Πέμπτη 9 Απριλίου 2015

Παγκόσμιο σοκ: Οι Ρώσοι μόνιμα στο Αιγαίο




Η ρήξη για την οποία μιλούσε ο Γιάνης Βαρουφάκης τις τελευταίες μέρες είναι γεγονός! Πρώτη φορά στα ευρωπαϊκά χρονικά αλλά και του ΝΑΤΟ, κράτος – μέλος βάζει από την πίσω πόρτα όχι έναν απλό παίχτη της γεωπολιτικής σκακιέρας, αλλά τον αντίπαλο Νο1, τους Ρώσους! 

Οι τελευταίες έριδες και διχογνωμίες στα όρια του αντάρτικου από πολλές συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ, προκάλεσαν πριν μια εβδομάδα μυστικό υπουργικό συμβούλιο στο Πεντάγωνο και αποφασίστηκε μια πρώτη ρήξη με την Ευρώπη της Μέρκελ και του Σόιμπλε ως δείγμα του οτι η Ελλάδα δεν διστάζει, προκειμένου να εξυπηρετήσει τα εθνικά της συμφέροντα, να στραφεί σε άλλες πηγές χρηματοδότησης και άλλους φίλους για βοήθεια.

Πολλοί Ρώσοι επιχειρηματίες του ναυπηγοεπισκευαστικού κλάδου είχαν προ καιρού διαμηνύσει στο Ρώσο πρόεδρο πως έπρεπε να ξεπεραστεί το εμπόδιο των Τούρκων που ελέγχουν τα Στενά του Βοσπόρου. Το ίδιο συμπτωματικά σε απόρρητη έκθεση που είχε λάβει πριν ένα χρόνο το Κρεμλίνο, ο Αρχηγός του Ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού ανέλυε την ανάγκη εξεύρεσης έτερης ναυτικής βάσης με μεγάλες επισκευαστικές δυνατότητες πέραν των προαναφερόμενων Στενών ει δυνατόν στο Αιγαίο ή την Κύπρο, καθώς η ρωσική βάση της Ταρτούς στη Συρία αντιμετώπιζε μεγάλο κίνδυνο δεδομένου του εμφυλίου πολέμου εκεί. Στην ίδια έκθεση προτείνονταν 3 τοποθεσίες στην Ελλάδα και 2 στην Κύπρο. Μία εκ των ελληνικών ήταν και η Σύρος, η οποία αμέσως μετά και την επίσκεψη της αντιπροσωπείας του Ταταρστάν πήρε το πράσινο φως από τον Βλαδίμηρο Πούτιν, όπως όταν οι συνθήκες ωριμάσουν, να ρίξουν την πρόταση στο τραπέζι.
Και οι συνθήκες ωρίμασαν!

Σήμερα δε αν δει κανείς οι ψευτομαγκες της Ευρώπης... άρχισαν να κατεβάζουν τους τόνους τους  σε σχέση με την Ελλάδα και βρίσκουν θετική την επίσκεψη Τσίπρα στη Μόσχα... Θα δούμε κι άλλες εκπλήξεις... Περιμένετε! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου