Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2013

ΤΟ ΜΠΑΚΑΛΟΜΑΓΑΖΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΊΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ!

ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ..
Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος είναι ο τελευταίος των Μωϊκανών που θα μπορούσε να κάνει κάτι... αλλά δεν κάνει, έστω κι αν προέρχεται εκ του Διπλωματικού Σώματος!
ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΕ...ΞΥΠΝΑ ΚΑΙ ΚΟΨΕ ΤΑ ΧΑΖΟΧΑΜΟΓΕΛΑ! Το μπακαλομάγαζο που λέγεται υπουργείο Εξωτερικών Ελλάδος, γκρέμισέ το και φτιάξτο ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ. Η καρδιά της Ελλάδας χτυπάει στο υπυοργείο σου και δεν το έχετε καταλάβει...εδώ και μισόν αιώνα! Ο ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΟΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ ..θα σας το δώσει να το καταλάβετε! Τα τύμπανα της αλλαγής άρχισαν πια να χτυπούν... 



Τα τελευταία 50 χρόνια που παρακολουθούμε τα "διπλωματικά" καταλήγουμε κάθε χρονιά στο ίδιο συμπέρασμα: Εκεί στο Υπουργείο Εξωτερικών αεροκοπανάνε!Δεν είναι λεκτική υπερβολή. Είναι πραγματικότητα..που επί μισόν αιώνα βιώνουμε με απέραντη θλίψη.Δεν μιλάμε για τις ανίκανες πολιτικές ηγεσίες που έρχονται και φεύγουν για χαβαλέ.. Οι πολιτικοί δεν ξέρουν που πάνε τα τέσσερα.. Διαπιστωμένο ..εξακριβωμένο... ιστορικά. ΄Οταν έχεις εκείνον τον κλόουν ως υπουργό εξατερικών Πάγκαλο, ή τον Γιωργάκη Παπανδρέου ,ελλειπούς ,νοημοσύνης ή την Ντόρα Μπακογιάννη , αντιλαμβάνεται κανείς τι γίνεται.
Το πρόβλημα δεν είναι οι καραγκιόζηδες που παριστάνουν τον πολιτικό προϊστάμενο του κομβικού αυτού υπουργείου, αλλά οι υπάλληλοί του, οι οποίοι, αν και οι ικανότεροι του Δημοσίου, δείχνουν μια χρόνια ανεπάρκεια... Ξέρουν το αντικείμενο, και μπορούν να πιέσουν τους ιεροφάντες της πολιτικής να δημιουργήσουν σταθερές καταστάσεις και αμετακίνητους θεσμούς άσκησης εξωτερικής ελληνικής πολιτικής
Η φήμη ότι "υπάρχουν και τινές... φιλέλληνες στο υπουργείο εξωτερικών" δεν είναι τυχαίο...Ελαφρώς άδικος ο χαρακτηρισμός, αλλά όχι τυχαίος!
Κατά την άποψή μας θα χρειαστεί μια εκ βάθρων ανατροπή των σημερινών δομών του Υπουργείου, με σταθερό στόχο να φτιαχθεί μια υπηρεσία, γρανιτένια, με δυναμική να αντιμετωπίζει καταστάσεις παντός καιρού πάνω στα εθνικά μας θέματα, στην ουσιαστική προάσπιση των εθνικών  συμφερόντων!
Στό υπουργείο-Μαυσωλείο αυτό υπάρχει και υπηρεσία που ονομάζεται:>



Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής-Μια μεγάλη πλάκα!

Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής ΠολιτικήςΤο Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής συστάθηκε με τον νόμο υπ΄ αριθμ. 3132 / 9.4.2003 [ΦΕΚ τ.Α΄ φ. 84 / 11.4.2003], σε εφαρμογή της πρόνοιας της παρ. 4 του άρθρου 82 του Συντάγματος.

Πρόκειται για ένα όργανο, συμβουλευτικό της κυβέρνησης, επεξεργαζόμενο θέματα σχετικά με τον στρατηγικό σχεδιασμό της εξωτερικής πολιτικής. Στην πράξη, δίδεται η ευκαιρία για μια σε βάθος ενημέρωση των κοινοβουλευτικών κομμάτων από την κυβέρνηση επί των τελευταίων εξελίξεων, καθώς και για την ανταλλαγή απόψεων επί των θεμάτων της εκάστοτε ημερησίας διάταξης.

Η σύνθεση του Συμβουλίου καθώς και οι προϋποθέσεις για τον ορισμό των μελών του περιγράφονται στο άρθρο 1 του εν λόγω ιδρυτικού νόμου, ενώ ο τρόπος σύγκλησης και άλλα θέματα που σχετίζονται με την λειτουργία του προβλέπεται από το άρθρο 3 του ιδίου νόμου. Μεταξύ άλλων, προβλέπεται ότι οι συζητήσεις και τα κάθε είδους [κυρίως ενημερωτικά] έγγραφα είναι απόρρητα [παρ. 5 άρθρου 3].

Σε ό,τι αφορά την θεματολογία των συζητήσεων, αυτή αφορά –κυρίως– τα εκάστοτε θέματα αιχμής που απασχολούν την εξωτερική πολιτική της χώρας
Για να κατανοήσετε τη σοβαρότητα αυτού καλαμπουριού δεν έχετε παρά να ρίξετε μια ματιά στα πεπραγμένα του... ΜΗΔΕΝ ΕΙΣ ΤΟ ΠΗΛΙΚΟΝ! Κι όμως από αυτό το Συμβούλιο, θα μπορούσαν να προέλθουν πολλά ουσιαστικά. Το ερώτημα : Ποιός το σαμποτάρει; ΄Η μήπως είναι Τροφείον... αργοσχόλων αεροκοπανατζήδων... Φαίνεται αυτό ολοκάθαρα -πιο κάτω- κι από την επίσημη ιστοσελίδα του Υπουργείου... Και παρακαλούμε μην γελάσετε ... νώ θα έπρεπε να λειτουργεί και σχεδιάζει νυχθημερόν... αυτό το Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής... συνεδρίασε από το 2005 έως το 2011..κάπου δέκα φορές..
Είναι σαφές ότι κάποιος πούστης (υπάρχουν αρκετοί πουσταράδες στο υπουργείο Εξωτερικών) σαμποτάρει το ρόλο του...
Δημήτρη Αβραμόπουλε, ΞΥΠΝΑ! Κάνε τομές στο μαγαζί σου... ΞΕΡΕΙΣ! Η Ελλάς θα σε ευγνωμονεί.. Πρωθυπουργός δεν θα γίνεις ποτέ, αν αυτό είναι το όραμά σου!ΞΕΧΑΣΕ ΤΟ. Αλλά το υπουργείο αυτό που σε εξέθρεψε... μπορεί πραγματικά να το κάνεις ..διαμάντι!, 
Και πάντως Ο ιστορικός ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΟΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ ( Diplomatic Observer) , δεν θα σας αφήσει σε εφησυχασμό!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου