Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2013

Η ΜΟΓΓΟΛΙΑ ..ΚΑΛΠΑΖΕΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ

ΠΟΙΑ  ΚΙΝΑ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΑ ΑΛΟΓΑ... 

Η ΜΕΓΑΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΟΥ ΑΥΡΙΟ ΛΕΓΕΤΑΙ ΜΟΓΓΟΛΙΑ-ΚΑΛΠΑΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ και με Γερμανική στήριξη!


 Μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες οικονομίες στον κόσμο, αυτή τη στιγμή είναι η Μογγολία!Στην πρωτεύουσα της Μογγολίας, ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΕΤΕ ΑΥΤΌ ΝΑ ΤΟ ΑΝΤΙΛΗΦΘΕΙΤΕ ΑΜΈΣΩς!  
5520159548_06ba969bae_b

Η Μογγολία μπήκε στο  2013 ως ένα από της  ταχύτερα αναπτυσσόμενες οικονομίες στον κόσμο . ΟΙ... μετεωρολόγοι προβλέπουν αύξηση του ΑΕΠ κατά 18-20 τοις εκατό!
Καθοδηγείται από μια έκρηξη των εσόδων από τα ορυχεία, ο αντίκτυπος αυτής της ανάπτυξης είναι σαφώς ορατός στην πρωτεύουσα της Μογγολίας πόλη, Ουλάν Μπατόρ, όπου τα ακριβά γραφεία ,οι  σύγχρονες πολυκατοικίες, τα καταστήματα πολυτελείας  είναι πλέον ...κοινά αξιοθέατα. Ενώ οι Ελίτ της  πρωτεύουσας ,οι πλούσιοι δηλαδή, απολαμβάνουν τα οφέλη από αυτή την έκρηξη. Ωστόσο οι  περισσότεροι από τους μισούς της πόλης ,1,2 εκατομμύριο, εξακολουθούν να ζουν χωρίς πρόσβαση σε βασικά αγαθά και  υπηρεσίες.
Η Γερμανία είναι κι εδώ παρούσα... με αρκετά μεγάλες μετοχές.. Η πτώση του Σοβιετικού καθεστώτος, επέφερε αυτόματα και τον θάνατο του σοσιαλισμού στη Μογγολία!.. Οι νομάδες των Μογγίλων σχεδόν διαλύθηκαν και πολλοί εξ αυτών μεταναστεύουν στην πρωτεύουσα Ουλάν Μπατόρ ζητώντας καλύτερη τύχη, την οποία και βρίσκουν! Τα νοίκια είναι προσιτά, οι νέες εργασίες άφθονες κι άρα ούτε καν που σκέφτονται τη πρώην νομαδική ζωή τους.
Με την δυναμική ανάπτυξης της μογγολικής οικονομίας, εκτιμάται, ότι χώρα αυτή θα διαδραματίσει προσεχώς εξαιρετικά σημαντικό ρόλο . Μερικοί δε αισιόδοξοι εκτιμητές, λένε πως έχει όλα τα φόντα να υποσκελίσει κι αυτή την Κίνα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου