Πέμπτη 26 Μαρτίου 2015

OLA TA MPOYMPOYKIA ...EDV

Παραπομπή 32 ατόμων για το σκάνδαλο των υποβρυχίων


ΥΠΟΒΡΥΧΙΟ

Σε δίκη παραπέμπονται 32 κατηγορούμενοι για το σκάνδαλο των υποβρυχίων με το βούλευμα 518/2015 που εκδόθηκε σήμερα Πέμπτη από το Συμβούλιο Εφετών με την υπογραφή της Προέδρου Εφετών Ισιδώρας Πόγκα.
Μεταξύ αυτών που παραπέμπονται είναι και οι επιχειρηματίες Πάνος Ευσταθίου, Αλέξανδρος Αβατάγγελος, Μιχάλης Ματαντός, Γιάννης Μπέλτσιος, Παύλος Νικολαΐδης, Αντώνης Χάγιας, ο πρώην επικεφαλής των Ναυπηγιών Σκαραμαγκά Σωτήρης Εμμανουήλ, οι χρηματιστές Φάνης Λυγινός και Ζαν Κλοντ Όσβαλντ, οι πρώην γραμματείς εξοπλισμών Γιάννης Σμπώκος και Μιχαήλ Τραυλός, ο πρώην αναπληρωτής διευθυντής Εξοπλισμών Αντώνης Κάντας, καθώς και στρατιωτικοί, επικεφαλής του ναυτικού, αλλά και μέλη της Επιτροπής Προμήθειας των Υποβρυχίων,
Οι κατηγορίες, για τις οποίες θα δικαστούν είναι της ενεργητικής και παθητικής δωροδοκίας, της απιστίας με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου 1608/1950 περί καταχραστών και του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος.
Η υπόθεση αφορά την υπέρογκη προμήθεια τεσσάρων υποβρυχίων για το πολεμικό ναυτικό, ύψους 2,4 δισ. ευρώ, χωρίς να έχει ακόμη και σήμερα πραγματοποιηθεί η παραλαβή όλου του έργου. Σύμφωνα με τη γερμανική δικαιοσύνη, οι μίζες που διακινήθηκαν ξεπερνάνε τα 80 εκατομμύρια ευρώ.
Δεν παραπέμπονται κατά το βούλευμα η Ειρήνη Ευσταθίου, ο δικηγόρος Γιώργος Αγουρίδης, καθώς και οι χρηματιστές Γιώργος Καμάρης, και Πέτρος και Γιώργος Χριστοδουλίδης.
Επίσης αποφυλακίζεται ο κατηγορούμενος Γ. Μπέλτσιος με εγγύηση 500.000 ευρώ, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και εμφάνιση δύο φορές τον μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής της κατοικίας του.
Ακόμα το Συμβούλιο Εφετών δέχτηκε τη αίτηση του Σωτήρη Εμμανουήλ να περιοριστεί η εγγυοδοσία από 2 εκατ. σε 500.000 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου