Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2016

πυκνωνουν τα σύννεφα πολέμου...


Στρατός από 20 χώρες μαζεύεται στην Σ.Αραβία – Για ολοκληρωτικό πόλεμο ετοιμάζεται η Ρωσία – Πρώτο θύμα η Τουρκία


TurkF16TetradaL

έναρξη«σύγκρουσης» γιγάντων.


Η Άγκυρα άρχισε από το Σάββατο να σφυροκοπά θέσεις των Κούρδων της Συρίας και μέχρι στιγμής νεκροί είναι 29 μαχητές. Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου δήλωσε στην καγκελάριο της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ, με την οποία είχε τηλεφωνική επικοινωνία, ότι οι τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας θα συνεχίσουν να απαντούν στις επιθέσεις των κουρδικών Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG) στην βόρεια Συρία, σύμφωνα με πηγές του πρωθυπουργικού γραφείου.

Η ενδυνάμωση των Κούρδων, που συνεργάζονται με το καθεστώς του Άσαντ και την Ρωσία κατά των αμερικανοκίνητων ισλαμιστών, αποτελεί πονοκέφαλος για την Άγκυρα, καθώς ο εφιάλτης δημιουργίας κουρδικού κράτους ζωντανεύει για τα καλά. Στόχος της Άγκυρας είναι να εμποδίσει με κάθε τρόπο την επέλαση των Κούρδων της Συρίας κοντά στα τουρκικά σύνορα, καθώς προσπαθεί να αποτρέψει την δημιουργία μίας αυτόνομης κουρδικής οντότητας
Η απόφαση της τουρκικής πλευράς να εξαπολύσει επιθέσεις στο συριακό έδαφος, κάνοντας ακόμη πιο δύσκολες τις κινήσεις για εξεύρεση πολιτικής λύσης, έχει προκαλέσει την οργή της Ρωσίας αλλά και του Σύριου προέδρου, Μπασάρ Αλ Άσαντ.
Η Τουρκία παρουσιάζεται εκτός ελέγχου, ενώ η Ρωσία συκοφαντείται ότι με τους βομβαρδίζει αμάχους και προκαλεί κύματα «προσφύγων» στην Ευρώπη, ενώ στην ουσία αυτό το πράττει η Δύση.
Οι. Η.Π.Α., κατά την πάγια τακτική τους συνετίζουν και τις δύο πλευρές, μέχρι να… «αναγκαστούν» να παρέμβουν για να βάλουν την «τάξη».
Η σύμμαχός τους και επίσης τσιράκι της Νέας Τάξης, Σαουδική Αραβία, στέλνει στρατιώτες και μαχητικά αεροσκάφη στη στρατιωτική βάση Ιντσιρλίκ, δηλώνοντας μάλιστα έτοιμη να προχωρήσει – μαζί με τους Τούρκους – ακόμη και σε επίθεση από ξηράς, υπό την καθοδήγηση διεθνούς συνασπισμού με τις Η.Π.Α. στην κορυφή.
Επιπλέον στρατιώτες από 20 χώρες μαζεύονται στην Σαουδική Αραβία για 18 μέρες με σκοπό μαζικές στρατιωτικές ασκήσεις και προετοιμασία για να εισβάλλουν στην Συρία. Η άσκηση «Northern Thunder» θα λάβει χώρα στα βόρεια της χώρας και θα επικεντρωθεί τόσο σε έδαφος όσο και σε θάλασσα και αέρα.
Ιράν και Ρωσία, που θεωρούνται οι πιο ισχυροί σύμμαχοι του Μπασάρ Αλ Άσαντ, προειδοποίησαν τις δύο χώρες να μην στείλουν χερσαία στρατεύματα. Μάλιστα, ο υπαρχηγός του γενικού επιτελείου των ιρανικών ενόπλων δυνάμεων, στρατηγός Μασούντ Τζαζαγιερί, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Ασφαλώς και δεν θα επιτρέψουμε η κατάσταση στη Συρία να εξελιχθεί όπως επιθυμούν οι «αντάρτισσες χώρες». Θα λάβουμε τις απαραίτητες αποφάσεις της κατάλληλη ώρα».
Ο Ρώσος πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντεφ από την πλευρά του δηλώνει όπου σταθεί κι όπου βρεθεί ότι μία ενδεχόμενη χερσαία επέμβαση στη Συρίαθα σημάνει έναν νέο παγκόσμιο πόλεμο.
Την ίδια ώρα σε κατάσταση κόκκινου συναγερμού βρίσκονται πλέον τα ρωσικά και τα συριακά μαχητικά στην Συρία μετά την λήψη διαταγών από Μόσχα και Δαμασκό, αντίστοιχα, για κατάρριψη οποιοδήποτε αεροσκάφους επιχειρήσει να διεισδύσει στον συριακό εναέριο χώρο. Η εντολή δόθηκε ύστερα από πτήση σχηματισμού 10 τουρκικών F-16 στα σύνορα με τη Συρία τα οποία επιτηρούσαν την περιοχή των τουρκικών βομβαρδισμών βόρεια του Αζάζ.
Η κατάσταση κλιμακώνεται επικίνδυνα. Ο πόλεμος έχει αρχίσει για όσους δεν το έχουν καταλάβει, καθώς τσιράκια της Νέας Τάκης πολεμούν με την Ρωσία και τους συμμάχους τους στην Συρία. Μένει ο πόλεμος να γενικευθεί και ηΡωσία να έρθει σε ανοιχτή σύγκρουση με τις Η.Π.Α.
Αυτό ενδεχόμενα να συμβεί μετά από εισβολή της Τουρκίας στην Συρία ή και με επεισόδιο στα Στενά του Βοσπόρου. Τότε η Ρωσία θα στείλει χιλιάδες στρατό οδικώς μέσω της Γεωργίας στην Τουρκία, την οποία θα σαρώσει.
Άλλωστε όπως είπε ο Πούτιν, όταν χτυπήσουμε την Τουρκίαοθόρυβος θα ακουστεί μακριά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου