Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2015

ΠΑΛΙ ΚΑΛΑ... ΑΛΛΩΣΤΕ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ ΤΟ ΗΘΟΣ ΤΩΝ ΜΕΜΕΤΗΔΩΝ!

Ο Ερντογάν επιπλήττει Τούρκους οπαδούς για την προσβολή του εθνικού ύμνου της Ελλάδας

ΑΠΟ ΤΗΝ 


Ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εξέφρασε την αποδοκιμασία του για τη συμπεριφορά ορισμένων τμημάτων της τουρκικής κοινωνίας οι οποίοι κατά τη διάρκεια (17 Νοεμβρίου) του ποδοσφαίρικού φιλικού αγώνα Ελλάδας-Τουρκίας στην Κωνσταντινούπολη, αποδοκιμασαν-γιουχάϊσαν το εθνικό ύμνο των επισκεπτών-Ελλήνων.
. "Είναι απίστευτο. Δεν είμαστε ένα έθνος με δυσανεξία σε βαθμό που δεν είναι σε θέση να εμφανίσει σεβασμό προς τον εθνικό ύμνο μιας χώρας. Δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα στα γονίδια αυτού του έθνους. Πώς θα το θεωρούσαμε αν άλλοι είχαν κάνει το ίδιο για μας; »ρώτησε ο Ερντογάν σε συνέντευξή του στο ATV και A Haber αργά το βράδυ της 18 Νοεμβρίου .


Το φιλικό μάτς στο Φατίχ Τερίμ Στάδιο Başakşehir παραβρέθηκαν τόσο ο Έλληνας Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας όσον ο Τούρκος ομόλογός του, Αχμέτ Νταβούτογλου, επισκιάστηκε όταν μερικοί Τούρκοι οπαδοί αποδοκίμασαν τον Ελληνικό εθνικό ύμνο και στη συνέχεια να μην τηρήσουν ενός λεπτού σιγή για τα θύματα των 13 Νοεμ Παρίσι… ο. Ερντογάν δεν έθιξε την λεπτομέρεια αυτή εστιάζοντας, αντ 'αυτού στην τήρηση σεβασμού των εθνικών ύμνων των άλλων χωρών. "Το τουρκικό έθνος, είπε, δεν συμπεριφέρεται άπρεπα προς τους επισκέπτες του, όποιοι κι αν είναι αυτοί », Κατά τη διάρκεια του αγώνα αργά στις 17 Νοεμβρίου, οι οπαδοί φώναζαν "Allahu Akbar" (Ο Θεός είναι μεγάλος) , αποδοκιμάζοντας την Ελληνική ομάδα και φώναζοντας συνθήματα εθνικιστικά και άλλα συνθήματα υπέρ του Ερντογάν κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, ανέφερε φωτογράφος AFP..Τουρκοι οπαδοί του ποδοσφαίρου φώναζαν κατά τακτά διαστήματα εθνικιστικά συνθήματα .
ΠΗΓΗ www.hurriyetdailynews.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου