Παρασκευή 12 Απριλίου 2013

Ο ΔΗΜ.ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΤΟ ΠΑΝΩ ΧΕΡΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΜΕΤΑΤΡΕΨΕΙ ΣΕ ΓΡΟΘΙΑ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΚΑΤΟΧΙΚΩΝ ΑΠΟΖΗΜΙΏΣΕΩΝ...Αλλά πότε είδατε γροθιά του Δημητρίου του Μυροβλήτου;



Συνάντηση Προέδρου της Δημοκρατίας Κ. Παπούλια με τον Υπουργό Εξωτερικών Δ. Αβραμόπουλο στο Προεδρικό Μέγαρο





















ΧΘΕΣΙΝΟΙ ΔΙΑΛΟΓΟΙ ΠΑΠΟΥΛΙΑ-ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΥ... (και Βίντεο)

Ως γνωστόν χθες υπήρξε συνάντηση του προέδρου  της Δημοκρατίας με τον Υπουργό εξωτερικών κ. Δ. Αβραμόπουλου..

Αυτό που κρατήσαμε από τη συνομιλία, είναι ότι το θέμα των Γερμανικών αποζημιώσεων .. το επεξεργάζεται το γενικό Λογιστήριο του Κράτους και πως όπου νάναι θα ..βγάλει τα κιτάπια του... 
Βράσε όριζα δηλαδή, διότι μετά θα πάρει το θέμα η Νομική υπηρεσία για να οικοδομήσει κάποια επιχειρήματα...μετά η όποια προσφυγή και ακόμη πιο μετά η εκδίκαση της υπόθεσης.. Χαιρέτα μας τον πλάανο.  Βασικά το πράμα θα τραβηξει σε πολύ μεγάλο χρονικό βάθος.. Άλλωστε το άρωμα κρατάει 60 χρόνια τώρα.. τα οποία μας δίδαξαν ότι κάποιοι εγχώριοι δεν γουστάρουν την θεραπεία της γάγραινας. Μακάρι ο Δημήτρης Αβραμόπουλος να  κάνει κάτι...αλλά δυστυχώς δεν είναι ό μόνος διαχειριστής του θέματος.. Ιδού τι κουβέντιασαν οι δύο άνδρες και συνάδελφοι στο θώκο του Υπουργείου εξωτερικών ..


ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Κύριε Υπουργέ, περάστε. Πέστε μου, βλέπω ότι υπάρχει...

Δ.ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ: Κινητικότητα.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Ακριβώς. Πολύ καλή η απαντητική επιστολή που στείλατε στον κ.Νταβούτογλου. Τη διάβασα με προσοχή.

Δ.ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ: Βάζω τα πράγματα στη θέση τους ώστε να μην υπάρχουν παρερμηνείες.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Κενά.

Δ.ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ: Και να σας πω, μιας και μου το θέσατε, ότι η αρχή της έντιμης διπλωματίας μετράει, αποδίδει. Πρέπει να ξέρει ο καθένας τι εννοεί ο άλλος και η ειλικρίνεια, όσο και αν δεν συμβιβάζεται με την έννοια της διπλωματίας, έτσι εξελίχθηκε, τελικά φέρνει αποτελέσματα.
Από την άλλη μεριά πρέπει να σας πω ότι σιγά-σιγά ανατάσσεται η θέση της χώρας μας στο γεωπολιτικό μας περιβάλλον, το οποίο βρίσκεται σε φάση ρευστότητας και μεγάλων αλλαγών.
Για όλα αυτά έχουμε στοχευμένη πολιτική και συγκριτικά με αυτό που σας είχα πει την τελευταία φορά, έχουμε κάνει βήματα μπροστά, είναι θετικά και προχωράμε.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Ναι, παρακολούθησα τα ταξίδια σας, σημαντικά ταξίδια.
Και επίσης, τι γίνεται με τις αποζημιώσεις; Αυτό με ενδιαφέρει και προσωπικά, γιατί ήμουν εκείνος ο οποίος υπέβαλα τότε (το 1995) τη ΝΟΤΑ στη γερμανική κυβέρνηση.

Δ.ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ: Ξέρετε, υπεβλήθη ένα πόρισμα το οποίο, αφού αξιολογήθηκε από τις υπηρεσίες του Υπουργείου μας, προωθήθηκε στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους. Διότι εφόσον είναι να προχωρήσουμε, θα πρέπει να έχουμε ισχυρή νομική βάση, διότι μία τέτοια κίνηση θα είναι περισσότερο νομική και λιγότερο πολιτική. Διότι η πολιτική βάση είναι δεδομένη, η κυβέρνηση προώθησε – ως όφειλε – αυτό το θέμα και βέβαια, περιμένουμε και τη γνωμοδότηση από το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους , η οποία νομίζω ότι δεν θα αργήσει, για να προχωρήσουμε στα επόμενα βήματα.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Πολλά και ενδιαφέροντα.


ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ...


    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου