Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2014

ΜΕΡΙΚΟΊ ΤΑ ΡΙΧΝΟΥΝ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ...


ΚΑΤΙ ΠΗΓΕ ...ΣΤΡΑΒΑ (Ενδοδιπλωματικά) με τον ΠΑΠΟΥΛΙΑ ΣΤΟΥΣ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ... ΔΕΝ ΤΟΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΑΝ ΌΤΙ ΣΤΟ ΣΟΤΣΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΡΟΙΚΙΑ ΜΕ 5.000 ΟΜΟΓΕΝΕΙΣ!!!-Ενδιαφέρον ρεπορτάζ....


Ο Παπούλιας στο Σότσι Θανάσης Αυγερινός


Μία μέρα γεμάτη Ελλάδα είναι η σημερινή για το Σότσι, τη ρωσική πόλη στον Εύξεινο Πόντο, που υποδέχεται από αύριο τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες,


όπως υπογράμμισε σε σχετική δήλωσή του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, ο οποίος παραβρέθηκε στην τελετή υποδοχής της ελληνικής ολυμπιακής αποστολής, στο Ολυμπιακό Χωριό.

«Είναι πράγματι μία μέρα γεμάτη Ελλάδα εδώ με την ομάδα μας. Αυτά τα παιδιά αγωνίζονται και έχουν ανταγωνιστές σκληρούς. Ελπίζω και εύχομαι να έχουμε επιτυχίες,
γιατί πάντοτε η ελληνική ψυχή ξεπερνάει όλα τα εμπόδια και γυρίζει στην πατρίδα με επιτυχίες» δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, λίγο μετά την ανάκρουση του εθνικού ύμνου και την έπαρση της σημαίας.

Ο κ. Παπούλιας γνωρίστηκε και συνομίλησε με τα επτά μέλη της ελληνικής ολυμπιακής ομάδας την οποία παρουσίασε ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής,
Σπύρος Καπράλος, ενώ μέλη της αποστολής τον ευχαρίστησαν, επειδή για πρώτη φορά αρχηγός του κράτους τιμά τη χειμερινή ολυμπιακή ομάδα.

Παρών στην τελετή υποδοχής των αθλητών ήταν και ο πρόεδρος της Σερβίας, Βόισλαβ Σέσελι, ενώ από ελληνικής πλευράς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας συνόδευε ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Γιάννης Ανδριανός, ο οποίος υπογράμμισε τον ιδιαίτερο συμβολισμό και τη σημασία της ελληνικής συμμετοχής.
«Η πατρίδα μας υπηρετεί το ύψιστο καθήκον του θεματοφύλακα του ολυμπιακού ιδεώδους, του ολυμπιακού πνεύματος» ανέφερε ο κ. Ανδριανός, ο οποίος ευχήθηκε επιτυχία και ανταμοιβή των κόπων των αθλητών μπροστά στο μαγευτικό Ολυμπιακό Χωριό με θέα τον Καύκασο.

Η περιοχή, όπου έχει χτιστεί το Ολυμπιακό Χωριό, και λίγο παλαιότερα η προεδρική εξοχική κατοικία του Βλαντίμιρ Πούτιν, ο οποίος εντυπωσιάστηκε και αγάπησε τη λεγόμενη «Κράσναγια Παλιάνα» (όμορφο πλάτωμα), είναι το πιο γνωστό ομογενειακό χωριό με περίπου 800 κατοίκους ελληνικής καταγωγής.

Στο ευρύτερο Σότσι κατοικούν περίπου 5.000 ομογενείς, πολλοί από τους οποίους υποδέχθηκαν σήμερα με περηφάνια την ολυμπιακή φλόγα στον τόπο τους.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρευρίσκεται απόψε στο δείπνο που παραθέτει ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Τόμας Μπαχ.

Μεταξύ των τιμώμενων είναι και ο ελληνικής καταγωγής κοσμοναύτης Φιόντορ Γιουρτσίχιν, ο οποίος μετέφερε πρόσφατα την ολυμπιακή δάδα από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό πίσω στη Γη.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου