή διαχείριση της πολιτιστικής κληρονομιάς της Ερμούπολης της Σύρου
                    
Τα βραβεία αυτά θεωρούνται τα μεγαλύτερου κύρους βραβεία στην Ευρώπη στον τομέα της πολιτιστικής κληρονομιάς. Η 28 νικητές επελέγησαν ανάμεσα σε 263 αιτήσεις, που υποβλήθηκαν από οργανισμούς και ιδιώτες από 29 χώρες, και τιμώνται για τα εξαιρετικά τους επιτεύγματα σε τέσσερις κατηγορίες: 1) αποκατάσταση, 2) έρευνα και ψηφιοποίηση, 3) μακροχρόνια προσφορά στην πολιτιστική κληρονομιά, και 4) εκπαίδευση, κατάρτιση και ευαισθητοποίηση.

Η εκδήλωση για την απονομή των ευρωπαϊκών βραβείων πολιτιστικής κληρονομιάς θα πραγματοποιηθεί στις11 Ιουνίου στο Δημαρχείο του Όσλο και θα συνδιοργανωθεί από  τον Fabian Stang, Δήμαρχο του Όσλο, τονTibor Navracsics, Ευρωπαίο Επίτροπο για την Εκπαίδευση, τον Πολιτισμό, την Νεολαία και τον Αθλητισμό, και τον Plácido Domingo, τον διάσημο τραγουδιστή της όπερας και Πρόεδρο της Eurοpa Nostra. Στην εκδήλωση, επτά από τους νικητές θα τιμηθούν με το Μεγάλο Βραβείο (Grand Prix), λαμβάνοντας €10.000 έκαστος, και ένας θα λάβει το Βραβείο Κοινού, το οποίο θα επιλεγεί μέσω διαδικτυακής ψηφοφορίας από την Europa Nostra.

«Η πολιτιστική κληρονομιά είναι ένα από τα σημαντικότερα πλεονεκτήματα της Ευρώπης. Αποφέρει αναρίθμητα πολιτιστικά, οικονομικά, κοινωνικά και περιβαλλοντικά οφέλη σε όλους μας. Θα ήθελα να συγχαρώ τους νικητές των βραβείων της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Πολιτιστική Κληρονομιά / Βραβεία Εuropa Nostra για το 2015. Οι νικητές αυτοί αποτελούν άριστο παράδειγμα όσων μπορούν να κάνουν για την πολιτιστική κληρονομιά αφοσιωμένοι και ικανοί Ευρωπαίοι – κι επίσης για την Ευρωπαϊκή μας ταυτότητα, συμβάλλοντας στο αίσθημα του ανήκειν. Όλοι θα πρέπει να συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε για να συνδράμουμε κοινότητες και πολίτες ώστε να ιδιοποιηθούν την πολιτιστική μας κληρονομιά, να την καταστήσουν μέρος της καθημερινότητάς μας και να την διατηρήσουν για τις επόμενες γενιές», είπε ο Επίτροπος Navracsics.

«Οι φετινοί νικητές αποτελούν ισχυρά παραδείγματα δημιουργικότητας και καινοτομίας στο χώρο εργασίας, για την πολιτιστική κληρονομιά της Ευρώπης. Δείχνουν, επίσης, ότι η πολιτιστική κληρονομιά είναι σημαντική για την Ευρώπη και τους πολίτες της. Πιστεύουμε ότι, υπό την ηγεσία του Προέδρου Juncker και του Επιτρόπου Navracsics, η στρατηγική της Ευρωπαϊκής Ένωσης για μια ολοκληρωμένη προσέγγιση στην πολιτιστική κληρονομιά θα αναπτυχθεί περαιτέρω και θα εφαρμοστεί», πρόσθεσε ο Plácido Domingo.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου