Παρασκευή 15 Μαΐου 2015

Ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, θα συμμετάσχει, τη Δευτέρα 18 Μαΐου, στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες.
Οι εργασίες του Συμβουλίου θα ξεκινήσουν με κοινό γεύμα εργασίας  των Υπουργών Εξωτερικών και Άμυνας των κρατών – μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, παρουσία του Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ, Jens Stoltenberg, με θέμα τις προκλήσεις ασφαλείας και τη συνεργασία Ευρωπαϊκής Ένωσης και Βορειοατλαντικού Συμφώνου στην Ανατολική και Νότια Γειτονία και ιδίως στη Συρία, το Ιράκ και την Ουκρανία
.

Θα ακολουθήσει κοινή συνεδρίαση των Υπουργών Εξωτερικών και Άμυνας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στην ημερήσια διάταξη της οποίας βρίσκεται η προετοιμασία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου του Ιουνίου για θέματα Κοινής Πολιτικής Άμυνας και Ασφάλειας και η συζήτηση σχετικά με την Αναθεώρηση της Ευρωπαϊκής Στρατηγικής Ασφάλειας. Στη συνέχεια, με τη συμμετοχή του Επιτρόπου Μετανάστευσης και Εσωτερικών Υποθέσεων, Δημήτρη Αβραμόπουλου, θα γίνει εκτενής συζήτηση για την ευρωπαϊκή πολιτική μετανάστευσης και για το σχεδιασμό της επιχείρησης “EUNAVFOR MED” στη νότια κεντρική Μεσόγειο, στο πλαίσιο της Κοινής Πολιτικής Άμυνας και Ασφάλειας.

Τέλος, κατά τη διάρκεια της Συνόδου του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων, θα συζητηθούν οι τελευταίες εξελίξεις στην πΓΔΜ και στο Μπουρούντι, καθώς και η Ειρηνευτική Διαδικασία στη Μέση Ανατολή. Ειδικότερα, υπό το φως της συμφωνίας για το σχηματισμό κυβέρνησης στο Ισραήλ, θα αξιολογηθούν οι προοπτικές επανέναρξης των απευθείας διαπραγματεύσεων, καθώς και ο ρόλος που θα μπορούσε να παίξει η Ε.Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου