Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου 2014

ΠΡΟΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΕΣ ...ΤΟΥ ΚΩΛΟΥ!..ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΛΠΙΔΑΣ!..ΤΟΝ ΑΚΗ ...ΜΗΝ ΤΟ ΛΟΓΑΡΙΑΖΕΤΕ...ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΠΛΑΚΑΣ!



ΑΥΤΟ ΤΟ ΧΟΝΔΡΟΕΙΔΕΣ ΚΗΤΟΣ ... ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΑΥΘΑΔΙΑΖΕΙ... ΩΣ ΠΑΝΓ-ΚΑΛΟΣ! ΔΙΕΤΕΛΕΣΕ ΤΟ ΚΤΗΝΩΔΕΣ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ.. Τι να κάνουν τα υποτακτικά του Υπουργείου Εξωτερικών, εκτός από του να σκιάζονται; 


ΣΥΝΗΘΩΣ ...ΥΠΟΥΡΓΕΥΟΥΝ ΣΤΟ ΥΠ.ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΛΑΣΣΙΚΟΙ ΜΑΛΑΚΕΣ... 


Ο ΔΕ ΒΕΝΖΕΛΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΜΑΛΑΚΑΣ!


ΥΠΑΡΧΟΥΝ...λένε και press atache.. Ακόμη και σύλλογο έχουν οι εργαζόμενοι σε αυτά... Εσείς δα αισθάνεστε αυτό το διπλωματικό είδος; Δεν θα το αισθανθείτε στον αιώνα τον άπαντα , διότι πολύ απλά όσοι ποιούν τον εκπρόσωπο Τύπου στις πρεσβείες μας έχουν ισοπεδωθεί σε άκρατον δημοσιουπαλληλισμο... κι άφθονον..ΔΙΟΥΡΗΣΗ!  Ο press atache... είναι η ψυχή της πρεσβείας και όχι ασφαλώς ο πρέσβευτής! Από τα χρόνια του αειμνήστου Πιπινέλη, πασχίζουμε να πείσουμε ότι η διπλωματία μας θα είχε άλλη αποτελεσματικότητα, αν αξιοποιούσε το έμψυχο υλικό -ικανό, κατά τα φαινόμενα-  δημοσιογραφικά... Μα κανείς δεν έχει αυτή την ιδιότητα στα Γραφεία Τύπου των Πρεσβειών μας! 


Όλα τα τσιμπριγκαλα που μαζεύονται εκεί... είναι ΑΝΑΝΤΑΜ ΜΠΑΜΠΑΝΤΑΜ! ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΑΣΧΕΤΟΙ ...Για το αντικείμενο που εκλήθησαν να υπηρετήσουν... υπέρ Πατρίδας. 

Ας είμαστε ΟΛΟΙ μας ειλικρινείς.... Οι πρεσβείες μας θα είναι πάντα αφανείς, αν δεν βάλλουν σε κίνηση τους ανθρώπους που τάχα μου κάνουν τον press-atache... 
ΜΕ ΝΟΟΤΡΟΠΊΑ ΔΗΜΌΣΙΟΥ ΥΠΑΛΛΉΛΟΥ ...δεν μπορεί να κουνηθεί τίποτε! Κοιτάξτε... με ψυχραιμία: Οι Ελληνοαραβικές σχέσεις που κάποτε είχαν περιεχόμενο, -όχι σήμερα-ήταν δική μας προτροπή, η έναρξη αγαθών σχέσεων με την Αλβανία του Χότζα, επίσης.. Η αναβάθμιση του ρόλου  των Γραφείων Τύπου επίσης δική μας εμβολή... που κατέληξε στο σημερινό αστειοπρεπές  φαινόμενο να έχουμε στις πρεσβείες μας Ακολούθους Τύπου... που δεν ξέρουν που πάνε τα τέσσερα ...από Τύπο. Διέπονται ΑΠΑΝΤΕΣ από τον τραυματικό Δημοσιουπαλληλισμό!
Λύτρωση για δαύτους δεν υπάρχει! Η προσωπική τους καταξίωση ...θα εξαρτάται πάνα από τον
ΦΡΟΥ-ΦΡΟΥ κύριο... ΠΡΕΣΒΗ! 

Κι όμως τα ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΥΠΟΥ στις πρεσβείες μας αποτελούν την αιχμή του δόρατος της Ελλάδας! Αλλά αιωνίως... αεροκοπανάνε! Μέσα στα πλαίσια της δικής μας -μοναδικής- προσπάθειας να δώσουμε ανάσα στη διπλωματία μας ώστε να παίζει δυναμικό ρόλο κι  όχι αυτόν τον εμετικά...αδρανή κι ανύπαρκτο... ως σήμερα!...Προτείναμε τα Γραφεία Τύπου των Πρεσβειών μας ... να καταστούν πηγές ειδήσεων υπέρ της Ελλάδας! ... Και ξάφνου ... το γκουβέρνο... κλέβοντας τις σκέψεις-προτάσεις μας έφτιαξε το θλιβερό αυτό κράτος μας το λεγόμενο ...ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ...το οποίο διαλύθηκε φυσικά ...αλλά ενσωματώθηκε με το  ιστορικο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων!
ΧΡΙΣΤΟΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΕ!

Μιλάμε για κουφά πράγματα. Το φαιδρό ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ Πρακτορείο, στήθηκε πάνω σε δικές μας προτάσεις..μα με ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ τα γραφεία των ΠΡΕΣΒΕΙΩΝ μας σε όλες τις γωνιές της γης! Αλλά πως να λειτουργήσεις με δημόσιους υπάλληλους που δεν έχουν φλόγα δημοσιογραφίας; ΄Ακουσον -Άκουσον το σύστημα έβαλε έναν ΜΑΛΑΚΑ καθηγητή στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο... Διευθυντή του ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟΥ ΕΙΔΗΣΕΩΝ!

Απίστευτες φαιδρότητες.. Πως ένας νοσοκόμος Πανεπιστημιακός ... να κάνει τον δημοσιογράφο; Τα έκανε σκατά ο κομματικός  Τύπος ..Κλατάρησε το Πρακτορείο... και μετά το ένωσαν ... με το Αθηναϊκό Πρακτορείο. ΑΛΗΤΕΣ... βασικά άπαντες οι Πολιτικοί... Το ΑΘΗΝΑΪΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ καλώς -κακώς πάντα τροφός τσογλανίων πολιτικώς, έχει κάποια ιστορία... Το κλεψιμέϊκο από εισηγήσεις Βραχιολίδη (σπάστε πλάκα: σε κυβερνήσεις : Χούντας-ΠΑΣΟΚ-Ν.ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ )...μιλάμε για οικουμενικά σαϊνια...  ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ! Δεν κατάλαβαν τίποτε! 

Με αποτέλεσμα τα σημερινά ΧΑΛΙΑ τους!  ΕΝΩΣΑΝΕ  ΤΑ ΔΥΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΑ... αλλά είναι ανίκανα να θέσουν σε λειτουργία τα ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΒΕΙΏΝ ΜΑΣ!

Και το πράμα ...θα τσουλάει έτσι μέχρι στον επόμενο αιώνα... Εκτός κι αν κάποιοι από σας που παριστάνετε τον ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΟ ... αφυπνισθείτε ... και εκτός του δημοσιουπαλληλικού  σας ρόλου θελήσετε να ενδιαφερθείτε και για την Ελλαδίοτσα μας!
ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ...ΕΙΝΑΙ ΣΚΑΤΑ! Και για να μην είστε μόνιμα ΣΚΑΤΑΔΕΣ διαβάστε και τα ...λοιπά:
ΒΑΣΟΚΑ ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΑΡΙΣΤΑΝΕΤΕ ΤΟΝ ΔΙΠΛΩΜΑΤΗ ... ΕΙΣΤΕ ΣΚΑΤΑΔΕΣ! ΕΔΩ ΚΑΙ 2 ΑΙΩΝΕΣ! - Διάψευση δεν δεχόμαστε... διότι η ιστορία σας έχει  καταγεγραμμένους!


ΜΙΑ ... .. ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΚΗ  ΜΕΘΟΔΟΣ…

ΑΠΟ ΤΟ 1968 !

ΝΑ ΜΙΑ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΕΙΔΗΣΗ: ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΕΠΟΧΗ ΘΑ ΠΕΦΤΕΙ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ …ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΚΙ ΕΣΥ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ…ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΠΟΥ ΤΣΟΥΖΟΥΝ… ΚΑΙ ΠΡΟΣΕΧΕ!

ΣΗΜΕΡΑ ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΕΞΑΙΡΕΣΗ… ΒΛΟΓΑΜΕ ΤΑ ΓΕΝΙΑ ΜΑΣ… Ε, ΤΟ ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΣΤΕ!
Και επειδή πολλοί αγαπάνε τη δημοσιογραφία, και ψάχνονται…
 

 ΜΙΚΡΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΠΕΡΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΩΝ 
ΣΠΟΥΔΩΝ  ….κι άλλων ευπέπτων…

  
ΠΡΙΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΤΕ ΝΑ 
 
ΣΠΟΥΔΑΣΕΤΕ 

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ 

 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΑΥΤΑ:

ΜΗΝ ΣΑΣ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΖΟΥΝ! ΑΠΟ ΤΟΥΣ 1000 ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟΥΣ ΜΟΝΟΝ 1-3 ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ….ΜΗΝ ΨΑΧΝΕΤΕ ΓΙΑ ΠΤΥΧΙΑ ΔΙΟΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΣΤΟΝ ΤΥΠΟ ΔΕΝ ΤΑ ΖΗΤΑΕΙ. ..Ο ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΚΑΤΑΞΙΩΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΜΟΝΟ…ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΚΡΥΒΟΥΝ…

Από το 1968 η Εταιρία Δημοσιογραφικών Μελετών το φωνάζει: Διαλέγουμε τους σπουδαστές μας… Περνάμε από τεστ τους υποψηφίους. Αν δεν έχουν τα φόντα δεν τους δεχόμαστε… Τους προσγειώνουμε! Δεν θέλουμε “πεταμένα λεφτά” χωρίς αντίκρυσμα και  πικραμένους με τα πτυχία τους κρεμασμένα στο ντουβάρι. 

Επι κεφαλής των σπουδών δημοσιογραφίας είναι ο κέρβερος και θρυλικός ΑΠ.ΒΡΑΧΙΟΛΙΔΗΣ ένας από τους μεγαλύτερους ρεπόρτερ που γέννησε ποτέ ο τόπος αυτός.Αφού φαντασθείτε ακόμη και στον γιό του, Μάκη Βραχιολίδη γνωστό και πετυχημένο ήδη δημοσιογράφο και εκδότη άργησε να του δώσει το “δακτυλίδι”, το όβερ…, παρά το γεγονός ότι δούλευε δίπλα του, σπούδαζε  κι ασκούνταν στη δημοσιογραφία  από παιδί 12 ετών!

Έτσι απλά να το ξέρετε και να μην ονειροπολείτε άστοχα.Να μην έχετε αυταπάτες και φαντασιώσεις! Η δημοσιογραφία είναι δύσκολη ερωμένη. Μπορεί εσύ να της κάνεις γλυκά μάτια… Αλλά το θέμα είναι αν ΕΣΥ αρέσεις στη δημοσιογραφία.. Αλλιώτικα δεν σου κουνιέται!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου