Τρίτη 21 Απριλίου 2015

ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΚΑΜΙΑ 20/ΑΡΙΑ ΛΑΜΟΓΙΑ-ΕΔΩ- ΠΟΥ ΠΑΡΙΣΤΑΝΟΥΝ ΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ, ΟΙ ΛΟΙΠΟΊ ελληνες δημοσιογράφοι ΕΙΝΑΙ ΑΦΡΑΓΚΟΙ... Να το ξέρετε καλά. Εμείς αύριο δεν θα έχουμε Τσιγάρα Ας είναι καλά ο μέγας Νικολάκης που μας θυμάται! Έτσι έχουν τα πράγματα φίλοι μας με τον Τύπο!


Τo Πούλιτζερ δεν τρώγεται...

Η περίπτωση ενός βραβευμένου πλην άφραγκου δημοσιογράφου



Η περίπτωση ενός βραβευμένου πλην άφραγκου δημοσιογράφου
O Ρομπ Κούζνια έλειπε από τους εορτασμούς στα γραφεία της Daily Breeze   (Φωτογραφία:  Associated Press )
Λος Άντζελες, Καλιφόρνια
Ένας από τους ρεπόρτερ της Daily Breeze, μιας μικρής εφημερίδας της Καλιφόρνιας η οποία τιμήθηκε φέτος με το Πούλιτζερ, το κορυφαίο βραβείο της δημοσιογραφίας, εγκατέλειψε το επάγγελμα καθώς ο μισθός του δεν αρκούσε ούτε για το νοίκι.

Η Daily Breeze, μια εφημερίδα της πόλης Τόρανς με 63.000 συνδρομητές και συνολικά 7 δημοσιογράφους, βραβεύτηκε τη Δευτέρα για ρεπορτάζ της σχετικά με τη διαφθορά σε σχολείο της περιοχής, το Λύκειο του Σεντινέλα Βάλεϊ.
Ωστόσο ο Ρομπ Κούζνια, ένας από τους τρεις δημοσιογράφους που τιμάται με το Πούλιτζερ για το ρεπορτάζ, έχει εγκαταλείψει το επάγγελμα εδώ και πάνω από έξι μήνες.
Σύμφωνα με το δικτυακό τόπο LA Observed, ο οποίος αποκάλυψε το θέμα, ο Κούζνια εγκατέλειψε την εφημερίδα για την θέση του υπευθύνου γραφείου Τύπου στο Shoah USC Foundation.
«Του μιλήσαμε το απόγευμα και εξέφρασε την λύπη του που δεν είναι πια δημοσιογράφος, αλλά είπε ότι ήταν πάρα πολύ δύσκολο να τα βγάλει πέρα με τον μισθό του δημοσιογράφου και να νοικιάζει ένα διαμέρισμα στην περιοχή του Λος Άντζελες» αναφέρει ο LA Observed.
Ο 39χρονος πρώην δημοσιογράφος εξήγησε επίσης στους New York Times -οι οποίοι τιμήθηκαν με τρία Πούλιτζερ- ότι, προτού εγκαταλείψει την θέση του, είχε πάρει αύξηση. «Όμως τα χρήματα αυτά εξακολουθούσαν να μην είναι αρκετά» είπε.
Απέρριψε μάλιστα την ιδέα της επιστροφής στη δημοσιογραφία.
Η Daily Breeze είχε τιμηθεί την περασμένη εβδομάδα με ακόμα ένα βραβείο για την ερευνητική δημοσιογραφία, το National Headliner Award for Investigative Journalism.
ΑΠΕ/Γαλλικό

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου