Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΑΝΘΗΡΑ ΣΤΟ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΟ ΣΩΜΑ...

Απόψεις για τις επιλογές νέων διπλωματών

Απόψεις για τις επιλογές νέων διπλωματών
Η χθεσινή επισήμανση του ΔΡΑΓΟΥΜΑΝΟΥ, στα “Σχόλια για το ΥΠΕΞ-345″, σχετικ΄με τον τρόπο επιλογής των νέων διπλωματών προκάλεσε το ενδια΄φερον φίλου της στήλης που μας έστειλε την ακόλουθη επιστολή.
Κύριε Δραγουμάνε,
Στο δημοσίευμά σας στα σχόλια ΥΠΕΞ-345, θίξατε ένα λίαν σημαντικό ζήτημα που αφορά στην προσέλκυση νέων υποψηφίων υψηλής προσοντολογίας στην Διπλωματική Υπηρεσία μας.
Πρόκειται όντως για μια ανάγκη αμέσου προτεραιότητας, η οποία, δυστυχώς, περνά στα ψιλά της δημοσιογραφίας, δοθέντος ότι, ουδείς ασχολείται με τη Διπλωματική Υπηρεσία, εκτός εάν προκύψει κανένα γαργαλιστικό σκανδαλάκι.

Το ότι τα ΥΠΕΞ των 28 χωρών-μελών της Ε.Ε. συναντήθηκαν για το λόγο αυτό στην Αθήνα σε επίπεδο Γεν. Γραμ/τέων, δείχνει ότι το πρόβλημα είναι γενικευμένο και ότι τα διπλωματικά σώματα δεν ελκύουν πλέον νέους υψηλής ακαδημαϊκής κατάρτισης, κάτι που αποδίδεται στην οικονομική κρίση και μεθερμηνεύεται ως “πάγωμα ή μείωση των μισθολογικών απολαβών”.
Πράγματι, οι μισθοί των Ελλήνων διπλωματικών υπαλλήλων και των εξομοιουμένων με αυτούς, έχουν δεχθεί σφοδρά πλήγματα την τελευταία τετραετία, με αποτέλεσμα να έχουν απολέσει την αγοραστική τους δύναμη σε ποσοστό 40%, το οποίο προσαυξάνεται περαιτέρω από τον τρέχοντα παγκόσμιο πληθωρισμό, αφού οι εν λόγω υπάλληλοι καλούνται να υπηρετήσουν σε όλα τα μήκη και πλάτη του παγκόσμιου χάρτη.
Τίθεται λοιπόν το ερώτημα, πώς θα δελεασθεί ένας πολύγλωσσος νέος με ακαδημαϊκές περγαμηνές (τα δύο μάστερ είναι συνήθης περίπτωση), να εισέλθει στη Διπλωματική Υπηρεσία, όπου θα λάβει σαν πρώτο μισθό 1000 ευρώ μικτά; Μήπως επειδή θα συγκρίνει τον εαυτό του με έναν άλλο συνομήλικό του, στο δημόσιο ή ιδιωτικό φορέα, που παίρνει 500; Μα εκεί μας έφθασαν. Είναι μισθός αυτός;
Τυχόν αποδοχή τέτοιων εργασιακών απολαβών ισοδυναμεί με ηθελημένη αυτοαναίρεση, συναίσθημα που φέρουν πολύ βαρέως οι νέοι σήμερα, ιδίως εκείνοι που πέρασαν από τα πανεπιστήμια όχι για να βρουν φιλενάδα, αλλά για να μάθουν και να καταστούν ειδικοί στον τομέα της προτίμησής τους. Φανταστείτε λοιπόν το μέγεθος της απογοήτευσης και της μαπελπισίας του νεοεισερχομένου στην υψηλού γοήτρου σημαιοστολισμένη και διαλάμπουσα (ιεραρχικώς, κοινωνικώς και άλλως) Διπλωματική Υπηρεσία, όταν θα λάβει 400 ευρώ δεκαπενθήμερο. Είναι αυτό που λέμε “απ’ έξω κούκλα κι από μέσα πανούκλα”.
Υπάρχει και συνέχεια όμως. Σε λίγο θα τοποθετηθεί σε αρχή του διπλωματικού/προξενικού δικτύου όπου θα λαμβάνει αποζημίωση εξωτερικού μέως ανεπαρκή σε σχέση με τις πραγματικές του ανάγκες, αλλά και τους όρους ευπρεπούς διαβίωσης που επιβάλλει η Υπηρεσία στους υπαλλήλους του κλάδου αυτού, ακόμη και αν υπηρετεί στη Κινσάσα, το Δελχί ή τα μΤίρανα. Όλα αυτά είναι γνωστά σήμερα μέσω της δυναμικής της πληροφορίας και οι νέοι δεν θα τα προτιμήσουν.
Από την άλλη πλευρά, το ΥΠΕΞ (όπως και πολλοί άλλοι) θα πρέπει να παύσει να ακολουθεί την μεθοδολογία του Γενικού Λογιστηρίου που συγκρίνει τις αποζημιώσεις εξωτερικού με τους μισθούς στην Ελλάδα.
Πρόκειται για μια άκυρη διαδικασία που αποτελεί μετεξέλιξη μιας παλαιότερης, δηλαδή εκείνης της δραχμοποίησης των εις συνάλλαγμα αποζημιώσεων εξωτερικού, από την οποία προέκυπτε ότι ο υπάλληλος έπαιρνε έξω ένα κιλό λεφτά. Τέτοιες μέθοδοι δεν έχουν κανένα υπόβαθρο και το μόνο που δημιουργούν είναι φθόνος και αντιζηλία, εκ των οποίων ζημιώνεται η κρατική λειτουργία.
Το ΥΠΕΞ θα πρέπει να αντιληφθεί ότι, την σήμερον ημέρα “εν τη μπαλάμη και ούτω βοήσωμεν”.  Άλλος τρόπος δεν υπάρχει για την προσέλκυση προσωπικού υψηλής στάθμης. Και τούτο διότι δεν ομιλούμε βεβαίως περί “εθελοντών”, αλλά περί μισθωτών μοναδικής απασχόλησης. Ας δουν τις απολαβές των υπαλλήλων της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Εξωτερικής Δράσης και τις διαφορές. Όλοι (δηλαδή Έλληνες και Ευρωπαίοι διπλωμάτες) την ίδια δουλειά κάνουν και εδώ δεν ισχύει το “άλλο ναύτης και άλλο καντηλανάφτης” όπως προσπαθούν να μας πείσουν, πλην όλως  ανεπιτυχώς.-
Φιλικά,
Θ. Ρ. 
ΠΗΓΗ: ( http://e-dragoumanos.eu/) 

4 σχόλια:

  1. Γεια σας, κυρίες και κύριοι, Χρειάζεστε επειγόντως ένα προσωπικό δάνειο ή εμπορικά δάνεια ή ένα δάνειο για την εκκίνηση ενός έργου ή για να αγοράσετε ένα σπίτι ή ένα αυτοκίνητο ή χρειάζεστε ένα δάνειο για οποιοδήποτε σκοπό; Εάν ναι, θα σας συμβουλεύσω να επικοινωνήσετε με την Sunshine Financial Group μέσω αυτής της ηλεκτρονικής διεύθυνσης (sunshinefinancialgroupinc@gmail.com) ή (WhatsApp: +447903159998) για να λάβετε το δάνειό σας.

    Η Sunshine Financial Group είναι μια ολοκληρωμένη επιχείρηση χρηματοοικονομικών υπηρεσιών που δεσμεύεται να σας βοηθήσει να βελτιώσετε τη μακροπρόθεσμη οικονομική σας επιτυχία. Προσαρμοσμένα προγράμματα μας έχουν σχεδιαστεί για να βοηθήσουν στην ανάπτυξη, την προστασία και τη διατήρηση του πλούτου σας παρέχοντας εξατομικευμένες υπηρεσίες και τεχνογνωσία.

    Αν δυσκολεύεστε να πάρετε δάνειο από τις τοπικές τράπεζες ή άλλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, μην ανησυχείτε γιατί έχουμε βοηθήσει πολλούς ανθρώπους και οργανισμούς που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες σε όλο τον κόσμο. Όταν κάνετε αίτηση μαζί μας, υποβάλετε αίτηση με μια αξιόπιστη εταιρεία που φροντίζει για τις ανάγκες χρηματοδότησής σας. Θα φροντίσουμε όλη αυτή τη διαδικασία.

    ΚΕΝΤΡΙΚΕΣ ΠΑΡΟΧΕΣ;
    - Εφαρμόστε οποτεδήποτε, οπουδήποτε.
    - Λάβετε μετρητά σε λιγότερο από 24 ώρες
    - Δάνειο από 1000 έως 20 εκατομμύρια ευρώ
    - Δεν υπάρχουν κρυφές χρεώσεις.
    - επιδοτούμενο επιτόκιο 3%
    - Έχετε την ευκαιρία να επιλέξετε την ημερομηνία αποπληρωμής, είτε εβδομαδιαία, μηνιαία ή ετήσια για χρονικό διάστημα 1-30 ετών.
    - Προσφέρουμε τόσο εξασφαλισμένα όσο και μη εξασφαλισμένα δάνεια

    Εάν χρειάζεστε ένα επείγον δάνειο εντός 24 ωρών, παρακαλώ γράψτε στο email παρακάτω για περισσότερες πληροφορίες
    Ηλεκτρονική επικοινωνία: (sunshinefinancialgroupinc@gmail.com)
    WhatsApp Επικοινωνία: +447903159998
    Κάντε αίτηση για δανεισμό τώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γεια σου φίλε μου.
    Χρειάζεστε επειγόντως επιχειρηματικό δάνειο ή Προσωπικό Δάνειο;
    Μειώνετε συνεχώς μετρητά επειδή έχετε στερηθεί δάνειο από την τράπεζά σας ή άλλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα λόγω ανεπαρκούς ασφάλειας, αναλογίας χρέους προς εισόδημα, χαμηλού πιστωτικού αποτελέσματος, υψηλού επιτοκίου ή για οποιονδήποτε άλλο λόγο;

    Κουρασμένος από την τρέχουσα οικονομική σας κατάσταση; Χρειάζεστε μια ώθηση στα οικονομικά σας; Έχετε κουραστεί να πηγαίνετε πάντα στην τράπεζα ή να περιμένετε το δάνειο σας να εγκριθεί από τις τράπεζες ή άλλο χρηματοπιστωτικό ίδρυμά σας; Αξίζετε μια καλύτερη λύση.

    Ο χρηματοοικονομικός όμιλος Pinnacle είναι εδώ με μια σειρά πιστώσεων που μπορούν να σας βοηθήσουν να επιτύχετε τους συνολικούς οικονομικούς στόχους σας.

    Με το Pinnacle Financial Group, μπορείτε να πάρετε δάνειο με επιτόκιο μόλις 3%.
    Μπορείτε να δανειστείτε μέχρι και 10 εκατομμύρια.
    Μπορείτε να πάρετε ένα δάνειο της επιλογής σας σε μια στιγμή.
    Μπορείτε να επιλέξετε μεταξύ 1 και 30 ετών για να επιστρέψετε.
    Παίρνετε δάνειο οπουδήποτε και οποτεδήποτε με δική σας άνεση.

    Παρέχουμε όλα τα είδη των δανειακών υπηρεσιών, είμαστε γρήγοροι, αξιόπιστοι, αξιόπιστοι και επίσης εύκολοι να εγκρίνουμε σε λιγότερο από 24 ώρες.

    Υποβάλετε αίτηση για δάνειο σήμερα. επικοινωνήστε μαζί μας μέσω αυτής της διεύθυνσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για να μάθετε περισσότερα σχετικά με την προσφορά δανείου μας:
    Email: (pinnaclefinancegroupinc@gmail.com)

    με εκτιμιση
    Marcus & Millichap
    Διευθύνων Σύμβουλος, Pinnacle Financial Group.

    Δάνειο κάτω των 24 ωρών

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γεια σου. Είμαι ο Charles J.A Zimmermann, είμαι αξιωματικός δανείου και εκπροσωπώ την Υπηρεσία Χρηματοπιστωτικής Αγοράς. Χρειάζεστε οικονομική υποστήριξη για οποιονδήποτε λόγο; Εάν η απάντησή σας είναι ναι, Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε με την εταιρεία μου σήμερα για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το πρόγραμμα δανείου μου. επικοινωνήστε μαζί μας μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (financialmarketservice@gmail.com).

    Μπορείτε να ρωτήσετε γιατί μας;
    Τώρα θέλω να ξέρετε ότι το Πρόγραμμά μας Online Capital δεν μοιάζει με τίποτα άλλο. Εδώ είναι λίγο από αυτό που κάνει το πρόγραμμα κεφαλαίων κίνησης διαφορετικό.

    - ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΚΑΥΣΗΣ
    -ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΣΕ 24 ΩΡΕΣ
    -ΕΓΓΡΑΦΗ ΕΩΣ 500.000 €
    -Αυτοματοποιημένες πληρωμές
    -ΜΗΝ ΣΥΛΛΕΚΤΙΚΑ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ
    ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ, ΚΑΝΕΙΣ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ

    Αντιλαμβανόμαστε ότι συμβαίνουν απρόσμενα οικονομικά γεγονότα και είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε.

    Είτε θέλετε να σταθεροποιήσετε το χρέος, να πληρώσετε απρόβλεπτα ιατρικά έξοδα, να ξεκινήσετε μια επιχείρηση ή απλά θέλετε να πάτε σε οικογενειακές διακοπές, όποιοι κι αν είναι οι λόγοι σας, καταλαβαίνουμε.

    Ο στόχος μας στην Υπηρεσία Χρηματοπιστωτικής Αγοράς είναι να παρέχουμε έγκαιρα πρόσβαση σε προσωπικά δάνεια, επιχειρηματικά δάνεια και ενυπόθηκα δάνεια με προσιτά επιτόκια 2%

    Επικοινωνήστε μαζί μας σήμερα για πλήρεις λεπτομέρειες μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου
    financialmarketservice@gmail.com

    με εκτιμιση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γειά σου

    Χρειάζεστε ένα δάνειο έκτακτης ανάγκης για την επίλυση των οικονομικών σας αναγκών; Προσφέρουμε δάνεια που κυμαίνονται από 2.000 έως 50.000.000,00 ευρώ, είμαστε αξιόπιστοι, ισχυροί, γρήγοροι και δυναμικοί, χωρίς πιστωτικό έλεγχο και προσφέρουν 100% εγγύηση για ξένα δάνεια κατά τη διάρκεια αυτής της μεταφοράς.

    Email: accessloanfirm2030@gmail.com

    Οι υπηρεσίες περιλαμβάνουν:
    * Προσωπικά δάνεια
    * Επιχειρηματικά δάνεια
    *
    Ανακαίνιση * Δάνεια Πελατών
    * Αυτόματα δάνεια
    και τα λοιπά. ..

    Έχουμε επίσης ένα δάνειο σε ολόκληρο νόμισμα με επιτόκιο 2% για όλα τα δάνεια .... Αν σας ενδιαφέρει να επιστρέψετε μέσω αυτού του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: accessloanfirm2030@gmail.com

    Παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας αν σας ενδιαφέρει μέσω

    Email: accessloanfirm2030@gmail.com

    WhatsApp: +79265038734

    Χαιρετισμοί,
    Κύριε Scott
    Στείλτε μας email στο: accessloanfirm2030@gmail.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή