Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2015

ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ .....



Δήλωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σε συνέχεια της απόφασης που έλαβε το έκτακτο Συμβούλιο Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων για τη μετεγκατάσταση 120.000 προσφύγων
Σε λιγότερο από 3 εβδομάδες αφότου η Επιτροπή υπέβαλε την πρότασή της - οι Υπουργοί Εσωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης έλαβαν μια σημαντική απόφαση για τη μετεγκατάσταση 120.000 προσφύγων από την Ελλάδα, την Ιταλία και άλλα κράτη μέλη που έχουν πληγεί άμεσα από την προσφυγική κρίση.

Νέα Προϊσταμένη στην Υπηρεσία Τύπου



Η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα θα ήθελε να ενημερώσει τους εκπροσώπους του Τύπου και των ΜΜΕ ότι από την 1η Σεπτεμβρίου 2015, η κυρία Κλημεντίνη Διακομανώλη ανέλαβε τη θέση της Προϊσταμένης της Υπηρεσίας Τύπου της Αντιπροσωπείας, αντικαθιστώντας τον κ. Carlos Martin Ruiz de Gordejuela, ο οποίος απεχώρησε και ανέλαβε τα αντίστοιχα καθήκοντα στην Αντιπροσωπεία της ΕΕ στη Μαδρίτη...

Η κυρία Διακομανώλη έχει υπηρετήσει στην ίδια θέση στην Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο από την ένταξη της χώρας στην ΕΕ και μέχρι το 2009 καθώς και στις Γενικές Διευθύνσεις Περιβάλλοντος, Έρευνας και Τεχνολογίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις Βρυξέλλες.
Είναι απόφοιτος της πρώτης σειράς Ακολούθων Τύπου της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης και υπηρέτησε στην Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Ελλάδας στην ΕΕ στις Βρυξέλλες, από το 1998 μέχρι το 2002.
Είναι νομικός, απόφοιτος του Πανεπιστημίου Αθηνών με μεταπτυχιακά στο Ποινικό Δίκαιο στη Γαλλία και με δικηγορική εμπειρία στην Αθήνα.
Τα στοιχεία επικοινωνίας της κυρίας Διακομανώλη είναι: τηλ. 210 7272112, e-mail:Klimentini.Diakomanoli@ec.europa.eu
.
Καλώς μας ήρθες κούκλα μας και ΣΙΔΕΡΑΝΙΑ!


Άτυπη σύνοδος των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων, 23 Σεπτεμβρίου 2015 - Δήλωση
Η Σύνοδος ασχολήθηκε με την πρωτοφανή μεταναστευτική και προσφυγική κρίση. Αποφασίστηκαν άμεσες προτεραιότητες και εξετάστηκαν διεξοδικά μακροπρόθεσμων βιώσιμων λύσεων. Ζητήθηκε από τα θεσμικά όργανα της ΕΕ και τις κυβερνήσεις να μεριμνήσουν χωρίς καθυστέρηση για τις δράσεις προτεραιότητας που προτείνει η Επιτροπή καθώς και επιχειρησιακές αποφάσεις σχετικά με τα πιεστικότερα ζητήματα πριν από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του Οκτωβρίου.
Διαχείριση της προσφυγικής κρίσης
Η απότομη αύξηση του αριθμού των ατόμων που αναγκάσθηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους για να γλυτώσουν από τη βία και να αναζητήσουν αλλού καταφύγιο αποτελεί δοκιμασία για την Ευρωπαϊκή Ένωση. Το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Δράσης για τη Μετανάστευση, το οποίο παρουσίασε η Επιτροπή τον Μάιο, επισημαίνει την ανάγκη μιας ολοκληρωμένης προσέγγισης για τη διαχείριση της μετανάστευσης.
Μεγαλύτερη υπευθυνότητα στη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης: η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κινεί 40 διαδικασίες επί παραβάσει για την καλύτερη λειτουργία του Ευρωπαϊκού Συστήματος Ασύλου
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξέδωσε 40 αποφάσεις επί παραβάσει κατά αρκετών κρατών μελών (βλ. σχετικό πίνακα στο Παράρτημα) για μη πλήρη εφαρμογή της νομοθεσίας που συγκροτεί το Κοινό Ευρωπαϊκό Σύστημα Ασύλου.


Ακόμη ανεκμετάλλευτες οι ευκαιρίες του ηλεκτρονικού εμπορίου στην ΕΕ
Συγκεκριμένα, 61 % των ευρωπαίων καταναλωτών αισθάνονται μεγαλύτερη εμπιστοσύνη για ηλεκτρονικές αγορές από τη χώρα τους σε σχέση με τις αγορές από άλλες χώρες της ΕΕ (38 %). Η εμπιστοσύνη αλλά και οι εδαφικοί περιορισμοί ή οι διαφορές στις τιμές εξακολουθούν να αποτελούν σημαντικά εμπόδια που παρακωλύουν το διασυνοριακό ηλεκτρονικό εμπόριο.

Ευρωπαϊκό Βραβείο για γυναίκες επιχειρηματίες που καινοτομούν!
Το Βραβείο αποσκοπεί στην ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με την ανάγκη για περισσότερες γυναίκες επιχειρηματίες και θέλει να εμπνεύσει και άλλες γυναίκες να ακολουθήσουν το παράδειγμά τους. Αξίζει να σημειωθεί ότι, με ποσοστό 24%, η Ελλάδα κατέχει την υψηλότερη θέση πανευρωπαϊκά γυναικών επιχειρηματιών.

Αναζητούνται οι φετινοί … δικαιούχοι του βραβείου της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την πολιτιστική κληρονομιά!
Το βραβείο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την πολιτιστική κληρονομιά που διοργανώνεται από τα βραβεία Europa Nostra εγκαινιάστηκε το 2002 και αποτελεί το πλέον περίοπτο βραβείο στον τομέα της πολιτιστικής κληρονομιάς. Κάθε χρόνο, τιμά τα σημαντικότερα επιτεύγματα στον τομέα αυτό από όλη την Ευρώπη.

Ταχύτητα και ποιότητα του διαδικτύου: Πες τη γνώμη σου!
Στις 11 Σεπτεμβρίου 2015, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή άνοιξε διάλογο σχετικά με το μέλλον των ευρωπαϊκών κανόνων για τις τηλεπικοινωνίες δρομολογώντας δύο δημόσιες διαβουλεύσεις. Η μια αφορά τιςευρυζωνικές ανάγκες των ευρωπαίων πολιτών και η άλλη επικεντρώνεται στην αναθεώρηση του ισχύοντος νομοθετικού πλαισίου για τις τηλεπικοινωνίες.

Διασυνοριακή συνεργασία: Η Επιτροπή θέλει να ακούσει τις απόψεις σας!
Με την ευκαιρία της Ευρωπαϊκής Ημέρας Συνεργασίας και μία εβδομάδα μετά τον εορτασμό της 25ης επετείου του Interreg, του συνολικού πλαισίου για τα προγράμματα διασυνοριακής συνεργασίας της Περιφερειακής Πολιτικής, η Επιτροπή δρομολογεί δημόσια διαβούλευσησε όλη την ΕΕ σχετικά με τα εμπόδια που εξακολουθούν να μπαίνουν εμπόδιο στην διασυνοριακή συνεργασία.
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ - ΔΡΑΣΕΙΣ

«Νεολαία σε Κίνηση» (Ξάνθη, 2-3/10/2015)
Η «Νεολαία σε Κίνηση», μια πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Ένωσης η οποία αποσκοπεί στη βελτίωση της εκπαίδευσης και της απασχολησιμότητας των νέων μέσω της κινητικότητας, θα βρίσκεται στην Ξάνθη από τις 2 μέχρι τις 3 Οκτωβρίου 2015.

1st Athens Digital Payments Summit (30/9/2015)
Στις 30 Σεπτεμβρίου θα λάβει χώρα στην Αθήνα το πρώτο Συνέδριο για τις Ψηφιακές Πληρωμές που διοργανώνεται από τη Διεθνή Ένωση Τηλεπικοινωνιών, το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας και την Ένωση Μηχανικών Πληροφορικής και Μηχανικών Ελλάδας. Το Συνέδριο το οποίο στηρίζει η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα θα πραγματοποιηθεί στην Αμερικάνικη Σχολή Κλασσικών Σπουδών στην Αθήνα (Αναπήρων Πολέμου– Κολωνάκι). Ο Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας, κύριος Πάνος Καρβούνης, θα απευθύνει χαιρετισμό.

Διάλεξη Kapuscinski για την Ανάπτυξη (2/10/15)
Την Παρασκευή 2 Οκτωβρίου στις 18.00 θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών διάλεξη Kapuscinski για την Ανάπτυξη με κεντρικό ομιλητή τον Καθηγητή Dani Rodrik. Η διάλεξη διοργανώνεται στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Έτους για την Ανάπτυξη, με πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του Προγράμματος Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών, του Ινστιτούτου Ερευνών & Πολιτικής Στρατηγικής, του τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και του Megaron Plus.

Διεθνές Φεστιβάλ Κινουμένων Σχεδίων Animasyros (24-27/09/2015)
Tο Διεθνές Φεστιβάλ Κινουμένων Σχεδίων Animasyros θα διεξαχθεί για όγδοη χρονιά στην Ερμούπολη Σύρου από τις 24 έως τις 27 Σεπτεμβρίου. Το φεστιβάλ το οποίο συγχρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Creative Europe-MEDIA της Ευρωπαϊκής Ένωσης, πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα. Ο Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας, κύριος Καρβούνης, θα απευθύνει χαιρετισμό την Τρίτη 22/09 στη προ-φεστιβαλική εκδήλωση στη Μικρή Σκηνή της Στέγης Γραμμάτων & Τεχνών στις 19.30.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου