Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2015

ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΟΝ ΠΡΙΝ ΜΑΣ ΤΟΥΡΚΕΨΕΙ !

Γράφει ο ΟΜΗΡΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ





Η δουλική και αναξιοπρεπής συμπεριφορά του Προέδρου Νίκου Αναστασιάδη έναντι του Τούρκου Πρωθυπουργού Αχμέτ Νταβούτογλου στη πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε, καθώς επίσης και η στάση του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα κατά την πρόσφατη επίσκεψη του στην Τουρκία μας υπενθύμισε με τον πιο σκληρό τρόπο για ακόμη μια φορά πόσο θλιβερούς, πόσο ανίκανους ηγέτες διαθέτει ο Ελληνισμός. Είναι με τέτοιες ραγιαδίστηκες συμπεριφορές που οι τούρκοι αποθρασύνονται και τους ανοίγει περισσότερο η όρεξη για περαιτέρω διεκδικήσεις σε βάρος του Ελληνισμού.  


Δεν πρόλαβε καλά, καλά να στεγνώσει η μελάνη της «κοινής δήλωσης» Ε.Ε. – Τουρκίας, δια της οποίας η Άγκυρα εξασφάλισε έξι τουλάχιστον «δώρα» με την υπογραφή όλων των κρατών-μελών, περιλαμβανομένης και της ‘’Εκλιπούσας’’ Κυπριακής Δημοκρατίας, του δικού μας, του φίλου του Αχμέτ του ΑΝΑΝ(στασι)ΑΔΗ, και το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών απέστειλε προς τις Βρυξέλλες επιστολή-ράπισμα κατά της υπόστασης της Κυπριακής Δημοκρατίας. Η επιστολή του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών, αναφέρει ότι:

«Πρέπει να τονιστεί εμφαντικά, για μια ακόμη φορά, ότι σε σχέση με την κοινή δήλωση Ε.Ε. – Τουρκίας, η δέσμευση της Τουρκίας να εφαρμόσει τον οδικό χάρτη για την ελευθέρωση των θεωρήσεων διαβατηρίων, δεν πρέπει να ερμηνευθεί ως να διαφοροποιεί τη διαχρονική και καλά εδραιωμένη θέση σε σχέση με τη νήσο της Κύπρου, όπως έχει επανειλημμένα διατυπωθεί στις δηλώσεις της, την 1η Μαΐου 2004 και την 29η Ιουλίου 2005». Οπότε η Άγκυρα είχε ξεκαθαρίσει ότι δεν αναγνωρίζει, ούτε πρόκειται να αναγνωρίσει την Κυπριακή Δημοκρατία, την οποία άλλωστε θεωρεί ως«εκλιπούσα».»

Όπως συνάγεται ευθέως από την επιστολή που η Τουρκία απηύθυνε προς το Συμβούλιο της Ε.Ε., στις 29 Νοεμβρίου, λίγες ώρες μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της Συνόδου Ε.Ε. – Τουρκίας, η υποψήφια χώρα 
θεωρεί ότι δεν υφίσταται Κυπριακή Δημοκρατία αλλά «νήσος Κύπρος», έναντι της οποίας δεν προτίθεται να εφαρμόσει τον οδικό χάρτη για την ελευθέρωση των θεωρήσεων διαβατηρίων, στον οποίο περιλαμβάνεται και η εφαρμογή της Συμφωνίας Επανεισδοχής Παρανόμων Μεταναστών.

Η θέση της Τουρκίας συνοδεύεται και από διαβιβαστικό σημείωμα, το οποίο υπογράφει ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της χώρας Σελίμ Γενέλ, που καθιστά σαφές ότι «εν αναμονή μιας συνολικής διευθέτησης, η θέση της Τουρκίας στο κυπριακό πρόβλημα θα παραμείνει αμετάβλητη.

Είναι τουλάχιστον προφανές ότι παρά τα χαμόγελα και τις χειραψίες που μοίρασε στη Σύνοδο Ε.Ε. – Τουρκίας ο Αχμέτ Νταβούτογλου
αλλά και τις αγκαλιές, τις αβρότητες και τις εγκαρδιότητες με τον δικό μας,  επί της ουσίας, η Άγκυρα δεν κάνει ούτε βήμα πίσω. Όπως έπραξε στις 29 Ιουλίου 2005 όταν ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να εφαρμόσει το Πρωτόκολλο (άνοιγμα τουρκικών λιμένων προς την Κυπριακή Δημοκρατία), έτσι και σήμερα, 10 χρόνια αργότερα, καθιστά σαφές ότι δεν πρόκειται να εφαρμόσει έναντι της «νήσου Κύπρου» τον οδικό χάρτη για την ελευθέρωση των ευρωπαϊκών θεωρήσεων διαβατηρίων.

Και όλα αυτά, παρά την ευφορία που υπάρχει για λύση του Κυπριακού, στον βωμό της οποίας η ο Νίκος Αναστασιάδης, καλείται από την Κομισιόν και τον Πρόεδρό της Ζαν Κλοντ Γιούνκερ να συναινέσει στο ξεπάγωμα πέντε εκ των έξι τουρκικών διαπραγματευτικών κεφαλαίων, που έβαλε στο ψυγείο από το 2009.

Η Άγκυρα έκρινε ως απαραίτητη την αποστολή επιστολής προς το Συμβούλιο, καθώς δεν υπήρχε δυνατότητα κατάθεσης της τουρκικής θέσης στα πρακτικά της Συνόδου Κορυφής Ε.Ε. – Τουρκίας, αφού δεν προβλέπεται μια τέτοια διαδικασία. Πάντως, ο Αχμέτ Νταβούτογλου είχε φροντίσει και προφορικώς να υπενθυμίσει ενώπιον των 28 ηγετών της Ε.Ε. συμπεριλαμβανομένου και του…….μονίμως εύθυμου και ‘’καλοσυνάτου’’ Προέδρου μας, ότι «ξέρετε τη θέση μας για τη νήσο Κύπρο», καθιστώντας με αυτόν τον τρόπο σαφή την πρόθεση της Τουρκίας να μην εφαρμόσει τη Συμφωνία Επανεισδοχής Παρανόμων Μεταναστών.

Και ενώ όλα τα πιο πάνω συμβαίνουν, ο δικός μας ……εύθυμος και περιχαρής όπως πάντα, δήλωσε χθες ότι οι Βουλευτικές εκλογές τους Μαΐου του 2016 ενδέχεται να αναβληθούν γιατί υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να έχουμε δημοψήφισμα για λύση του Κυπριακού τον ερχόμενο Μάρτη.

Είναι απίστευτο, ύποπτο έως και προδοτικό, ενώ υπάρχουν τεράστιες διαφορές με τους τούρκους στα θέματα του περιουσιακού, της ασφάλειας αλλά και της οικονομίας, ο Αναστασι..ΑΔΗΣ να επιμένει να μας σύρει σε Δημοψήφισμα για να διαλύσει την Κυπριακή Δημοκρατία χάριν της εγκαθίδρυσης της ρατσιστικής, μη λειτουργικής και μη οικονομικά βιώσιμης λύσης της ΔΔΟ.
Ο Αναστασι..ΑΔΗΣ ποτέ δεν συγχώρεσε το 76% του κυπριακού λαού που αγνόησε τις απειλές και προτροπές του και ψήφισε ΌΧΙ στο σχέδιο ΑΝΑΝ το 2004 και θα κάνει ότι περνά από το χέρι του να αποδείξει ότι το 2004 είχε δίκιο σε όσα μας έλεγε. Το σχέδιο ΑΝΑΝ είναι εδώ και το επιβεβαίωσε υψηλότατο στέλεχος που βρίσκετε δίπλα στον Πρόεδρο και εντός του Προεδρικού. Πιο συγκεκριμένα, το στέλεχος αυτό ανέφερε εμπιστευτικά σε φίλο μου που τον ρώτησε τι γίνεται με το κυπριακό επί λέξη το εξής: ‘’Έτο ρε φίλε πιάσαμε το σχέδιο ΑΝΑΝ και κάμνουμε ππατσιαρίσματα πάνω του’’   
Με δεδομένη την πιο πάνω στάση της Τουρκίας αλλά και την μέχρι σήμερα αναξιόπιστη στάση της απέναντι σε γειτονικούς της λαούς, μόνο ένας αφελής και ανόητος θα μπορούσε να την εμπιστευτεί. Σήμερα διακυβεύεται το μέλλον ενός λαού και μου είναι αδιανόητο να δεχθώ ότι ένας άνθρωπος από μόνος του μπορεί να αποφασίζει μυστικά και να δεσμεύεται ερήμην του κυπριακού λαού και της υπόλοιπης πολιτικής ηγεσίας.
Η ζωή απέδειξε ότι ακόμη και ο πιο σοφός και ισορροπημένος άνθρωπος μπορεί να κάνει θανάσιμα λάθη τα οποία θα μπορούσαν να του κοστίσουν ακόμη και την ζωή του. Πολύ δε περισσότερο όταν κάποιος συζητά και δεσμεύεται για το μέλλον ενός ολόκληρου λαού θα πρέπει να συμβουλεύεται όσους περισσότερους γίνεται, αυτό επιβάλλει η Δημοκρατία την οποία δυστυχώς το 2004 δεν σεβάστηκε και ούτε ποτέ ζήτησε συγνώμη. Με βάση αυτή την συλλογιστική, πέστε μου πώς ο Κυπριακός Λαός μπορεί να εμπιστεύεται κάποιο Πρόεδρο, που δυστυχώς όπως ο ίδιος παραδέχθηκε παλαιότερα σε τηλεοπτική εκπομπή (ΤΕΤ-Α-ΤΕΤ του Τάσου Τρύφωνος στο ΡΙΚ), ‘’ότι το ποτό του αρέσει και το πίνει επί καθημερινής βάσεως’’; Μάλιστα αν θυμάστε είχε επί λέξει πει ‘’Συμβουλεύω τον κυπριακό Λαό ότι δεν έχει καλύτερο πράγμα από το να πίνει δύο-τρία ουισκάκια την ημέρα(όχι ζηβανία που είναι και κυπριακό ποτό) μαζί με φαγητό το μεσημέρι και μετά να πηγαίνει να ξαπλώνει για να χαλαρώνει’’......Τι γίνεται όμως με τους κτίστες και τους καλουπσιήδες Πρόεδρε που είναι πάνω στις σκαλωσιές και σχολάνε στις 5 το απόγευμα; Μπορούν να πίνουν και να μην κινδυνεύουν να πέσουν να σκοτωθούν; Εγώ Πρόεδρε σε κατανοώ, ουδείς τέλειος, όχι όμως καταχρήσεις αυτό το κρίσιμο διάστημα, πάν μέτρο άριστον, και προπάντων μην κάνεις του κεφαλιού σου. Αφουγκράσου την αγωνία του Λαού, η Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία (ΔΔΟ) είναι η ταφόπλακα της Κυπριακής Δημοκρατίας, μην μας αυτοκτονήσεις, μην μας τουρκέψεις.
Όμηρος Αλεξάνδρου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου