Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014

ΠΕΣ ΤΑ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΕ...Πράγματι η καταπολέμηση της φτώχιας δεν ...συμφέρει τους εμποράκους!

ΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ-Η ΑΓΟΡΑ ..ΑΝΤΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΑΓΡΙΩΣ ΤΗ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΑ...!! ΤΟ ΛΕΕΙ Ο ΠΑΠΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ...
Πάπας: Η αγορά παρεμποδίζει την αντιμετώπιση της πείνας

«Η προτεραιότητα της αγοράς και του κέρδους υποβάθμισαν το φαγητό στο επίπεδο ενός οποιουδήποτε εμπορεύματος, το οποίο υπόκειται σε κάθε είδος κερδοσκοπίας, ακόμη και χρηματοοικονομικής», συμπλήρωσε ο Αργεντινός ποντίφικας.

Σύμφωνα με τον Φραγκίσκο «ενώ μιλάμε για νέα δικαιώματα, ο πεινασμένος παραμένει εκεί, στην γωνιά του δρόμου, και ζητά να αναγνωρισθεί το δικαίωμα συμμετοχής του στην κοινωνία, να εξασφαλίσει μια βασική διατροφή. Μας ζητά αξιοπρέπεια και όχι ελεημοσύνη».
Ο πάπας Χόρχε Μάριο Βεργκόλιο, παράλληλα, αναφέρθηκε και πάλι στην «παγκοσμιοποίηση της αδιαφορίας» και στις κοινωνίες « οι οποίες χαρακτηρίζονται από αυξανόμενο ατομικισμό και νέους διχασμούς».
Ο πάπας Φραγκίσκος κατέστησε σαφές ότι δεν μπορεί να γίνει δεκτή καμία μορφή πολιτικής ή οικονομικής πίεσης η οποία να εκμεταλλεύεται το δικαίωμα στην διατροφή. Ο λατινοαμερικανός πάπας, τέλος, θέλησε να αναφερθεί σε μια σοφή ρήση την οποία είχε ακούσει, πριν από πολλά χρόνια, από έναν ηλικιωμένο που είχε συναντήσει: «ο Θεός συγχωρεί πάντα, οι άνθρωποι ορισμένες φορές, αλλά η μητέρα γη δεν συγχωρεί ποτέ».
Σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο, τα μέτρα παροχής προστασίας στον ποντίφικα έχουν αυξηθεί, τις τελευταίες ημέρες, λόγω ανησυχιών για τυχόν επιθέσεις ομάδων η και μεμονωμένων μελών τρομοκρατικών ισλαμιστικών οργανώσεων.
http://www.newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου