Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2016


Στρατηγός του ΝΑΤΟ: Η Ρωσία θα φέρει την ειρήνη στη Συρία, η Τουρκία προσφέρει μόνο καταστροφή

prison20043


Η Μόσχα έχει αναπτύξει ένα σχέδιο που θα φέρει ένα τέλος στο βάναυσο αγώνα που έχει στοιχίσει εκατοντάδες χιλιάδες ζωές και έχει εκτοπίσει εκατομμύρια περισσότερα στη Συρία. Ωστόσο, η Δύση θα πρέπει να διασφαλίσει ότι η Τουρκία δεν θα υπονομεύσει όλες τις προσπάθειες για την επίλυση της κρίσης, είπε ο πρώην πρόεδρος της Στρατιωτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ Harald Kujat.

Οι Δυτικές χώρες θα πρέπει να έχουν μια πιο αντικειμενική στάση απέναντι ρόλο της Ρωσίας στη Συρία και να εγκαταλείψουν τις προκαταλήψεις τους, υποστήριξε ο Γερμανός στρατηγός Κουιάτ.
Όπως όλα τα άλλα εμπλεκόμενα μέρη, η Ρωσία έχει τα δικά της στρατηγικά συμφέροντα στην περιοχή, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι ο βόρειος σύμμαχος της κυβέρνησης θα πρέπει να εξεταστεί μόνο και μόνο σε ένα αρνητικό φως. Σύμφωνα με έναν πρώην εκπρόσωπο του ΝΑΤΟ, οι δυτικές χώρες θα πρέπει να εγκαταλείψουν τον παραδοσιακό τρόπο σκέψης τους, σύμφωνα με το οποίο κάθε απόφαση του Κρεμλίνου δημιουργεί μια «τρομακτική απειλή» για τον κόσμο.
Η Μόσχα έχει ένα συντονισμένο σχέδιο για την καταπολέμηση των τζιχαντιστών, και είναι σαφές ότι ο τερματισμός του πολέμου είναι αδύνατος χωρίς τη συμμετοχή της Ρωσίας, δήλωσε ο Κουιάτ.
«Δεν θα υπάρχει ειρήνη στην περιοχή χωρίς τη Ρωσία» είπε ο στρατηγός στη Huffington Post.
Σύμφωνα με τον Κουιάτ, η επιτυχημένη στρατιωτική εκστρατεία στο Χαλέπι είναι μόνο η αρχή. Ο απώτερος στόχος είναι να ελευθερώσει τη χώρα από τους τρομοκράτες, που τώρα φαίνεται αρκετά ρεαλιστικός. Ωστόσο, ορισμένες χώρες που εμπλέκονται στη σύγκρουση θα προσπαθήσουν να εμποδίσουν την εφαρμογή του σχεδίου. Η Τουρκία είναι η πρώτη μεταξύ τους.
Ο διάδρομος μεταξύ Χαλεπίου και Τουρκίας για τον οποίο πολεμά ο στρατός του Ασάντ τελικά περνά μέσα από περιοχές που βρίσκονται υπό τον έλεγχο των Κούρδων, οι οποίοι έχουν επιτύχει σημαντική επιτυχία στον αγώνα κατά των τρομοκρατών. Ωστόσο, η Τουρκία δεν πρόκειται να σταματήσει με το βομβαρδισμό των περιοχών αυτών και είναι πρόθυμη να συνεχίσει τη λειτουργία της κατά των κουρδικών δυνάμεων, τις οποίες θεωρεί ως τους χειρότερους εχθρούς της. Επιπλέον, η Άγκυρα σχεδιάζει να στείλει χερσαίες δυνάμεις στη Συρία που μπορεί να υπονομεύσουν όλες τις προσπάθειες για την επίλυση της κρίσης.
«Η τουρκική παρέμβαση έχει τη δυνατότητα να μετατρέψει τη συριακή σύγκρουση σε μια παγκόσμια καταστροφή», κατέληξε Κουιάτ.
prisonplanet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου