Δευτέρα 6 Απριλίου 2015

Λύση στο συνταξιοδοτικό

insurance.eaete.gr-4
Αλλάζουν οι μορφές των συνταξιοδοτικών σχημάτων στην Ευρώπη με τον ιδιωτικό τομέα, μεταξύ αυτών τους θεσμικούς επενδυτές και τις ασφαλιστικές να αναλαμβάνουν μεγάλα ποσοστά αναπλήρωσης των συντάξεων. Η τάση αυτή ξεκίνησε στην διάρκεια της χρηματοοικονομικής κρίσης με στόχο την ελάφρυνση των κρατικών προϋπολογισμών, ωστόσο ακόμα οι συνθήκες δεν έχουν ωριμάσει, προκειμένου να βρεθεί η χρυσή τομή που θα είναι αποδεκτή από τον δημόσιο τομέα, τον ιδιωτικό και τους ασφαλισμένους αυτών. Από τις λύσεις που πέφτουν στο τραπέζι των συζητήσεων για την αντιμετώπιση του προβλήματος τα multi-asset κεφάλαια ως εναλλακτική των συνταξιοδοτικών συμβολαίων.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με έρευνα της ING Investment Management, σχεδόν το ήμισυ (45%) των βρετανικών χρηματοοικονομικών συμβούλων διατείνεται πως τα multi-asset κεφάλαια αντιμετωπίζονται πλέον ως εναλλακτική έναντι των συνταξιοδοτικών συμβολαίων
Επιπλέον, η έρευνα καταδεικνύει ότι το 59% των συμβούλων πιστεύουν ότι με την ελεύθερη πρόωρη εξαγορά των συνταξιοδοτικών συμβολαίων που αναμένεται να τεθεί σε ισχύ από τον Απρίλιο, τα multi-asset κεφάλαια θα είναι μια ιδανική λύση για τους πελάτες τους για την παροχή εισοδήματος μετά τη συνταξιοδότηση.
Σχεδόν τα δύο τρίτα (63%) των συμβούλων λένε πως τα multi-asset κεφάλαια θα μπορούσαν να εξυπηρετήσουν έναν παρόμοιο ρόλο με τα προκαθορισμένα κεφάλαια που χρησιμοποιούνται από επαγγελματικά ταμεία που εφαρμόζουν το κεφαλαιοποιητικό σύστημα (defined contribution occupational pension schemes).
Ο Valentijn van Nieuwenhuijzen, Head of Strategy, Multi-Asset, στην ING investment Management, σχολίασε: ιστορικά η ελκυστικότητα των παραδοσιακών συνταξιοδοτικών προγραμμάτων έγκειται στην επίτευξη ομαλών αποδόσεων που οφείλονται στην διαφοροποίηση και την αποτελεσματική κατανομή χαρτοφυλακίου. Η προσέγγιση αυτή ανταποκρίνεται ακόμα έντονα στις ανάγκες των επενδυτών, ωστόσο πιστεύουμε ότι και η κατανομή του ενεργητικού των multi asset λύσεων προσφέρουν μεγαλύτερη διαφάνεια.
Ελ. Ερμείδου
Πηγή: www.sofokleousin.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου