Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2014

Ο κ. ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΠΡΟΕΒΗ ΣΤΗΝ ΑΚΟΛΟΥΘΗ ΔΗΛΩΣΗ-ΚΟΝΣΕΡΒΑ:

Ναί τώρα που ...καταδίκασε την τρομοκρατική ενέργεια στο Σινά... οι Σιναϊτες μοναχοί θα κοιμούνται ήσυχα... 

Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, προέβη στην ακόλουθη δήλωση σχετικά με τη χθεσινή τρομοκρατική επίθεση εναντίον επιβατών τουριστικού λεωφορείου στο σημείο εισόδου Taba, στην αιγυπτο-ισραηλινή μεθόριο:

«Η Ελλάδα καταδικάζει απερίφραστα την αποτρόπαια εγκληματική ενέργεια εναντίον επιβατών τουριστικού λεωφορείου στην περιοχή του Σινά, η οποία κόστισε τη ζωή τεσσάρων επιβατών και προκάλεσε τον τραυματισμό πολλών άλλων.

Εκφράζουμε θερμά συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων και ευχές για ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες. Ο λαός της Αιγύπτου πρέπει να γνωρίζει ότι, στις δύσκολες αυτές στιγμές, ο ελληνικός λαός βρίσκεται στο πλευρό του.

Η Ελλάδα καταδικάζει κάθε πράξη βίας και τρομοκρατίας και εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή της στις προσπάθειες σταθεροποίησης του πολιτικού κλίματος και εμπέδωσης του αισθήματος ασφάλειας στην περιοχή.

Υπογραμμίζεται, τέλος, το ισχυρό ενδιαφέρον της Ελλάδας για την προστασία της Μονής της Αγίας Αικατερίνης του Σινά, η οποία αποτελεί μνημείο της παγκόσμιας θρησκευτικής και πολιτιστικής κληρονομιάς».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου