Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2015

Συνάντηση ΑΝΥΠΕΞ Ν.Ξυδάκη με τoν Γερμανό Υφυπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, M.Roth 
Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών για Ευρωπαϊκές Υποθέσεις, κ. Νίκος Ξυδάκης, συναντήθηκε σήμερα, στο Υπουργείο Εξωτερικών με τον Γερμανό Υφυπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, κ. Michael Roth.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν το προσφυγικό/μεταναστευτικό ζήτημα, το ελληνικό πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων και εξυγίανσης της ελληνικής οικονομίας και έγινε επισκόπηση της πορείας των διμερών σχέσεων.
Όσον αφορά το προσφυγικό/μεταναστευτικό, οι δυο Υπουργοί συμφώνησαν για τον ευρωπαϊκό χαρακτήρα του ζητήματος και συνεπώς την ανάγκη να αναζητηθεί μια ευρωπαϊκή λύση.
Ο κ. Roth εξέφρασε την απόλυτη ικανοποίησή του για




 τη μέχρι τώρα συνεισφορά της Ελλάδας καθώς και την πεποίθηση ότι Ελλάδα και Γερμανία θα συνεχίζουν να συνεργάζονται εξίσου εποικοδομητικά από κοινού με τα λοιπά κράτη μέλη της ΕΕ για τη επίλυση το σοβαρού αυτού ζητήματος που δοκιμάζει την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Όσον αφορά το πρόγραμμα εξυγίανσης της ελληνικής οικονομίας, αναγνώρισε τις προσπάθειες του ελληνικού λαού και δήλωσε ότι η γερμανική κυβέρνηση είναι πρόθυμη να παράσχει κάθε βοήθεια που θα της ζητηθεί, προκειμένου να ολοκληρωθούν με τον πιο αποτελεσματικό και κοινωνικά αποδεκτό τρόπο οι απαραίτητες μεταρρυθμίσεις προς όφελος των απλών ανθρώπων.
Ο κ. Ξυδάκης υπογράμμισε ότι η Ελλάδα βρίσκεται αντιμέτωπη με προσφυγικές και μεταναστευτικές ροές άνευ προηγουμένου. Στην προσπάθειά της να αντιμετωπίσει την τεράστια πρόκληση, ιδίως σε μια δυσμενή οικονομική συγκυρία σαν αυτή των τελευταίων έξι ετών, εκτιμά ιδιαίτερα την υποστήριξη και κατανόηση των εταίρων της. Κοινή επιδίωξη θα πρέπει να είναι μια συνολική και διαρκής λύση, στη βάση του ευρωπαϊκού κεκτημένου, των αρχών του ανθρωπισμού, και φυσικά, στη λογική του επιμερισμού των βαρών και της αλληλεγγύης μεταξύ των εταίρων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου