Δευτέρα 20 Απριλίου 2015

ΕΠΙ ΤΕΛΟΥΣ... ΑΡΧΙΣΑΝ ΝΑ ΞΥΠΝΑΝΕ ΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΕΝΟΧΟΙ ΤΗΣ ΚΑΤΑΝΤΙΑΣ ΛΑΩΝ ΠΟΥ ΤΟΝ ΠΛΟΥΤΟ ΤΟΥΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΑΚΛΕΒΟΥΝ ΟΙ..ΠΡΩΗΝ ΑΠΟΙΚΙΟΚΡΑΤΕΣ!





 

Η Ε.Ε. ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ ΔΡΑΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΠΑΙΖΕΤΑΙ ΣΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ…


Αυτές είναι οι πολιτισμένες και λουσάτες χώρες που έφεραν στην απελπισία λαούς που πνίγονται στη Μεσόγειο:Οι αποικιοκράτες ΑΓΓΛΙΑ-ΓΑΛΛΙΑ-ΒΕΛΓΙΟ-ΟΛΛΑΝΔΙΑ-ΓΕΡΜΑΝΙΑ-ΙΤΑΛΙΑ... & η πλανητική ΑΜΕΡΙΚΗ! Πλούτισαν κλέβοντας τον πλούτο των λαών που κατέλαβαν... Οι λαοί αυτοί εξαθλιώνονται αλλά ευτυχούν οι γκάνγκστερς του Δ.Ν.Τ , οι Διεθνιστικές εταιρίες και οι τσανακογλύφτες της Ευρώπης! 
_________________________________

Οι υπουργοί Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεσμεύτηκαν να σταματήσουν τους θανάτους προσφύγων στη Μεσόγειο αυξάνοντας τις διασώσεις και συλλαμβάνοντας τους διακινητές, συγκλονισμένοι από την τραγωδία ανοικτά των ακτών της Λιβύης. Μάλιστα, οι υπουργοί Εξωτερικών τήρησαν ενός λεπτού σιγή κατά την έναρξη της συνόδου στην οποία θα συμμετάσχουν αργότερα οι υπουργοί Εσωτερικών για μία έκτακτη συζήτηση της προσφυγικής κρίσης.
Η επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ, η ιταλίδα Φεντερίκα Μογκερίνι, δήλωσε πως είναι αποφασισμένη να οικοδομήσει μια «κοινή αίσθηση ευθύνης» για την αντιμετώπιση της κρίσης και πως οι ηγέτες της ΕΕ μελετούν το ενδεχόμενο της σύγκλησης μίας έκτακτης συνόδου κορυφής αυτή την εβδομάδα στις Βρυξέλλες.

Είναι «ηθικό καθήκον» της Ευρωπαϊκής Ένωσης «να εστιάσει την ευθύνη μας ως Ευρωπαίων στο να εμποδίσουμε αυτού του είδους τις τραγωδίες να επαναλαμβάνονται ξανά και ξανά», είπε η Μογκερίνι. «Θα πρέπει να οικοδομήσουμε μια αίσθηση κοινής ευρωπαϊκής ευθύνης… γνωρίζοντας ότι δεν υπάρχει καμία εύκολη λύση, καμία μαγική λύση». «Δεν έχουμε πλέον άλλοθι. Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν έχει πλέον άλλοθι, τα κράτη μέλη δεν έχουν πλέον άλλοθι. Οι τραγωδίες των τελευταίων ημερών, των τελευταίων εβδομάδων, των τελευταίων μηνών, φτάνει πια», πρόσθεσε.
«Αυτό που διακυβεύεται είναι η φήμη της Ευρωπαϊκής Ένωσης», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο ιταλός υπουργός Εξωτερικών Πάολο Τζεντιλόνι καθώς προσερχόταν στη συνάντηση με τους ομολόγους του στο Λουξεμβούργο. «Δεν μπορούμε να έχουμε μια ευρωπαϊκή κατάσταση έκτακτης ανάγκης και μια ιταλική απάντηση», πρόσθεσε.
Οι βόρειες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν αφήσει μέχρι τώρα κατά ένα μεγάλο μέρος τις επιχειρήσεις διάσωσης στα χέρια νότιων χωρών, όπως η Ιταλία. Την προηγούμενη εβδομάδα, η ιταλική ακτοφυλακή διέσωσε σχεδόν 8.000 πρόσφυγες στη Μεσόγειο, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, τον εκτελεστικό βραχίονα της ΕΕ.
Καθ΄οδόν προς τη σύνοδο του Λουξεμβούργου, οι λύσεις που προτάθηκαν από διάφορους υπουργούς περιελάμβαναν μια έκκληση από τη Βρετανία για την εξάρθρωση των διακινητών στη Βόρεια Αφρική, οι οποίοι απαιτούν χιλιάδες δολάρια για να φορτώσουν ανθρώπους πάνω σε πλαστικές λέμβους και ψαροκάικα.
Η Αυστρία δήλωσε ότι υποστηρίζει την ιταλική πρόταση να δημιουργηθούν καταυλισμοί στη Μέση Ανατολή και στην Αφρική όπου οι άνθρωποι θα μπορούν να ζητήσουν άσυλο επί τόπου χωρίς να διακινδυνεύουν τη ζωή τους διασχίζοντας τη Μεσόγειο για να φθάσουν στην Ευρώπη.
Ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Γαλλίας, Αρλέμ Ντεζίρ, δήλωσε πως η επιχείρηση «Τρίτων» για την προστασία των συνόρων, η οποία αντικατάστησε πέρυσι μια πιο συνεκτική ιταλική επιχείρηση έρευνας και διάσωσης, τη «Μάρε Νόστρουμ», δεν είναι αρκετή και η εμβέλειά της είναι πολύ περιορισμένη.

Η Ιταλία θέλει η Αίγυπτος και η Τυνησία να διαδραματίσουν έναν ρόλο στη διάσωση προσφυγικών σκαφών στη Μεσόγειο. Από τη στιγμή που οι πρόσφυγες θα απομακρύνονται από τη θάλασσα από τους Αιγύπτιους ή τους Τυνήσιους, θα μπορούν να μεταφέρονται σε λιμάνια της βόρειας Αφρικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου