Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2014

ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ!

ΑΛΒΑΝΙΑ : ΜΑΡΤΥΡΊΑ ΣΟΚ ΠΑΤΈΡΑ :ΠΡΟΑΓΩΓΟΙ ΣΤΕΙΛΑΝΕ <<ΠΑΚΕΤΟ>> ΤΗΝ ΚΟΡΗ ΜΟΥ ΤΕΜΑΧΙΣΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ.



Αποκλειστικο ρεπορταζ απο τη ΒΙΚΥ ΔΟΥΚΑ 

Σοκ προκαλεί η μαρτυρία του πατέρα θύματος , του κυκλώματος <<Εμπορίας Ανήλικων Κοριτσιών >>που δρα εδώ και χρόνια στην Αλβανία . Το θύμα είναι η νεαρή Leonora από την περιοχή Αυλώνα Αλβανίας.Η άτυχη γυναίκα βρήκε τραγικό θάνατο - κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες - πριν 7 χρόνια σε ηλικία 28 χρονών από τους προαγωγούς της, στην Ιταλία.



Κάθε μικρή ή μεγάλη κοινωνία έχει να μας διηγηθεί και να μας διδάξει πολλές αληθινές ιστορίες.
Εκείνη η οποία θα δει τα φώτα της δημοσιότητας σήμερα μέσα από την συχνότητα μας , είναι αυτή μιας νεαρής , ξεχασμένης από Θεούς και ανθρώπους ,το όνομα της Leonora.

Σήμερα δεν είναι κοντά μας,βρίσκεται στην γειτονιά των αγγέλων , στην αγκαλιά της μητέρας της που τόσο πολύ αγάπησε και ποτέ δεν ένιωσε την στοργή στην θνητή ζωή της.
Η Leonora γεννήθηκε τον Δεκέμβριο του 1979 σε ένα μικρό χωριό της Αυλώνας , σε ηλικία 7 χρονών έχασε την μητέρα της από ανίατη ασθένεια και κάπως έτσι άρχισε ο γολγοθάς της.Η ανέχεια της εποχής , το 1991, σε ηλικία μόλις 12 χρονών ,την ανάγκασε να αφήσει το σχολείο και να εργαστεί σε ένα κοντινό μαγαζάκι . Καθημερινά η νεαρή κοπέλα διένυε περίπου 1 χιλ. για να εργαστεί .Μόνο που μια μέρα εκείνος ο απόμακρος δρόμος δεν την γύρισε ποτέ πίσω...στο σπίτι .


Ο πατέρας της , Gjergj , μας διηγείται σήμερα με δάκρυα στα μάτια εκείνη την θλιβερή εποχή που τους άλλαξε τη ζωή ... <<Δεν πέρασε μέρα να μην κοιτάμε το δρόμο εγώ και τα αδέλφια της μήπως και την δούμε να γυρνάει πάλι στο σπίτι .Μετά από δυο χρόνια έφτασε ένα ματωμένο-γραμμα , ξεδιπλώνοντας της άγνωστες πτυχές ενός αρχαίου δράματος >>.

Η άτυχη κοπέλα είχε απαχθεί δια της βίας από δυο άγνωστους -εμπόρους λευκής σαρκός. Την διοχέτευσαν εν μια νυκτί μέσω θαλάσσης στην Ιταλία ,εκεί την πούλησαν δια αμοιβής περίπου 7000$. Ξεκινώντας έτσι το ταξίδι του θανάτου...
<<Πενθούσαμε κάθε μέρα για το παιδί μας ,τα χρόνια περνούσαν αργά και βασανιστικά στη θυμίσει της... Ένα πρωινό η είδηση του θανάτου έσκασε σαν βόμβα στα αυτιά μας ...Ένας ένστολος έφερε την θλιβερή - συνάμα λυτρωτική - για εκείνη είδηση θανάτου . Άφησαν το άψυχο τεμαχισμένο σώμα της στην περιοχή των Τιράνων μέσα σε μια κούτα, μαζί με τα ταξιδιωτικά της έγγραφα ... Το σώμα της βιάστηκε,κατακρεουργήθηκε ...δολοφονήθηκε η ψυχή της όμως ποτέ ...είναι εκεί ψηλά ,μας προσέχει ,βρίσκετε στην αγκαλιά της μητέρας της >> ... μας λέει βουρκωμένος ο πατέρας της άτυχης κοπέλας.

Ο κ. Gjergj δεν σταμάτησε να ψάχνει τους δολοφόνους της κόρης του,πάντα όμως βρίσκει ένα αδιαπέραστο τοίχο να τον απωθεί από την αλήθεια (...).
Η επιδημία των απαγωγών ανήλικων 12 - χρονών κοριτσιών και άνω στην Αλβανία , τα τελευταία 24 χρόνια , αριθμεί χιλιάδες ανεξιχνίαστες περιπτώσεις .Πολλές δεν γίνονται γνωστές, θάβονται στη βουβή σιωπή του φόβου.
Σύμφωνα με σχετικό άρθρο του ΑBC news ,<<σε μικρά και φτωχά χωριά της Αλβανίας είναι καθημερινό φαινόμενο τα κορίτσια να εξαφανίζονται, από το σχολείο,μπαρ,ντίσκο,δρόμο >>όπως επισημαίνει η Lydia Bici της Διεθνούς Καθολικής Επιτροπής Μετανάστευσης.
Μάλιστα οι γονείς , σε αρκετές περιπτώσεις καταγγέλλουν ακόμη και τους δασκάλους των παιδιών αυτών.Με αποτέλεσμα πολλοί να απαγορεύουν στα παιδιά τους να πηγαίνουν στο σχολείο για να αποφύγουν τα χειρότερα.
Η Sophie Mosko από την οργάνωση Save the Children δηλώνει ότι <<η πλειοψηφία των γυναικών που έχουν απήχθη είναι κάτω των 18 ετών και αυτό διότι απαιτούν νέες,επειδή υπάρχει λιγότερος φόβος του AIDS>>.
Σύμφωνα με την αλβανική αστυνομία η κύρια διαφυγή είναι με ταχύπλοα σκάφη ,οι έμποροι καλύπτουν αυτή την απόσταση σε λιγότερο από δυο ώρες, τα σκάφη έχουν την δυνατότητα να μεταφέρουν περισσότερους από 40 επιβάτες. Όταν φτάσουν στην Ιταλία τα κορίτσια και οι νεαρές γυναίκες πωλούνται σε μαστροπούς. Η αξία τους στη συνέχεια καθορίζεται από την ηλικία,την ομορφιά και την εμπειρία τους (;).

Σήμερα υπάρχουν πάνω από 30.000 νεαρές Aλβανίδες που εκπορνεύονται στους δρόμους της Ευρώπης.Σε μια χώρα με πληθυσμό που δεν ξεπερνά τους 3 εκατομμύρια κατοίκουςδηλαδή το 1 τοις εκατό του αλβανικού πληθυσμού.
Μια νεαρή η οποία απήχθη στα 17 της και κατάφερε να αποδράσει αποκαλύπτει στο ΑΒC news ...<<Τα κορίτσια δουλεύουν ως σύγχρονες σκλάβες του αγοραίου έρωτα . Αν μια νύχτα κόστιζε στον πελάτη 500$ ο προαγωγός μας έπαιρνε όλα τα χρήματα.Ένα βράδυ υπό την επήρεια ουσιών τόλμησα να κρύψω τα χρήματα ...με χτύπησαν μέχρι που έπεσα λιπόθυμη στο πάτωμα.
Την επόμενη φορά που είδα τον εαυτό μου -το γυμνό μου σώμα ήταν ποτισμένο με αίμα>>.
ΥΓ: Κάθε λεπτό που περνάει μια ακόμη ανθρώπινη ζωή βουλιάζει στην κινούμενη άμμο του μαρτυρίου -του σύγχρονου σκλαβοπάζαρου- , την καλύπτει το μαύρο πέπλο της μοίρας ,την καταδικάζει σε ένα σκοτεινό κελί ,δέσμια...αλυσοδεμένη...Γαντζωμένη επάνω στα δίχτυα της μαφίας και του παρακράτους που δρουν ανενόχλητοι εδώ και χρόνια σε ένα ψευδοκράτος που ονομάζετε Αλβανία...(!).
Ρεπορτάζ

Βίκη Δούκα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου