Δευτέρα, 6 Απριλίου 2015

Σκληρή απάντηση ΥΠΕΞ στα «σενάρια» για σύνδεση Ελλάδας με τρομοκρατικά χτυπήματα 

Για δημοσιεύματα που έχουν «ξεπεράσει, προ πολλού και κατά πολύ, τα όρια των πλέον ευφάνταστων και δυσεξήγητων σεναρίων συνωμοσιολογίας» κάνει λόγο το υπουργείο Εξωτερικών, απαντώντας σε τουρκικά μέσα ενημέρωσης που κάνουν λόγο για σύνδεση πρόσφατων τρομοκρατικών επιθέσεων σε τουρκικό έδαφος με τη χώρα μας.

Σε κατηγορηματική διάψευση τουρκικών δημοσιευμάτων που κάνουν λόγο για σύνδεση πρόσφατων τρομοκρατικών επιθέσεων σε τουρκικό έδαφος με την Ελλάδα, ενώ παράλληλα θέλουν έναν από τους συλληφθέντες για την τρομοκρατική οργάνωση DHKP-C να εμπλέκεται σε δραστηριότητες της οργάνωσης και στη χώρα μας, προέβη το υπουργείο Εξωτερικών.

«Ο βαρύτατος φόρος αίματος που έχει πληρώσει η Ελλάδα εξαιτίας της τρομοκρατίας δεν επιτρέπει ούτε καν τον σχολιασμό ανάλογων δημοσιευμάτων, τα οποία έχουν ξεπεράσει, προ πολλού και κατά πολύ, τα όρια των πλέον ευφάνταστων και δυσεξήγητων σεναρίων συνωμοσιολογίας», αναφέρει σε λιτή δήλωσή του ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ, Κωνσταντίνος Κούτρας, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων.

Η τουρκική κυβέρνηση δεν έχει επιβεβαιώσει τα επίμαχα δημοσιεύματα. Ωστόσο, το Σάββατο ο πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου δεσμεύθηκε να αποκαλύψει τα πρόσωπα «στο εξωτερικό» που συνδέονται με την πρόσφατη πολύκροτη επίθεση της DHKP-C στα κεντρικά δικαστήρια της Κωνσταντινούπολης, όπου κρατήθηκε όμηρος και τραυματίστηκε θανάσιμα ο εισαγγελέας που χειριζόταν την υπόθεση του Μπερκίν Ελβάν.

Ο Μπερκίν Ελβάν ήταν ο 15χρονος έφηβος που σκοτώθηκε από δακρυγόνο της Αστυνομίας κατά τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις για το πάρκο Γκεζί, το 2013.

Πηγή: http://www.skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου