Δευτέρα 25 Μαΐου 2015

ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΩΣ ΚΟΡΑΣΙΟΝ ΤΙ ΘΕΛΕΙ, ΑΥΤΗ, Η ΠΟΛΛΑΠΛΩΣ ΧΑΖΟΥΛΑ;...ΘΑ ΠΕΙΣ ΠΩΣ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ -ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ, είναι λιγότερο χαζοί;


«Παρούσα» η Φώφη Γεννηματά

Την ίδια ώρα, την πρόθεσή τους να είναι υποψήφιοι έχουν δηλώσει ο Ανδρέας Λοβέρδος, ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος και ο Θανάσης Χειμωνάς. «Παρών στις εξελίξεις», αν και χωρίς να διευκρινίσει κατά πόσον θα θέσει υποψηφιότητα, έχει δηλώσει ο Κώστας Σκανδαλίδης, ενώ αστάθμητος παράγοντας παραμένει η στάση που θα κρατήσει στην τελική ευθεία για την εκλογή προέδρου ο γραμματέας του κόμματος, Νίκος Ανδρουλάκης. Σε κάθε περίπτωση, για να αναδειχθεί κάποιος υποψήφιος πρόεδρος, θα πρέπει να συγκεντρώσει υπογραφές του 1/10 των συνέδρων.

«Σήμερα περισσότερο από ποτέ, είναι αναγκαίο να διατυπώσουμε μία εναλλακτική προοδευτική πρόταση διακυβέρνησης. Ένα νέο σχέδιο για την αναγέννηση της πατρίδας μας», λέει η Φώφη Γεννηματά, σημειώνοντας ότι η ανάγκη αυτή μπορεί να υπηρετηθεί μόνο μέσα από μια αναγεννημένη δημοκρατική παράταξη, η οποία θα υπηρετεί με συνέπεια σταθερές και διαχρονικές αξίες, μέσα από νέες και καινοτόμες πολιτικές επιλογές. «Φιλοδοξούμε να εκφράσουμε την Πατριωτική Προοδευτική Αριστερά, θέλουμε να συγκροτήσουμε μία πλατιά πολιτική και κοινωνική συμμαχία που θα ξεκινά από την ανανεωτική αριστερά και θα φτάνει μέχρι και το προοδευτικό κέντρο. Μία νέα πλειοψηφική συσπείρωση, που θα δώσει λύσεις στα αδιέξοδα που δημιουργεί ο νέος λαϊκισμός», τονίζει η πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, που θεωρείται φαβορί για την διαδοχή του Ευάγγελου Βενιζέλου στην ηγεσία του κόμματος, τουλάχιστον στον βαθμό που μία νέα υποψηφιότητα – έκπληξη δεν θα αλλάξει τα δεδομένα.

Στη δήλωσή της, η κ.Γεννηματά χαρακτηρίζει μονόδρομο, το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ που διεξάγεται στις 5-7 Ιουνίου να είναι ένα συνέδριο αμιγώς πολιτικό και προγραμματικό, που θα δώσει την εντολή μετεξέλιξης του ΠΑΣΟΚ στην επόμενη ηγεσία, η οποία και θυμίζει πως έχει αποφασιστεί να προκύψει από τη βάση στις 14 Ιουνίου. «Θέλω να πιστεύω ότι κανείς, δεν βλέπει αυτό το Συνέδριο ως ευκαιρία για να δώσει την χαριστική βολή στο ήδη διασπασμένο, εκλογικά συντετριμμένο και δημοσκοπικά περαιτέρω μειούμενο ΠΑΣΟΚ», λέει με νόημα η πρώην υπουργός, προειδοποιώντας πως όποιοι επιχειρήσουν ή έστω ανεχθούν κάτι τέτοιο, θα αναλάβουν όλη την ευθύνη. Καταλήγοντας στη δήλωσή της μάλιστα, η κ.Γεννηματά καλεί τους φίλους του κόμματος να διασφαλίσουν μαζί ‘καθαρές λύσεις’, να υπερασπιστούν τις ‘καθαρές αξίες’ του κόμματος και να θεμελιώσουν νέες ‘καθαρές σχέσεις’ της παράταξης, συμπληρώνοντας με το σύνθημα «μπορούμε».

Στο μεταξύ, ότι θα μείνει στη Βουλή προανήγγειλε με συνέντευξή του στην “Real News” ο απερχόμενος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, εκτιμώντας ότι η παρουσία του σε αυτήν θα είναι χρήσιμη για λόγους που υπερβαίνουν, όπως είπε, τα κομματικά όρια του ΠΑΣΟΚ και της αντιπολίτευσης. «Δεν πρόκειται να πάω σε καμία εξορία και να περιμένω να με φωνάξουν. Δεν θέλω να υποδυθώ τον Κινγκινάτο και να περιμένω να με φωνάξουν να σώσω την πατρίδα. Αλλά δεν θέλω να αφήσω και κανέναν να κάνει πως δεν κατάλαβε τις προσπάθειες και τον αγώνα μας. Δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να υπονομεύσει, να αγνοήσει και να αλλοιώσει αυτόν τον αγώνα», είπε, καλώντας την κυβέρνηση να ακούει όσα λέει, τόσο ο ίδιος, όσο και τα κόμματα και οι άνθρωποι που χειρίστηκαν προηγουμένως πολύ δύσκολες φάσεις της κρίσης και της διαπραγμάτευσης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου