Κυριακή, 19 Απριλίου 2015

ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΜΕΜΕΤΗΔΕΣ ΔΕΝ ΠΑΙΖΟΝΤΑΙ...ΤΣΟΓΛΑΝ ΜΠΟΪΣ ΒΑΣΙΚΑ!

ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΠΑ ΓΙΑ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΑΡΜΕΝΙΩΝ, Ο ΜΟΥΦΤΗΣ ΤΗΣ ΑΓΚΥΡΑΣ ΠΙΕΖΕΙ: "ΚΑΝΤΕ ΤΩΡΑ ΤΖΑΜΙ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ"! ΔΕΙΤΕ...

Να επιταχυνθούν οι διαδικασίες μετατροπής της Αγιας Σοφιάς σε τζαμί μετά τις δηλώσεις του Πάπα Φραγκίσκου για τη γενοκτονία των Αρμενίων ...

Ζητάει με γραπτή ανακοίνωσή του ο μουφτής της Άγκυρας, καθηγητής Μεφαΐλ Χιζλί.
«Πιστεύω ότι οι δηλώσεις του πάπα και μόνο θα επιταχύνουν τη διαδικασία ώστε να ανοίξει η Αγία Σοφία για τους Μουσουλμάνους», ανέφερε ο Χιζλί.
Οπως επισημαίνει, η αναφορές του ποντίφικα «αντανακλούν ένα σύγχρονο χρώμα των πολέμων που εξαπέλυσαν οι Σταυροφόροι σ' αυτά τα εδάφη εδώ και αιώνες. Αυτά τα εδάφη για πολλά χρόνια αποτελούν τα προπύργια του μουσουλμανικού κόσμου, που σημαίνει ότι πολλοί εχθροί τόσο εντός όσο και εκτός της χώρας, έχουν εξαπολύσει επιθέσεις με διαφορετικούς τρόπους»

Παραλείπει να πει ο μπάσταρδος πως τα εδάφη εκλάπησαν από την ένδοξη φάρα του...κατά τον ίδιο τρόπο με τους σταυροφόρους! Αει ΣΙΧΤΙΡ πια!
«Η δήλωση του ηγέτη των Καθολικών τρεις ημέρες πριν, που χαρακτήρισε γενοκτονία τη μαζική σφαγή των Αρμενίων, είναι εξαιρετικά πομπώδης», τόνισε ο Χιζλί, επισημαίνοντας ότι εισβάλει στα «χωράφια» των ιστορικών.
Διαξιφισμοί για την Αγία Σοφία
Το σύμβολο της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας, που πλέον λειτουργεί ως μουσείο, αφιερώθηκε στους ορθόδοξους το 360 μΧ. Μέχρι το 1453 λειτουργούσε ως ο ελληνικός πατριαρχικός καθεδρικός ναός της Κωνσταντινούπολης. Μετά την Άλωση μετατράπηκε σε μουσείο και παρέμεινε ως το 1931, όταν έκλεισε για το κοινό για τέσσερα χρόνια. Άνοιξε ξανά με την εγκαθίδρυση της νέας Τουρκικής Δημοκρατίας το 1935 ως μουσείο.
Προσφάτως, ωστόσο, το στάτους της Αγίας Σοφίας έχει τεθεί υπό εξέταση, την ώρα που δεκάδες εκστρατείες στοχεύουν στην επαναλειτουργία της ως μουσουλμανικού τεμένους, παρά τους ισχυρισμούς ότι κάτι τέτοιο θα αποτελούσε έλλειψη σεβασμού προς το παρελθόν της ως χριστιανική εκκλησία.
Το Νοέμβριο του 2013 ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης, Μπουλέντ Αρίντς, είχε εκφράσει τηνελπίδα να δει την Αγία Σοφία να λειτουργεί ως τζαμί, έχοντας μάλιστα αποκαλέσει το ναό «Τέμενος Αγία Σοφία» κατά την ομιλία του σε δημοσιογράφους.
Ανάγνωση Κορανίου 85 χρόνια μετά
Στις 10 Απριλίου, ένας μουσουλμάνος κληρικός ανέγωσε το Κοράνι στην Αγία Σοφία για πρώτη φορά μετά από 85 χρόνια, σε τελετή για την έναρξη της έκθεσης «Love of the Prophet», στο πλαίσιο των εορτασμών της αγίας εβδομάδας της γέννησης.
Στην τελετή παρευρέθηκαν υψηλόβαθμοι τούρκοι αξιωματούχοι, συμπεριλαμβανομένου και του προέδρου της Γενικής Διεύθυνσης Θρησκευτικών Δικαιωμάτων (Diyanet), Μεχμέτ Γκιορμέζ.
Πηγή: Hurriyet, το διαβάσαμε στο greekamericannewsagency.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου