Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014

ΤΗΝ ΤΥΦΛΑ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ....

ΤΟ ΦΩΝΑΖΟΥΜΕ ΕΠΙ 55 ΧΡΟΝΙΑ. ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ ΠΛΑΝΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ...

Μεγάλη ευθύνη φέρουν οι άνθρωποι που εργάζονται στο Υπουργείο Εξωτερικών, κατά τεκμήριο οι πλέον αξιόλογοι του ελληνικού  δημοσιουπαλληλισμού...

Χρειάζεται να επιδείξουν μεγαλύτερη φαντασία και αποφασιστικότητα ώστε να πείσουν τους τζούφιους και καιροσκόπους πολιτικούς προϊσταμένους τους ότι υπέρ πάντων η Ελλάς. Η βιτρίνα της Ελλάδας είναι το Υπουργείο Εξωτερικών  και σήμερα όπως πανταχόθεν ομολογείται η εικόνα  του είναι δραματικά θολή. Φλού. ( FLOW)

Κατά τη διάρκεια  μισού αιώνος , δείξαμε δρόμους και βοηθήσαμε σε πολλές πρωτοβουλίες ( ανάπτυξη σχέσεων με τις αραβικές, χώρες, στο άνοιγμα των σχέσεών μας με την Αλβανία του Χότζα, ακόμη και στην αναβάθμιση των Γραφείων Τύπου των πρεσβειών μας, τα οποία ... αναβαθμίστηκαν μεν  αλλά ατυχώς καπελώθηκαν από το θλιβερό πνεύμα τους δημοσιουπαλληλισμού-γραφειοκρατίας και άτομα ικανά παραμένουν εν πλήρη αδρανεία.Δεν παράγουν τίποτε!

Ξέρετε, δεν αρκεί να σε εκπαιδεύσουν στη δημοσιογραφία και στα του Τύπου. Χρειάζεται να έχεις δημοσιογραφικό τσαγανό... Φλόγα, φαντασία Κι αυτά δεν διδάσκεται! ... 

Είναι ικανοί οι διπλωματές μας αλλά κατάντησαν διακοσμητικά ανίκανοι... μια και ο κ. προϊστάμενός τους φρενάρει εγκληματικά. Τους πνίγουν δηλαδή και κατ΄ανάγκη όταν δεν υπάρχει φως προσγειώνονται ανωμάλως εξαεριζόμενοι ως άτομα και προσωπικότητες ...υποχρεούμενοι να τηρούν τα τυπικά ....τρέχοντα!
Αραχνιάζουν δραματικά μέχρις ότου συνταξιοδοτηθούν μετά επαίνων για το τίποτε που προσέφεραν στην άχαρη σταδιοδρομία τους!

Δεν τρέφουμε πολλές ελπίδες ότι κάτι θα αλλάξει.. Έχουμε κιόλα κουραστεί. Το φωνάζουμε 55 χρόνια τώρα! Και δεν έχει γίνει τίποτε με όσα προσώπατα-πατάτες περάσανε από το Υπουργείο Εξωτερικών ! 
Είναι αδιανόητον να μην υπάρχει ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ  ΕΘΝΙΚΗ με όλες τις παραλλαγές της και τα πλανα Β...Γ κ.λ.π. ώστε σε κάθε κρίση να μπορούμε ευπρεπώς να αντιπαλαίσουμε. Σήμερα δυστυχώς όλα είναι σκόρπια λόγω των παναθλίων πολιτικών!
Η όποια "άνοιξη" θα προέλθει εκ των έσωθεν του Υπουργείου εξωτερικών ή και του Υπουργείου Άμυνας (που φαίνεται λιγάκι πιο σφιχτοδεμένο οργανωτικά)   Και μόνον από εκείνους που κουβαλάνε μέσα τους ακόμη την Ελλαδίτσα μας!
Οι άνθρωποι της επαγγελματικής πολιτικής ,αυτοί οι τζούφιοι, οι τσαρλατάνοι και τυχοδιώκτες έχουν δώσει πλέον υπέρλαμπρες εξετάσεις για την επάρκειά τους!
Το ΚΟΜΜΑΤΙΚΌ μαγαζάκι τους να είναι καλά!

Και φυσικά στη διάθεση όλων των φλεγομένων για την πατρίδα να τους δώσουμε πλάνα και ιδέες  σε κάθε τομέα ..ή να αξιοποιήσουμε τις δικές τους ιδέες.. Δεν μας ενδιαφέρει ούτε καν η πνευματική ιδιοκτησία μας ! Ας τις υιοθετήσουν ως δικό τους προϊόν. Μας αρκεί! Το θέμα είναι να τσουλήσουν μερικά πράγματα ζωτικής σημασίας για την χώρα!

 Με πόνο κι αγάπη!

DIPLOMATIC OBSERVER 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου