Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2013


Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΠΡΟΤΙΜΑΕΙ ΤΗΝ ΠΥΡΗΝΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ


Δεύτερο πυρηνικό εργοστάσιο της Τουρκίας .θα κοστίσει 25 δισεκατομμύρια δολαρίων!

ΑΓΚΥΡΑ - Anatolia News AgencyΜοιραστείτε το στο LinkedIn
Η Τουρκία γίνεται όλο και νέες προσφορές για τη δεύτερη πυρηνική μονάδα της, λέει τουρκική Ενέργειας και Φυσικών Πόρων Taner Yıldız.
Ο υπουργός Ενέργειας και Φυσικών Πόρων κ. Taner Yıldız.
Δεύτερη πυρηνική μονάδα θα στήσει η Τουρκίας εξουσία, στη βόρεια επαρχία της Σινώπης, και θα κοστίσει περίπου 25 δισεκατομμύρια δολάρια, δήλωσε ο Τούρκος Υπουργός  Ενέργειας και Φυσικών Πόρων κ. Taner Yıldız  σε μία εκδήλωση Τύπου 12 Φεβρουαρίου.

 "Το δεύτερο εργοστάσιο πυρηνικής ενέργειας θα απαιτήσει επενδύσεις δισεκατομμυρίων δολαρίων .Η Τουρκία πρέπει να διαφοροποιήσει τους ενεργειακούς της πόρους με πηγές όπως η πυρηνική ενέργεια.Αρκετές χώρες έχουν ενδιαφέρθηκαν για  για την κατασκευή του πυρηνικού σταθμού, ο οποίος θα διαθέτει τέσσερις μονάδες, ανέφερε ο κ. Yıldız .

Η χώρα  αύξησε το δυναμικό της  σε 4.100 περισσότερα μεγαβάτ ηλεκτρικής ενέργειας το περασμένο έτος, ανεβάζοντας έτσι το συνολικό αριθμό σε 58.000 μεγαβάτ, είπε. 

Οι  ενεργειακές απαιτήσεις της Τουρκίας σε πετρέλαιο αυξάνονται, επειδή είναι μια αναπτυσσόμενη χώρα, δήλωσε ο Yıldız, προσθέτοντας ότι ο στόχος της Κυβέρνησης είναι  η ικανοποίηση αυτών των αναγκών θα επιτευχθεί μέσω εγχώριων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

ΓΥΜΝΟΣΤΗΘΕΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΠΑ


Με Τόπλες  γυναίκες πανηγυρίζουν την παραίτηση του  Πάπα στο Παρίσι, στον καθεδρικό ναό της Notre Dame.. 

Ακτιβιστές από την οργάνωση για τα δικαιώματα των γυναικών Femen διαμαρτυρία μπροστά από Notre-Dame de Paris καθεδρικό ναό στο Παρίσι 12 του Φλεβάρη, 2013.  Σύμφωνα με τους ακτιβιστές, η διαμαρτυρία οργανώθηκε για να γιορτάσουν την παραίτηση του Πάπα Βενέδικτου και την απόφαση του γαλλικού κοινοβουλίου να εγκρίνει ένα σχέδιο νόμου που επιτρέπει το γάμο ομοφύλων.  AFP PHOTO / JOEL SagetΠΑΡΙΣΙ - Agence France-Presse

Ακτιβιστές από την οργάνωση για τα δικαιώματα των γυναικών Femen διαμαρτυρία μπροστά από Notre-Dame de Paris καθεδρικό ναό στο Παρίσι 12 του Φλεβάρη, 2013. Σύμφωνα με τους ακτιβιστές, η διαμαρτυρία οργανώθηκε για να γιορτάσουν την παραίτηση του Πάπα Βενέδικτου και την απόφαση του γαλλικού κοινοβουλίου να εγκρίνει ένα σχέδιο νόμου που επιτρέπει το γάμο ομοφύλων. AFP PHOTO / JOEL Saget
Οκτώ φεμινίστριες έδειξαν τα στήθη τους στην καρδιά της Notre Dame του Παρισιού, πολύφημος καθεδρικός ναός, την περασμένη Τρίτη για να γιορτάσουν την  σοκ ανακοίνωση του Πάπα Βενέδικτου XVI για παραίτηση. Τα μέλη του κινήματος Femen μπήκαν στο γοτθικό καθεδρικό ναό ντυμένες με μακριά παλτά που τα πέταξαν μπροστα στο βωμό-ιερό  ενώ ταυτόχρονα φρόντισαν να ηχούν οι καμπάνες του ναού! Ένώ φώναζαν:

" Οχι άλλος πάπας"  . "Δεν υπάρχουν πλέον ομοφοβικοί " και "Bye bye Βενέδικτος!" 

΄Οπως ήταν φυσικό οι επισκέπτες του ναού σκανδαλίστηκαν με τέτοιο θέαμα κι εξέφρασαν την αποδοκιμασία τους. "Εδώ  είναι ένας ιερός χώρος",έλεγαν...  Οι διαδηλώτριες αποσύρθηκαν έξω από τον καθεδρικό ναό με ασφάλεια , αλλά έμειναν  έξω για κάποιο χρονικό διάστημα φωνάζοντας "Στους  γκέι έχουμε εμπιστοσύνη" και " μακρυά από τα ομοφοβικά...σας" 




Καλπάζει ο τουρισμός της Τουρκίας Υψηλότερα τα έσοδα  από ό, τι εθεωρείτο μέχρι σήμερα:, αναφέρει το  TÜİK (Ινστιτούτο Στατιστικής)

ΑΓΚΥΡΑ - Anatolia News AgencyAA Φωτογραφία

Το Τουρκικό Στατιστικό Ινστιτούτο (TÜİK) μας πληροφορεί πως τα επίσημα  στατιστικά στοιχεία  για τον τουρισμό,  του περασμένου έτους, που προηγουμένως υπολογίζονταν σε 23,4 δισ. δολάρια, στην πραγματικότητα έφθασαν στα  29,3 δισεκατομμύρια δολαρίων, μια αύξηση της τάξης του 5,9 δισ. δολαρίων. 

Σύμφωνα με το αναθεωρημένο πλάνο του Ινστιτούτου, τα έσοδα από τον τουρισμό, υπολογίζουν πως  η μέση κατά κεφαλήν δαπάνη,του επισκέπτη,  έφθασε μέχρι και $ 798, μια αύξηση δηλαδή των $ 161 σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά  Το ινστιτούτο επανεξέτασε τις τουριστικές στατιστικές και εκτιμήσεις του τουρισμού τα έσοδα και τις δαπάνες του τουρισμού, ακολουθώντας τα χνάρια του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού (WTO) και της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας (Eurostat), τα οποία έχουν ενημερωθεί τόσο τα συστήματά τους τα τελευταία χρόνια. πραγματοποιήθηκε πέρυσι. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου