Κυριακή 22 Μαρτίου 2015

Η ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ...

Omiros Alexandrou-ΓΡΑΦΕΙ αποκαλύποντας:




Ο ΜΙΛΟΣΕΒΙΤΣ, Ο ΒΓΕΝΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΤΖΑΜΠΑ ΜΑΓΚΕΣ...

ΚΙ ΑΥΤΟΣ ΔΙΚΗΓΟΡΑΚΟΣ
ΠΟΥ ΕΞΕΛΙΧΘΗΚΕ
ΣΕ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ-ΛΑΜΟΓΙΟ!
Τζάμπα μάγκα χαρακτήρισε τον υιό του πρώην προέδρου Τάσου Παπαδόπουλου και πρόεδρο του ΔΗ.ΚΟ Νικόλα Παπαδόπουλο το πρώην αφεντικό της πτωχεύσασας Λαϊκής Τράπεζας, Ανδρέας Βγενόπουλος με αφορμή τις κατηγορίες του πρώτου για άρνηση του Βγενόπουλου να κατέλθει στην Κύπρο για να ανακριθεί για τις ευθύνες του για κατάρρευση της Λαϊκής και κατ’ επέκταση της Κυπριακής οικονομίας.
Ο Βγενόπουλος ανέφερε επίσης πως "εάν δεν υπάρξει ποτέ ποινική διερεύνηση της υπόθεσης Μιλόσεβιτς, μιας από τις μεγαλύτερες υποθέσεις ξεπλύματος βρώμικου χρήματος παγκοσμίως, οι εκκλήσεις του Νικόλα Παπαδόπουλου για `κάθαρση` και ποινικές διώξεις άλλων τον κατατάσσουν στην κατηγορία του τζάμπα μάγκα
Με αφορμή τα πιο πάνω σας μεταφέρω πιο κάτω απόσπασμα ομιλίας μου που έκανα στο
ΤΕΠΑΚ στη Λεμεσό πριν από περίπου ένα χρόνο σε σχέση με το θέμα Μιλόσεβιτς, καθώς επίσης και ένα αποκαλυπτικό βίντεο με συγκλονιστικές αποκαλύψεις σε σχέση το ξέπλυμα του αμύθητου ρευστού του Μιλόσεβιτς:
“Στα μέσα της δεκαετίας του 1990, με δικές μας έκνομες η/και άστοχες ενέργειες και συμπεριφορές τροχοδρομήθηκε η στοχοποίηση από τους ξένους της πτωχεύσασας σήμερα Λαϊκής Τράπεζας και κατ’ επέκταση της κυπριακής οικονομίας.
Όπως θα θυμάστε ο ΟΗΕ είχε επιβάλει τότε εμπάργκο στην Γιουγκοσλαβία του Δικτάτορα Σλόποταν Μιλόσεβιτς και σε αυτό συναίνεσε και επίσημα η τότε Κυπριακή Κυβέρνηση.
Το δικηγορικό γραφείου του πρώην προέδρου Τάσου Παπαδόπουλου μέσω της ίδρυσης 8 υπεράκτιων εταιριών διευκόλυνε τον Πρόεδρο της Γιουγκοσλαβίας, δικτάτορα Σλόποταν Μιλόσεβιτς να φυγαδεύσει από την Γιουγκοσλαβία τεράστια κλεμμένα ποσά χρημάτων του Γιουγκοσλαβικού λαού. Κάποιοι κάνουν λόγο μέχρι και 10δίς δολάρια  Ο επιστήθιος φίλος του πρώην προέδρου Τάσου Παπαδόπουλου, τότε πρόεδρος του Δ.Σ της Λαϊκής Τράπεζας Κίκης Λαζαρίδης συνεργάστηκε στενά με τον Τάσο στο θέμα Μιλόσεβιτς και μερίμνησε για το άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών των εταιρειών αυτών στην Λαϊκή Τράπεζα. Το τι ακολούθησε στην συνέχεια μου θυμίζει κλασσικές ταινίες κόζα νόστρα και μαφίας που ελέγχουν κράτη και λαούς. Μεταφέρθηκαν από την Γιουγκοσλαβία μέσα σε σακούλες δισεκατομμύρια δολάρια και υποχρεώνοντο υπάλληλοι υποκαταστήματος της Λαϊκής Τράπεζας κοντά στο αεροδρόμιο Λάρνακας να δουλεύουν μέχρι τα άγρια πρωινά για την καταμέτρηση των χρημάτων και την κατάθεση τους στους λογαριασμούς των 8 υπεράκτιων εταιρειών του Μιλόσεβιτς, στις οποίες, Διοικητικοί και Νομικοί Σύμβουλοι ήταν στελέχη του δικηγορικού γραφείου Τάσος Παπαδόπουλος και Σία. Από τότε η Λαϊκή Τράπεζα μπήκε στο μάτι του κυκλώνα.
Με βάση τα όσα προηγήθηκαν, περί το έτος 2004 ο τραπεζικός κολοσσός HSBC που ήταν ήδη μεγαλομέτοχος στη Λαϊκή, κατείχε το 25% των μετοχών της, ζήτησε έγκριση από την Κεντρική Τράπεζα και την τότε Κυβέρνηση Τάσου Παπαδόπουλου να αυξήσει το ποσοστό της στο 51% με πρόθεση να την εκσυγχρονίσει και να την καταστήσει τράπεζα διεθνούς εμβέλειας πράγμα που θα ωφελούσε τόσο τους υπόλοιπους μετόχους της όσο και την κυπριακή οικονομία. Τάσος και Κίκης προκειμένου να προστατεύσουν τις καρέκλες τους, αλλά και να αποφύγουν την πιθανότητα να βγουν στην φόρα τα όσα βρώμικα προηγήθηκαν στο το θέμα Μιλόσεβιτς, δεν επέτρεψαν αυτό το deal. Η HSBC αποφάσισε σαν αποτέλεσμα της άρνησης τους να πωλήσει τις μετοχές που κατείχε στην Λαϊκή και να φύγει από την Κύπρο. Εκεί λοιπόν καραδοκούσε ο έτερος των ολετήρων της Λαϊκής Ανδρέας Βγενόπουλος, η άγνωστη τράπεζα του οποίου Μαρφίν, ενεργώντας σε συνεννόηση με το Tosca Fund του Ντουμπάι κατάφερε να πάρει την έγκριση της Κεντρικής Τράπεζας, υπό τον τότε Διοικητή της Χρ. Χριστοδούλου, και να αρπάξει τις μετοχές που κατείχε ηHSBC και το έλεγχο της Λαϊκής. Πώς; Aφού προηγουμένως, μέσω της εταιρείας Focus Maritime που έλεγχε στενός συνεργάτης του Βγενόπουλου, πλήρωσε σε νεοσύστατη εταιρεία του τότε Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας Χριστόδουλου Χριστοδούλου 1.εκ. ΟXριστόδουλος Χριστοδούλου καταδικάστηκε σε 5 μήνες φυλάκιση, όχι για τα χρήματα που πήρε από την Focus Maritime, αλλά γιατί δεν τα δήλωσε για να φορολογηθεί. Για την ισχυριζόμενη δωροδοκία του όμως, πολύ αμφιβάλλω αν θα δικαστεί καθ’ ότι όπως δημοσιεύθηκε η εταιρεία Focus Maritime δωροδόκησε επίσης με 3 εκ. και τα δύο μεγαλύτερα κόμματα, ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ για να έχει προφανώς την ανοχή τους στις προσπάθειες του Ανδρέα Βγενόπουλου να αλώσει την Λαϊκή, όπως και έγινε. Αυτή όμως η υπόθεση έπεσε στα μαλακά για ευνόητους λόγους. Βλέπετε τα κόμματα είναι η Αγία Τράπεζα, είναι ποτέ δυνατό να δικαστεί η Αγία Τράπεζα;’’
Οι ευθύνες του Βγενόπουλου για τη πτώχευση της Λαϊκής Τράπεζας και την κατάρρευση της Κυπριακής οικονομίας είναι τεράστιες, όπως τεράστιες είναι και οι ευθύνες του πολιτικού κατεστημένου και κυρίως του Πατέρα και υιού Παπαδόπουλου οι οποίοι μαζί με τον στενό τους φίλο και συνεργάτη πρώην αφεντικό της Λαϊκής, Κίκη Λαζαρίδη, τροχοδρόμησαν την στοχοποίηση της Λαϊκής με αφορμή το θέμα Μιλόσεβιτς. Είναι επιτέλους καιρός αυτοί που ευθύνονται για την κλοπή των χρημάτων του Γιουγκοσλαβικού Λαού και την καταστροφή της κυπριακής οικονομίας να λογοδοτήσουν για να μάθουμε στις τσέπες ποίων κατέληξε αυτό το αμύθητο χρήμα. Όσο οι πολιτικοί μας, με την ανοχή της χειραγωγημένης Κυπριακής Δικαιοσύνης, κρύβουν τις βρωμιές τους κάτω από το χαλί, άλλο τόσο ο Βγενόπουλος θα τους επικαλείται για να αποφεύγει την Κυπριακή Δικαιοσύνη
Πατήστε εδώ για να δείτε το πολύ αποκαλυπτικό Βίντεο http://folders.skai.gr/main/theme?locale=el&id=47

Όμηρος Αλεξάνδρου

http://omirosalexandrou.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου