Δευτέρα 25 Μαΐου 2015


ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ

***Συνάντηση Υπουργού Εξωτερικών Ν. Κοτζιά με Πρέσβη Κούβας O. J. Cobacho Martinez (26.05.15, 12:00)
Ο Υπουργός Εξωτερικών, κ. Νίκος Κοτζιάς, θα δεχθεί, αύριο, Τρίτη 26 Μαΐου και ώρα 12.00, στο Υπουργείο Εξωτερικών, τον Πρέσβη της Κούβας, κ. Osvaldo Jesus Cobacho Martinez
Συμμετοχή ΑΝΥΠΕΞ Νίκου Χουντή στη Σύνοδο Κορυφής της Διαδικασίας Διαβαλκανικής Συνεργασίας (Τίρανα, 26.5.2015)

O Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών, υπεύθυνος για τις Ευρωπαϊκές Υποθέσεις, κ. Νίκος Χουντής, αναχωρεί σήμερα για τα Τίρανα, όπου αύριο Τρίτη 26 Μαΐου, θα εκπροσωπήσει την Ελληνική Κυβέρνηση στη Σύνοδο Κορυφής της Διαδικασίας Διαβαλκανικής Συνεργασίας (SEECP).
Συνάντηση ΓΓ ΔΟΣ Γ. Τσίπρα με Υπουργό Εξωτερικών του Κατάρ Kh. Al Attiya στο περιθώριο της 24ης Συνόδου ΕΕ – Συμβουλίου Συνεργασίας Κόλπου


Στο περιθώριο της 24ης Συνόδου Ευρωπαϊκής Ένωσης
– Συμβουλίου Συνεργασίας Κόλπου, η οποία έλαβε χώρα στη Ντόχα, στις 24 Μαΐου, η ελληνική αντιπροσωπεία, με επικεφαλής τον Γενικό Γραμματέα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων του Υπουργείου Εξωτερικών, Γεώργο Τσίπρα, συναντήθηκε με τον Υπουργό Εξωτερικών του Κατάρ Δρ. Khalid Bin Mohammed Al Attiya.

Ο κ. Τσίπρας επανέλαβε την πρόσκληση του Προέδρου της Δημοκρατίας προς τον Εμίρη να επισκεφθεί την Αθήνα και γνωστοποίησε στην καταρινή πλευρά την αποδοχή από τον Έλληνα Πρωθυπουργό της πρόσκλησης να επισκεφθεί τη Ντόχα. Ενημέρωσε, επίσης, τον συνομιλητή του για την πρόθεση του Υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά, να μεταβεί στο Κατάρ εντός των επόμενων μηνών.
Στη συνάντηση συζητήθηκαν τρόποι αναβάθμισης της διμερούς συνεργασίας μεταξύ της Ελλάδος και του Κατάρ, με ιδιαίτερη έμφαση στο οικονομικό πεδίο, μέσω της ενίσχυσης, πρωτίστως, των επενδύσεων. Από πλευράς του, ο Υπουργός Εξωτερικών του Κατάρ πρότεινε την πραγματοποίηση καταρινής επιχειρηματικής αποστολής στην Αθήνα εντός του έτους.
Η ελληνική αντιπροσωπεία θα έχει τις επόμενες ημέρες επαφές με θεσμικούς παράγοντες και επιχειρηματίες με σκοπό την προσέλκυση επενδύσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου