Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2016

Ο πρέσβης του Λιβάνου στις ΗΠΑ κ. Antoine Chedid ανακηρυχθηκε ως «Πρέσβης της Χρονιάς 2015»
Για πρώτη φορά σε 11 χρόνια της ιστορίας της, η Εθνική ΄Ενωση του Αμερικανο-Αραβικού Επιμελητηρίου έχρησε ως "Πρέσβη της Χρονιάς» τον διπλωμάτη του Λιβάνου κ. Antoine Chedid.

Η NUSACC απένειμε το Βραβείο στον κ. Chedid την 8η, Δεκεμβρίου σε δείπνο που συμμετείχαν πάνω από 100 επιχειρήσεις και οι ηγέτες κυβερνήσεων στο Georgetown του Ritz-Carlton Hotel.

"Επιτρέψτε μου να ευχαριστήσω τη NUSACC για τη φιλοξενία της διοργάνωσης και για την τιμή που μου κάνει με το βραβείο, το οποίο θα αγαπάμε ακριβά και που θα καταλάβει μια σημαντική θέση στην καρδιά μου και στο σπίτι μας », δήλωσε ο Chedid, ο οποίος ήταν ο κορυφαίος διπλωματικός  εκπρόσωπος της Βηρυτού εδώ στην Ουάσιγκτων από τον Ιούλιο του 2007...

"Ας σημειωθεί ότι οι πρώτοι Αμερικανοί πάτησαν στο Λίβανο πριν από 180 χρόνια, και ο πρώτος Λιβανέζος έφτασε στις ακτές των ΗΠΑ….25 χρόνια αργότερα, ανέφερε ο τιμηθείς .

Antoine Chedid, πρέσβης του Λιβάνου στις Ηνωμένες Πολιτείες,

Στην ομιλία του, μετά τη βράβευσή του, ο Λιβανέζος διπλωμάτης ανέφερε μεταξύ άλλων και τα εξής:
” Η συνεργασία μεταξύ του Λιβάνου και των ΗΠΑ χρονολογείται από πολλά χρόνια και συνεχίζει να αυξάνεται ", Chedid είπε, προσθέτοντας ότι ο Λίβανος είναι 4,4 εκατομμύρια κάτοικοι - και πολλά εκατομμύρια περισσότεροι ζουν στη Διασπορά - είναι γνωστή η δράση των Λιβανέζων για τις επιχειρηματικές τους δημιουργικές καινοτομίες .
«Οι Λιβανέζοι είναι γεωργοί και ψαράδες, αρτοποιοί και οικοδόμοι, ακόμη καθηγητές και μεταποιητές, ηθοποιοί και οι δικηγόροι, ποιητές και ειδικά οι πολιτικοί», είπε.
"Αλλά εάν ψάξετε καλά τον Λίβανο, θα βρείτε την πραγματική μας ταυτότητα ως τραπεζίτες, και ιδιαίτερα έμποροι.. Αυτός είναι ο διεθνής ρόλος μας για τον οποίο ο Λίβανος έχει λάβει παγκόσμια φήμη. Εμπορική και επιχειρηματική , ρόλοι που εξακολουθούν εξακολουθούν να είναι το σήμα κατατεθέν μας. "



Larry Luxner είναι συντάκτης ειδήσεων του The Diplomat Ουάσιγκτον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου