Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2015

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ Μ.Ε.F- ΔΙΩΞΕΙΣ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ!


Middle East Forum
Promoting American Interests

Facebook   Κελάδημα   RSS   Join Mailing List
Ακολουθήστε το Φόρουμ Μέση Ανατολή
ΥΠΟΙΟ Αρχική   |    Έρευνα & Κείμενα   |   Δωρεά

ΕΕ επιζητά την Τουρκία Μέσα Πατήστε Crackdown

του Burak Bekdil Το Ινστιτούτο Gatestone 13, Δεκέμβρη του 2015

Μερίδιο: Facebook Κελάδημα
  Γίνε ο πρώτος από τους φίλους σας να αρέσει αυτό.
Αρχικά δημοσιεύθηκε με τον τίτλο "« Κατάσκοποι »της Τουρκίας" Ανθρώπινα Δικαιώματα "ΕΕ".



Τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας να επιθεωρεί ένα φορτηγό που διακινούσε όπλα στη Συρία, 19 του Ιανουαρίου, 2014.

Στις 19 Ιανουαρίου, 2014, η τουρκική χωροφυλακή  εντολή στη νότια Τουρκία αναζήτηση  τρία φορτηγά κατευθύνονται προς τη Συρία. Συνοδευτικά τα φορτηγά ήταν Τούρκοι αξιωματικοί πληροφοριών? Τα φορτηγά είχαν μια παράξενη φορτίου: Στο πρώτο δοχείο, ήταν 25-30 πυραύλους ή πυραύλους και 10-15 κιβώτια με πυρομαχικά? στη δεύτερη, 20-25 πύραυλοι ή πύραυλοι, 20-25 κιβώτια γύρους κονίαμα και πυρομαχικών αντιαεροπορικά σε πέντε ή έξι σάκους. Τα κιβώτια είχαν ενδείξεις στο κυριλλικό αλφάβητο. Ένας από τους οδηγούς κατέθεσε ότι το φορτίο είχαν φορτωθεί στα φορτηγά που προέρχονται από αλλοδαπή αεροπλάνου στο αεροδρόμιο της Άγκυρας Esenboga και ότι, «Φέραμε παρόμοια φορτία αρκετές φορές στο παρελθόν."
Ήταν προφανές ότι τα όπλα είχαν προορισμό τζιχαντιστές καταπολέμηση της περιφερειακής Νέμεση Ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο Πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ-Άσαντ. Σχεδόν δύο χρόνια αργότερα, ο Ερντογάν θα  ομολογήσει σχεδόν  τις αποστολές όπλων. «Τι σημασία έχει αν [το φορτίο] ήταν τα όπλα ή όχι», είπε στις 24 Νοεμβρίου Το περιστατικό εξακολουθεί να έχει σοβαρές συνέπειες για ορισμένους Τούρκους.
Τον Μάιο του 2015, η κοσμική καθημερινή εφημερίδα  Cumhuriyet  δημοσιεύθηκε στην μπροστινή σελίδα του βίντεο και φωτογραφικές αποδείξεις παραδόσεις όπλων από τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες να ισλαμικών ομάδων στη Συρία. Ένα μήνα αργότερα, ο ίδιος ο Πρόεδρος Ερντογάν κατέθεσε μήνυση κατά της  εφημερίδας Cumhuriyet του  editor-in-chief, εξέχοντα δημοσιογράφο, Can Dundar, και η Άγκυρα επικεφαλής του γραφείου της εφημερίδας, Erdem Γκιούλ. Σε δημόσια ομιλία, ο Ερντογάν είπε: «Αυτός που έτρεξε αυτή η ιστορία θα πληρώσει σε μεγάλο βαθμό γι 'αυτό."


Cumhuriyet  editor-in-chief, Can Dundar (δεξιά) και Άγκυρα εκπρόσωπος του χαρτιού, Erdem Γκιούλ (αριστερά) βρίσκονται στη φυλακή με την κατηγορία ότι είναι μέλη μιας τρομοκρατικής οργάνωσης, κατασκοπεία, και αποκαλύπτοντας εμπιστευτικά έγγραφα.

Στις 26 Νοεμβρίου, οι δημοσιογράφοι Dundar και Γκιούλ πήγε σε Κωνσταντινούπολη εισαγγελέα να καταθέσει ως μάρτυρας. Την ίδια ημέρα, που συνελήφθησαν στο πλαίσιο μιας δικαστικής απόφασης. Δικηγόρους τους δύο  εκκλήσεις  για την απελευθέρωσή τους απορρίφθηκαν.
Είναι φορτίζεται με το να είναι μέλη μιας τρομοκρατικής οργάνωσης? κατασκοπείας, και αποκαλυπτική κρατικά μυστικά. Η κατηγορούσα αρχή ζήτησε ισόβια κάθειρξη για τους δύο δημοσιογράφους. Ακόμα έχει νεύρα που παρέμεινε ψύχραιμος, Dundar χλεύασε το δικαστικό σώμα, καλώντας τον εαυτό του "ένας άπειρος κατάσκοπος». Αλήθεια, γιατί θα ήταν μια κατάσκοπος μυστικό δημοσιεύει υλικό σε μια εφημερίδα αντί να παραδώσει στους ξένους ελεγκτές του;
Σύλληψη των δημοσιογράφων άφησε όλο τον κόσμο άφωνο. Αρκετές δυτικές εκδόσεις και τα θεσμικά όργανα καταδίκασαν τη σύλληψή τους. ΡΕΝ Διεθνής  ζήτησε  την άμεση και άνευ όρων απελευθέρωση των δύο δημοσιογράφων και «για μια ακόμη φορά κάλεσε τις τουρκικές αρχές να απορρίψουν τις άλλες κατηγορίες που έχουν απαγγελθεί εναντίον Dundar για νόμιμη έκφραση του ως δημοσιογράφος και πολιτικός σχολιαστής."
Η Τουρκία συνεχίζει να γελοιοποιήσει το ίδιο, ενώ καταδιώκουν τους διανοούμενους και τους δημοσιογράφους τους οποίους οι ισλαμιστές κυβερνώντος πάθος επιθυμούν δεν θα υπάρχει - ή νομίζετε, ή να γράψει. Στο παρελθόν, η Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) είχαν κάποια επιρροή επί υποψήφιο μέλος της Τουρκίας, αλλά τα τελευταία χρόνια, οι σχέσεις μεταξύ της Άγκυρας και των Βρυξελλών έχουν αυξηθεί σε μεγάλο βαθμό συναλλαγής.
Όπως Dundar και Γκιούλ ολοκλήρωσε τους 11 ου  ημέρα στην απομόνωση, η πρωταθλήτρια των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, η Ευρωπαϊκή Ένωση, δεσμεύτηκε να προωθήσει τη διαδικασία προς την τουρκική ένταξη στην ΕΕ και λειτουργεί πέντε ενταξιακά κεφάλαια. Για να προσθέσει την προσβολή στον τραυματισμό, η φωτογραφία που συνοδεύει αυτή την  είδηση  ​​δείχνει Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Jean-Claude Juncker αγκαλιάζει ο Πρωθυπουργός της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου. Ήταν ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής συγχαίροντας τον Τούρκο πρωθυπουργό για την αλίευση και το κλείδωμα δύο κατασκόπους;
Η ΕΕ, ωστόσο, προφανώς δεν εγκαταλείψει την ενίσχυση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των ατομικών ελευθεριών στις υποψήφιες προς ένταξη Τουρκία - ως επί το πλείστον, η ίδια γελοιοποιεί όπως και η Τουρκία.
Στις 6 Δεκεμβρίου, η ΕΕ  δήλωσε ότι θα σηματοδοτήσει  τη φετινή Ημέρα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων με ταινίες αφορά τα ατομικά δικαιώματα, την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και τις εμπειρίες μιας ποικίλης ομάδα ανθρώπων, φέρνοντας 33 ντοκιμαντέρ για το κοινό στην Άγκυρα. Αυτό δεν ήταν καν αστείο.
"Προκειμένου να ληφθούν υπόψη από κοινού για τα θέματα αυτά και να τονίσει όλες τις τιμές που αποτελούν το θεμέλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα σας φέρει την Ένωση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Κινηματογραφικές Μέρες Ευρωπαϊκή," διαβάζει ένα εισαγωγικό κατάλογο της αντιπροσωπείας της Τουρκίας στην ΕΕ. Ίσως ο πρεσβευτής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Άγκυρα θα πρέπει να εξετάσει την οργάνωση ενός ιδιωτική προβολή στα κελιά των φυλακών φιλοξενίας δημοσιογράφων Dundar και Γκιουλ;


Μέρος αυτής της εικόνας Gollum / Ερντογάν για τις οποίες ο Δρ Bilgin Ciftci είναι σε δίκη στην Τουρκία.

Εκτός από τη σύλληψη εξέχοντες δημοσιογράφους της για να είναι «κατάσκοποι», επειδή είχε τρέξει μια σέσουλα, την Τουρκία, αυτές τις μέρες, έχει την προσοχή της διεθνούς κοινότητας, επίσης, για την ανάθεση σε δικαστήριο με τον καθορισμό του εάν το πρώην Hobbit Gollum (από  τον Άρχοντα των Δαχτυλιδιών ) είναι καλό ή κακό.
Τούρκος γιατρός Bilgin Ciftci δημοσίευσε φωτογραφίες στο Twitter αντιπαραθέτοντας το Γκόλουμ με τον Ερντογάν. Ήταν αμέσως απολύθηκε από το νοσοκομείο, όπου εργάστηκε. Στη συνέχεια οδηγήθηκε στο δικαστήριο για προσβολή Ερντογάν, ένα αδίκημα που τιμωρείται με μέχρι τέσσερα χρόνια στη φυλακή. Οι δικηγόροι του έκανε ένα σημείο για το Γκόλουμ δεν είναι κατ 'ανάγκη κακό. Και μετά τα γεγονότα υιοθέτησαν ακόμη πιο κωμικοτραγικές τη σειρά.
Οι ιθύνοντες του  Άρχοντα των Δαχτυλιδιών  ταινιών, Πίτερ Τζάκσον, Φραν Γουόλς και Philippa Boyens, δήλωσε:
Αν οι εικόνες είναι στην πραγματικότητα αυτοί που αποτελούν τη βάση αυτής της τουρκικής αγωγή, μπορούμε να δηλώσουμε κατηγορηματικά: Κανένα από αυτά δεν διαθέτουν το χαρακτήρα γνωστό ως Gollum. Όλοι τους είναι εικόνες του χαρακτήρα που ονομάζεται Smeagol ... Smeagol είναι μια χαρούμενη, γλυκιά χαρακτήρα. Smeagol δεν βρίσκεται, εξαπατήσει, ή επιχειρούν να χειραγωγήσουν τους άλλους. Δεν είναι κακό, κάνει τα στραβά μάτια, ή κακόβουλης - αυτά τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας ανήκουν σε Gollum, που δεν πρέπει ποτέ να συγχέεται με Smeagol. Smeagol ποτέ δεν θα ονειρευόταν να ασκούν εξουσία έναντι εκείνων ασθενέστερη από ό, τι ο ίδιος. Αυτός δεν είναι ένας νταής. Στην πραγματικότητα, αυτός είναι πολύ αξιαγάπητοι. Αυτός είναι ο λόγος που το κοινό σε όλο τον κόσμο έχουν θερμανθεί με τον χαρακτήρα του.
Ο Δρ Ciftci δίκη έχει αναβληθεί μέχρι τον Φεβρουάριο του 23, όταν και του  μοίρα του Gollum  θα αποφασιστεί.
Όλα αυτά μπορεί να ακούγεται σουρεαλιστικό σε saner μέρη του κόσμου. Στο [ΕΕ υποψήφιος!] Τουρκία, μόνο που είναι πικρή πραγματικότητα της ζωής.
Burak Bekdil είναι ένας αρθρογράφος που εδρεύει στην Άγκυρα για την τουρκική εφημερίδα  Hurriyet Daily News  και έναν συνάδελφο στο Φόρουμ Μέση Ανατολή.
Σχετικά θέματα:   τη Συρία,  την Τουρκία και τους Τούρκους   |   Burak Bekdil

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου