Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2016

ΟΧΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΜΥΘΙ....


hhhpa

ΥΠΟ ΚΑΤΑΡΕΥΣΗ ΟΙ Η.Π.Α!

Για πρώτη φορά στην ιστορία, το ομοσπονδιακό χρέος των ΗΠΑ ξεπέρασε τα $ 19 τρισεκατομμύρια, που σημαίνει ότι το «μερίδιο» κάθε άντρα, γυναίκας και παιδί που ζει στην Αμερική σήμερα, είναι σχεδόν 60.000$.
Από την μέρα εκλογής του Μπάρακ Ομπάμα στην θέση του προέδρου, πριν από επτά χρόνια δηλαδή, το χρέος αυξήθηκε κατά $ 8 τρισεκατομμύρια, καθώς παρέλαβε $ 10.8 τρισεκατομμύρια χρέος.

Ο πρώην γενικός ελεγκτής των Ηνωμένων Πολιτειών, αλλά και κορυφαίος λογιστής των ΗΠΑ την περίοδο 1998-2008, David Walker ανέφερε σχετικά ότι: «θα πρέπει να λαμβάνεται υπόψη όχι μόνο το δημόσιο χρέος. Πρέπει να εξετάσουμε το χρέος που οφείλουμε στα αποταμιευτικά κεφάλαια Κοινωνικής Ασφάλισης και Ιατρικής Φροντίδας, καθώς και τις τεράστιες μη χρηματοδοτούμενες υποχρεώσεις μας για προγράμματα κοινωνικής ασφάλισης. Όταν προσθέσεις όλους αυτούς τους αριθμούς, το άθροισμα είναι πάνω από $ 65 τρισεκατομμύρια και όχι τα χαμηλότερα νούμερα που πολλοί οικονομολόγοι θέλουν να αναφέρουν».
Πιο συγκεκριμένα, το δημόσιο χρέος ανέρχεται στα $ 13.7 τρισεκατομμύρια, ενώ τα υπόλοιπα προέρχονται από το δανεισμό του Δημοσίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου